Tanja odgovarja

»Pozitivna«

Zanimajo me služba, ker že dolgo nimam nikakršnega uspeha, ljubezen in zdravje. Prav tako sprašujem enako za sestro.

Ena od vaju mora veliko premišljevati o tujini. Tako poslovno kot osebno se obeta nov začetek v čisto drugem okolju, razen če se to navezuje kar na obe, saj sta še bolj povezani, kot že vesta in občutita. Spet po drugi strani pa sta si zelo različni. V roku treh mesecev so na vidiku res velike spremembe in kar počasi se že psihično pripravite na to. Od rojstnega dne naprej pridete pod število sedem, kar predstavlja kočijo in v njej se skriva selitev, tujina, veliki premiki na splošno. Ta simbol prinaša spremembo službe, nove začetke v ljubezni in samem domu ali družini. Sestra pa ima konec leta število deset in prinaša simbol kolo sreče. Čaka jo dejavno spreminjanje življenja in odpiranje obilju. Edina stvar, ki jo lahko zaustavi, je navezanost na stare načine vedenja, vzorce, ki si jih ne upa spremeniti, in navezanost na določene zamisli in odločitve. Do novembra bo še pod simbolom puščavnika, zato ji svetujem, da čim več naredi še do takrat, saj ima veliko več možnosti, da spremeni svoje vzorce in razmišljanje. Večjo pozornost mora posvetiti svojemu notranjemu jazu, v katerem ima skrite vse odgovore, vendar jih premalo upošteva. Glede zdravja ne vidim posebnih težav, če so, bodo kmalu minile. Ob skorajšnjem osebnem prazniku želim vse naj boljše in vse najlepše.

»83 letnica«

Pozdravljena gospa Tanja. Zanima me, kako bo z mojo službo ter fantovo službo in kako kaže z naraščajem. Najlepša hvala ter srečno.

Fantu se v drugi polovici leta obetajo zelo velike pozitivne spremembe na področju dela. Končno bo zbral dovolj poguma in začel s projektom, ki si ga želi že dalj časa. Stojte mu ob strani, saj mu to veliko pomeni, bolj kot pokaže. Pred njim so res lepi uspehi. Vaša služba vam na trenutke predstavlja veliko breme in hrepenite po spremembah. Najprej vam vidim dojenčka in čas, ki ga boste preživeli v večini z njim, kmalu zatem pa so tudi večji premiki na področju zaposlitve in dela, ki bo precej drugačno, kot ga opravljate sedaj oziroma ste ga v preteklosti. Želim vam vse dobro in srečno.

»Srce je popotnik«

Večkrat si mi že pomagala in prosim te za pogled, kaj mi prinaša ljubezen do poletja. So morda le sanje in ostane le pri željah? Hvala in vse dobro.

Ni utvara, ni iluzija, so sanje, ki pa so nujno potrebe za vsakega izmed nas. Sanje so tiste, ki nas počasi in vztrajno pripeljejo do cilja. In kaj potem, če se včasih sedi na oblaku in čaka sonce. Sonce vedno pride in žarek bo zelo kmalu posvetil nate, še pred poletjem. Vse bo tako kot mora biti, ne skrbi, ne vdaj se. Upanje umre zadnje, ne pozabi tega, ko ti je najtežje. Srečno.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Prosti čas / četrtek, 23. februar 2012 / 07:00

Komentar: Mraz v vrhunskem športu

Veliko prahu je bilo dvignjenega pred zadnjimi tekmami svetovnega pokala v biatlonu na Finskem, kjer smo se tako kot marsikje drugje v Evropi soočali z izjemno nizkimi temperaturami oz...

Objavljeno na isti dan


Razvedrilo / torek, 23. februar 2016 / 20:00

Živahno v Kranjski Gori

V četrtek je v Ljudskem domu nastopil domačin Denis Porčič - Chorchyp, petek je bil posvečen spominu na smučarja Draga Grubelnika, sobota pa prestižnim jeklenim lepotcem.

Nasveti / torek, 23. februar 2016 / 20:00

Tanja odgovarja

Zanimajo me služba, ker že dolgo nimam nikakršnega uspeha, ljubezen in zdravje. Prav tako sprašujem enako za sestro.

Zanimivosti / torek, 23. februar 2016 / 17:24

Razglednice iz Bosne (2)

Prav univerzitetna knjižnica Vijećnica predstavlja enega izmed simbolov Sarajeva, mesta, ki je v devetdesetih doživljalo katastrofalno vojaško obleganje s strani JLA. Na svoj odpor ter vztrajanje v...

Mularija / torek, 23. februar 2016 / 18:57

Spoznali veliko novega

Za pestro dogajanje med počitnicami so minuli teden poskrbeli tudi pri Ljudski univerzi Kranj. V okviru centra za družine so pripravili zanimive, zabavne, družabne in poučne delavnice.

Kultura / torek, 23. februar 2016 / 18:05

Pisma, poslana iz strelskih jarkov

V Galeriji Šivčeva hiša v Radovljici je na ogled razstava pisem, ki jih je prijatelju Stanu Kosovelu, starejšemu bratu bolj znanega pesnika Srečka Kosovela, pisal njegov prijatelj, slikar Veno Pilon.