Simpatična presenečenja
Ko slišimo ime Aljaž Oberkrainer, se marsikdo vpraša, kdo je že to oziroma kje je že slišal zanj. Aljaž je mlad fant, zaljubljen v narodno-zabavno glasbo, njen največji oboževalec in poznavalec, pravi manjši leksikon podatkov o različnih narodno-zabavnih sestavih, ansamblih – domačih in tudi tujih.
Zadnjič smo Aljaža Miklavčiča, bolj znanega kot Aljaž Oberkrainer, srečali lani decembra na Miklavževem plesu v Kranjski Gori. Povezoval je glasbeni program, publika pod odrom pa je nestrpno pričakovala nastop Modrijanov, medtem ko so jih na odru ogrevali mladeniči Tria Šubic. V decembru pa je nadobudni Kranjčan, ki bo letos dopolnil 24 let, poskrbel za kar dvoje presenečenj: najprej je skupaj z gorenjskim prvakom na diatonični harmoniki, komaj 16-letnim Primožem Gnidovcem, presenetil abrahamovko Zinko Steiner iz Domžal, zadnji dan prejšnjega leta pa je s pravim glasbenim dogajanjem popestril silvestrsko kosilo v Domu upokojencev v Kranju. Žal se sam dogodka ni udeležil, ker mu je ponagajala bolezen, poleg Primoža na harmoniki pa so stanovalcem zapele še članice Cerkvenega mešanega pevskega zbora Kranj pod vodstvom organista in klaviaturista Ivana Gorenca - Inča. Kot zanimivost: najstarejša članica zbora Ivanka Grilc v njem poje že štirideset let.
So pa tudi v kranjskogorskem Skipass Hotelu že pred časom poskrbeli za neke vrste presenečenje: njihova kuharska ekipa je dobila nov obraz, podobno je tudi s strežbo. Že ta konec tedna pa Justinovi in ekipa pripravljajo večerjo, kjer so tokrat ustvarili meni z osmimi hodi z vini izjemnega Marjana Simčiča. Pod budnim očesom novega šefa kuhinje Mojmirja Šiftarja boste tokrat lahko okušali vse od ingverjevega sorbeta, rahlo dimljenega hrbta muflona do tatarja rečne postrvi. Se pa nekateri še spominjamo zadnje predstavitve Mojmirjeve knjige, kjer je čaje predstavil kot sestavino pri kulinaričnih kreacijah.
Za malce drugačno druženje je pa prve dni v novem letu poskrbela kranjska Terasa – Go Lokal: pripravili so ponovoletni After 2016. Kraljica večera je bila tokrat izjemno okusna bloody mary, koktajl s paradižnikovim sokom, vodko in še nekaj dodatki v pravem razmerju, postrežen s stebelno zeleno – in to za simboličen evro. Za strežnim pultom sta se dobro znašla šef lokala Milan Vasiljević in njegova boljša polovica Simona Vasiljević Kogovšek, ki sta nam znana tudi iz sveta domače mode.