Barbara Klavora in Maja Kralj / Foto: A. B.

Planet čokolade

Ljubitelji vseh vrst čokolade in tudi pravi čokoholiki so se lahko dodobra naokušali svoje priljubljene čokolade v soboto v kranjskem Tušu. O sladki pregrehi je spregovoril tudi vrhunski poznavalec in izdelovalec čokolade Gorazd Potočnik, ki je mimogrede izdelal še desetmetrsko čokoladno lepotico.

Gorazda Potočnika, nekoč Kranjčana, smo prvič podrobneje spoznali v televizijski Gorazdovi slaščičarni, ki smo jo spremljali na Pop TV. Marsikoga pa Gorazd v živo s svojo pojavo in energijo spominja na priljubljenega Jamieja Oliverja.

Gorazdova kariera se je sicer začela v kuharskem svetu, nadaljevala v slaščičarskem, že takrat pa nam je v pogovoru namignil, da najraje dela čokolado pa tudi je jo rad.

V soboto je tako pripravljal čokolado pred kar lepim številom obiskovalcev – 'v živo' bi lahko rekli. Uporabil je kar 12 kilogramov stopljene mlečne, temne in bele čokolade. Okus in videz je obogatil s posipom iz lešnikov, rozin, brusnic in suhega sadja. Na koncu je iz mase nastala kar desetmetrska pisana lepotica. Tudi tokrat je Gorazd poudaril, da je mogoče res dobra čokolada malce dražja od tiste, ki smo je vajeni z običajnih trgovinskih polic, ampak kvaliteta odtehta.

Tako se je Planet Tuš Kranj za en dan spremenil v Čokoladni planet in obiskovalcem poleg mojstra čokolade predstavil še druge slovenske izdelovalce in ponudnike ekskluzivnih vrst čokolade in drugih čokoladnih izdelkov. Barbara Klavora in Maja Kralj sta na svoji stojnici ponujali različne čokolade več proizvajalcev, ukvarjata pa se s spletno prodajo priljubljene sladice. Rok Souček s soprogo Darjo prihaja iz Komende, okus njene limonine in pehtranove potice v čokoladni obliki je popolnoma prevzel. Za stojnico domačega Cukrčka je skrbela Tjaša Govedič, prav posebno čokolado brez kakava in sladkorja, gensko spremenjenih organizmov ali nenaravnih prehranskih dodatkov pa je predstavila Danica Stošić. Tako recepti kot tehnologija so njena zamisel. Tovrstno čokolado pa je 'izumila' zaradi alergije na najosnovnejšo sestavino vseh čokolad – kakav. Biolada je veganska, organska in nealergena, okus pa ima čisto čokoladen. Iz Prekmurja pa je Gorencem približal njihove čokoladne okuse Tomaž Sotošek. Kdorkoli je okusil njegove čokoladne bombone z bučnimi semeni, polnjenimi s čokoladnim polnilom in bučnim oljem, seveda ni okleval z nakupom. Nejc Rekar iz Orehka pa nas je popeljal v 'pravljično hišo' njegovih okusov, tokrat pa je bilo govora predvsem o pitah. Ker pa tovrstni dogodki nikoli ne minejo brez glasbene spremljave, je zanjo poskrbel Boštjan Korošec z BK Bandom, za vezni tekst pa je skrbela Saša Pukl.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Prosti čas / sobota, 15. avgust 2009 / 07:00

Ni mogel, da je ne bi (71)

Mija je dobesedno 'pristala' s svojim polom na parkirnem prostoru. Gume so zacvilile, zaloputnila je z vrati. »Pa ta je usekan. Dvojno!« »Kaj noriš?« Usedla se...

Objavljeno na isti dan


Bled / sreda, 24. februar 2016 / 13:49

Plavanje za telo in dušo ...

Na Bledu so minulo soboto gostili peti Pokal Bleda v zimskem plavanju, ki se ga je udeležilo skoraj šestdeset drznih plavalcev, ki jim mrzla voda ne pride do živega.

Gospodarstvo / sreda, 24. februar 2016 / 13:37

Skupščina potrdila prodajo Savinih obveznic

Bled – Skupščina lastnikov obveznic družbe Sava je v četrtek na Bledu na zahtevo Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB), največje posamične imetnice obveznic, odločila, da se pridružijo sporazu...

Zanimivosti / sreda, 24. februar 2016 / 13:37

Čas gripe in prehladov

Zimsko obdobje je tudi čas, ko so prehladna obolenja na višku, virusi prehlada in gripe pa prežijo na vsakem koraku. Kako se jim lahko postavimo po robu?

Nasveti / sreda, 24. februar 2016 / 13:33

Kam naprej v šolo?

Devetošolci in dijaki zaključnih letnikov so pred dilemo, kako nadaljevati šolanje, na katero srednjo šolo se vpisati ali katero fakulteto izbrati. Izbire je res veliko, morda celo preveč. Včasih s...

Medvode / sreda, 24. februar 2016 / 13:11

Alenko Žavbi Kunaver odslavljajo iz SMC

Medvode – Alenko Žavbi Kunaver, nekdanjo vodjo svetniške skupine SMC v Medvodah, nameravajo izključiti iz stranke. Očitajo ji neetično delovanje, nespoštovanje vrednot SMC, njenih članov, vodstva,...