Župan Ciril Kozjek se je srečal s šolniki in duhovniki. / Foto: Primož Pičulin

V Šenčurju srečanje s šolniki in duhovniki

Župan občine Šenčur Ciril Kozjek se je ta teden na ponovoletnem srečanju sestal z duhovniki in predstavniki šole.

Šenčur – Srečanja so se udeležili šenčurski dekan Urban Kokalj, župnik iz Trboj Alojz Oražem, kaplan Blaž Dobravec, ravnateljica Osnovne šole Šenčur Majda Vehovec, njena pomočnika Zdravko Potočnik in Stanka Naglič ter sodelavki Darja Marinšek in Nada Avsenik.

Župan je goste seznanil z dejavnostmi občine v preteklem letu, ki je bilo naložbeno zelo bogato, pa tudi z načrti za letos. Med njimi je izpostavil zlasti obnovo Blagneče hiše, ki je kulturni spomenik in jo nameravajo obnoviti tako za protokolarne namene kot tudi za delo medgeneracijskega centra. Napoveduje gradnjo čistilne naprave v Trbojah in pričakujejo, da bodo skupaj s kranjsko občino pridobili denar iz projekta Gorki III. Tudi v letu 2016 pa občina ne bo zanemarila šol in vrtcev na svojem območju, prav tako ne sakralnih objektov. Gostje so vsi po vrsti izražali zadovoljstvo nad dobrim sodelovanjem z občino in nanizali tudi nekatere svoje potrebe. Zanimiva pa je misel, ki jo je izrekel župnik Urban Kokalj in s katero so soglašali tudi drugi, da je namreč Šenčur v zadnjih letih napredoval v kulturi obnašanja, medtem ko kaplan že pri otrocih opaža ponos ob pripadnosti tem krajem. Po besedah ravnateljice Majde Vehovec pa se vsi trudijo vzgajati otroke v duhu pozitivnih vrednot.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kamnik / ponedeljek, 24. maj 2021 / 16:28

Uredili varno šolsko pot

Nevlje – Občina Kamnik je z izbranim izvajalcem zaključila prvo fazo gradbenih del v Nevljah. Že v lanskem letu so izvedli napeljavo optike in javno razsvetljavo, letos pa so v sklopu obnove ceste...

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / nedelja, 17. januar 2016 / 21:26

Predlagajo plačila za pašo

Kmetijsko ministrstvo predlaga s spremembo programa razvoja podeželja tudi plačila za pašo goved in drobnice. Letos bo tudi leto razpisov, ministrstvo naj bi jih samo v prvem polletju objavilo devet.

Kultura / nedelja, 17. januar 2016 / 21:25

Basle ali basni za odrasle

Da basni niso le zgodbice, v katerih živalim dajemo človeške lastnosti in so namenjene otrokom, so prepričani v KUD Fofité.

Preddvor / nedelja, 17. januar 2016 / 21:23

V Vokah najprej nogometno igrišče

V Preddvoru je končana javna razprava o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za športni park Voke. Gradili naj bi ga dvofazno, najprej pa bo zgrajena dovozna cesta.

Bled / nedelja, 17. januar 2016 / 21:22

Še bolj se približati željam gostov

V Turizmu Bled so konec lanskega leta uspešno uvedli nov rezervacijsko-informacijski sistem Feratel, prek katerega gostom omogočajo ne samo rezervacije, ampak tudi dodatne storitve in pakete.

Gospodarstvo / nedelja, 17. januar 2016 / 21:21

Upokojeni podjetniki v dvomih

Upokojeni podjetniki imajo do konca januarja čas, da uskladijo dvojni status z lani spremenjenim zakonom.