Specialisti za slovensko moko
Mengeš – V Mengšu (v nekdanjem Marketu Brigita) so pred dnevi odprli Pekovski magazin Horacij, trgovino, v kateri najdemo police, polne različnih vrst moke, kosmičev, kaše in semen ter pekovskih izdelkov. Gre za družinsko podjetje iz Prevoj v občini Lukovica, ki ga vodi Martin Mirtič, moči pa je združil s svojim tastom Branetom Sedejem, ki ima na področju mletja in peke že več kot tridesetletne izkušnje. »Z veleprodajo moke in sodelovanjem s slovenskimi mlinarji delamo že dolgo, z odprtjem trgovine pa želimo slovenske proizvajalce približati slovenskemu kupcu. Sodelujemo namreč zgolj s slovenskimi kmeti in mlinarji, saj prisegamo na lokalno kakovost. Nismo del nobene verige, saj z vsemi sodelujemo neposredno,« pravita in dodajata, da ponujajo moko v vrečkah od pol kilograma pa vse do 25 kilogramov. Kruha ne pečejo sami, pač pa sodelujejo z bližnjo pekarno. Ponudbo v svoji trgovini, imenovani po zavetniku pekov, bodo že v kratkem dopolnili tudi s tehničnim delom – s prodajo mlinčkov in drugih pripomočkov za domačo peko.



Zgornja Gorenjska
Kranjska Gora
Jesenice
Žirovnica
Radovljica
Bled
Gorje
Bohinj
Osrednja Gorenjska
Tržič
Naklo
Kranj
Preddvor
Jezersko
Šenčur
Cerklje na Gorenjskem
Južna Gorenjska
Železniki
Žiri
Gorenja vas-Poljane
Škofja Loka
Medvode
Vodice
Vzhodna Gorenjska
Komenda
Kamnik
Mengeš
Trzin
Domžale
Moravče
Lukovica
Karavanke

