Barbara Klavora in Maja Kralj / Foto: A. B.

Planet čokolade

Ljubitelji vseh vrst čokolade in tudi pravi čokoholiki so se lahko dodobra naokušali svoje priljubljene čokolade v soboto v kranjskem Tušu. O sladki pregrehi je spregovoril tudi vrhunski poznavalec in izdelovalec čokolade Gorazd Potočnik, ki je mimogrede izdelal še desetmetrsko čokoladno lepotico.

Gorazda Potočnika, nekoč Kranjčana, smo prvič podrobneje spoznali v televizijski Gorazdovi slaščičarni, ki smo jo spremljali na Pop TV. Marsikoga pa Gorazd v živo s svojo pojavo in energijo spominja na priljubljenega Jamieja Oliverja.

Gorazdova kariera se je sicer začela v kuharskem svetu, nadaljevala v slaščičarskem, že takrat pa nam je v pogovoru namignil, da najraje dela čokolado pa tudi je jo rad.

V soboto je tako pripravljal čokolado pred kar lepim številom obiskovalcev – 'v živo' bi lahko rekli. Uporabil je kar 12 kilogramov stopljene mlečne, temne in bele čokolade. Okus in videz je obogatil s posipom iz lešnikov, rozin, brusnic in suhega sadja. Na koncu je iz mase nastala kar desetmetrska pisana lepotica. Tudi tokrat je Gorazd poudaril, da je mogoče res dobra čokolada malce dražja od tiste, ki smo je vajeni z običajnih trgovinskih polic, ampak kvaliteta odtehta.

Tako se je Planet Tuš Kranj za en dan spremenil v Čokoladni planet in obiskovalcem poleg mojstra čokolade predstavil še druge slovenske izdelovalce in ponudnike ekskluzivnih vrst čokolade in drugih čokoladnih izdelkov. Barbara Klavora in Maja Kralj sta na svoji stojnici ponujali različne čokolade več proizvajalcev, ukvarjata pa se s spletno prodajo priljubljene sladice. Rok Souček s soprogo Darjo prihaja iz Komende, okus njene limonine in pehtranove potice v čokoladni obliki je popolnoma prevzel. Za stojnico domačega Cukrčka je skrbela Tjaša Govedič, prav posebno čokolado brez kakava in sladkorja, gensko spremenjenih organizmov ali nenaravnih prehranskih dodatkov pa je predstavila Danica Stošić. Tako recepti kot tehnologija so njena zamisel. Tovrstno čokolado pa je 'izumila' zaradi alergije na najosnovnejšo sestavino vseh čokolad – kakav. Biolada je veganska, organska in nealergena, okus pa ima čisto čokoladen. Iz Prekmurja pa je Gorencem približal njihove čokoladne okuse Tomaž Sotošek. Kdorkoli je okusil njegove čokoladne bombone z bučnimi semeni, polnjenimi s čokoladnim polnilom in bučnim oljem, seveda ni okleval z nakupom. Nejc Rekar iz Orehka pa nas je popeljal v 'pravljično hišo' njegovih okusov, tokrat pa je bilo govora predvsem o pitah. Ker pa tovrstni dogodki nikoli ne minejo brez glasbene spremljave, je zanjo poskrbel Boštjan Korošec z BK Bandom, za vezni tekst pa je skrbela Saša Pukl.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / ponedeljek, 18. maj 2020 / 19:46

Le manjša prenova hotela

Kljub načrtovani temeljiti prenovi Hotela Brdo je po neuspelem javnem razpisu sedaj že jasno, da se bodo lotili le manjše prenove. Zaključuje se prenova Gradu Brdo.

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / nedelja, 13. maj 2007 / 07:00

Devet dni zabave na 13. Tednu mladih

V petek se je v Kranju začel tradicionalni Teden mladih, ki bo potekal vse do 19. maja.

Naklo / nedelja, 13. maj 2007 / 07:00

Družina ni vedno otok varnosti

Strokovnega posveta Družina in vrednote skozi prizmo drugačnosti se je ta teden v Naklem udeležila tudi varuhinja človekovih pravic Zdenka Čebašek Travnik.