
Večer dobrih okusov
Ponovoletno druženje v ljubljanskem Hotelu Slon je minilo v znamenju dobrih kulinaričnih in glasbenih okusov. Poskrbeli so celo za čarovnijo. S tem sta imela največ dela Sam Sebastian in magični Wladimir.
Tradicionalno sta direktorica Hotela Kompas in Best Western Premier Hotel Lovec, ki stojita na Bledu, Nataša Keršič Razinger, in direktor ljubljanskega Best Western Premier Hotel Slon, Gregor Jamnik, v januarju povabila na srečanje poslovnih partnerjev in prijateljev omenjenih hotelov. Letos je bilo vse skupaj še malce bolj slovesno, ker sta v pozdravnem govoru spregovorila tudi o novi restavraciji Slon 1552. A že prenovljena zunanja podoba hotela sredi Ljubljane na prišleka naredi vtis – tudi na Gorenjca.
Restavracija združuje različne stile, zadnji modni krik pa še kakšno osebno noto tistega, ki jo je uredil. Kljub temu se v njej gost počuti udobno, skorajda domače. Z ravno pravšnjim številom miz in sedežev kljub majhnosti prostorsko daje občutek prostornosti. Do izraza pride tudi njena butičnost. Prijaznost in strokovnost mladega natakarja sta bili zame prijetno presenečenje – in da je stvar še bolj zanimiva: s cenami jedi v dnevni ponudbi, na primer, ne pretiravajo. Pri Ljubljančanih se je 'plac prijel' takoj. Če pa je še hrana po okusu podobna postreženi na večerji tradicionalnega srečanja, potem je njeno preživetje zagotovljeno.
Večerno januarsko druženje je lepo dopolnil tudi glasbeni nastop skupine Muff, med mizami sta za smeh in čarovnijo poskrbela navihana Sam Sebastian in Wladimir. V goste pa so tokrat povabili še chefa Igorja Jagodica in mu zaupali glavno jed šesthodnega menija. Pripravil je telečja lička s telečjim filejem na pireju pečenega kostanja z ocvrto čebulo in vloženimi gobami. Za preostalih 'pet prstov obliznit' pa je skrbela kuharska ekipa hotela in restavracije pod vodstvom domačega Jožeta Erjavca.
Tuna na črnem sezamu z rdečo peso in hrenom, pistacijev raviol na pistacijevi kremi z račjimi jetri in čežano, brancin v škrniclju z zelenjavo in zelišči, ki z videzom ni dosegal efekta 'na prvo žogo', ga je pa zato z okusom. Malinov sorbet je bil mogoče kanček presladek, a jagodna torta z belim čokoladnim moussom je poskrbela za res dober zaključek večera. Vsak krožnik je pospremilo vino, tokrat različnih vinarjev. V spominu pa nam je ostala predvsem rumena rebula Epoca 2013 Matjaža Četrtiča iz Kojskega, ki je pospremila brancina v škrniclju.