Za prijetne glasbene trenutke je skrbela priljubljena skupina Muff, čarovnijo pa so organizatorji večera zaupali Samu Sebastianu in Wladimirju. / Foto: A. B.

Večer dobrih okusov

Ponovoletno druženje v ljubljanskem Hotelu Slon je minilo v znamenju dobrih kulinaričnih in glasbenih okusov. Poskrbeli so celo za čarovnijo. S tem sta imela največ dela Sam Sebastian in magični Wladimir.

Tradicionalno sta direktorica Hotela Kompas in Best Western Premier Hotel Lovec, ki stojita na Bledu, Nataša Keršič Razinger, in direktor ljubljanskega Best Western Premier Hotel Slon, Gregor Jamnik, v januarju povabila na srečanje poslovnih partnerjev in prijateljev omenjenih hotelov. Letos je bilo vse skupaj še malce bolj slovesno, ker sta v pozdravnem govoru spregovorila tudi o novi restavraciji Slon 1552. A že prenovljena zunanja podoba hotela sredi Ljubljane na prišleka naredi vtis – tudi na Gorenjca.

Restavracija združuje različne stile, zadnji modni krik pa še kakšno osebno noto tistega, ki jo je uredil. Kljub temu se v njej gost počuti udobno, skorajda domače. Z ravno pravšnjim številom miz in sedežev kljub majhnosti prostorsko daje občutek prostornosti. Do izraza pride tudi njena butičnost. Prijaznost in strokovnost mladega natakarja sta bili zame prijetno presenečenje – in da je stvar še bolj zanimiva: s cenami jedi v dnevni ponudbi, na primer, ne pretiravajo. Pri Ljubljančanih se je 'plac prijel' takoj. Če pa je še hrana po okusu podobna postreženi na večerji tradicionalnega srečanja, potem je njeno preživetje zagotovljeno.

Večerno januarsko druženje je lepo dopolnil tudi glasbeni nastop skupine Muff, med mizami sta za smeh in čarovnijo poskrbela navihana Sam Sebastian in Wladimir. V goste pa so tokrat povabili še chefa Igorja Jagodica in mu zaupali glavno jed šesthodnega menija. Pripravil je telečja lička s telečjim filejem na pireju pečenega kostanja z ocvrto čebulo in vloženimi gobami. Za preostalih 'pet prstov obliznit' pa je skrbela kuharska ekipa hotela in restavracije pod vodstvom domačega Jožeta Erjavca.

Tuna na črnem sezamu z rdečo peso in hrenom, pistacijev raviol na pistacijevi kremi z račjimi jetri in čežano, brancin v škrniclju z zelenjavo in zelišči, ki z videzom ni dosegal efekta 'na prvo žogo', ga je pa zato z okusom. Malinov sorbet je bil mogoče kanček presladek, a jagodna torta z belim čokoladnim moussom je poskrbela za res dober zaključek večera. Vsak krožnik je pospremilo vino, tokrat različnih vinarjev. V spominu pa nam je ostala predvsem rumena rebula Epoca 2013 Matjaža Četrtiča iz Kojskega, ki je pospremila brancina v škrniclju.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Razvedrilo / ponedeljek, 18. maj 2015 / 11:37

Florijan, tulipani in okusi

Trzin je konec prejšnjega tedna gostil Florijanov sejem, moči pa so združili tudi Golf Arboretum in Okusi Kamnika ter razvajali udeležence in obiskovalce golfskega turnirja v okviru letošnjega Festiva...

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / ponedeljek, 16. februar 2009 / 07:00

Diamantna pesem je postala Alyina A veš

V petek so v ljubljanskem InBoxu podeljevali Diamante, glasbene nagrade (za lansko leto), ki naj bi po mnenju nekaterih poskušale uvajati na slovensko sceno določen tip nagrade, ki bi zadostil besedi...

Kultura / ponedeljek, 16. februar 2009 / 07:00

Sveže, drugačno, zanimivo ...

V sklopu kulturnega praznika je 45 let delovanja praznoval moški pevski zbor Alpina iz Žirov.

Gospodarstvo / ponedeljek, 16. februar 2009 / 07:00

Več škode zaradi zveri

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije je predstavila aktualne dogodke v kmetijstvu.

Gospodarstvo / ponedeljek, 16. februar 2009 / 07:00

Uradniki naj ne bodo cenzorji

Na Gospodarski zbornici Slovenije opozarjajo, da je treba razpise za evropska sredstva poenostaviti.

Gospodarstvo / ponedeljek, 16. februar 2009 / 07:00

Pošta ponuja tudi Poštna potovanja

Maribor – Kot so sporočili iz Pošte Slovenije, se je že skoraj petsto ljudi odločilo za Poštna potovanja – novo storitev, ki jo ponujajo od decembra lani. Omenjena ponudba Pošte...