Specialisti za slovensko moko
Mengeš – V Mengšu (v nekdanjem Marketu Brigita) so pred dnevi odprli Pekovski magazin Horacij, trgovino, v kateri najdemo police, polne različnih vrst moke, kosmičev, kaše in semen ter pekovskih izdelkov. Gre za družinsko podjetje iz Prevoj v občini Lukovica, ki ga vodi Martin Mirtič, moči pa je združil s svojim tastom Branetom Sedejem, ki ima na področju mletja in peke že več kot tridesetletne izkušnje. »Z veleprodajo moke in sodelovanjem s slovenskimi mlinarji delamo že dolgo, z odprtjem trgovine pa želimo slovenske proizvajalce približati slovenskemu kupcu. Sodelujemo namreč zgolj s slovenskimi kmeti in mlinarji, saj prisegamo na lokalno kakovost. Nismo del nobene verige, saj z vsemi sodelujemo neposredno,« pravita in dodajata, da ponujajo moko v vrečkah od pol kilograma pa vse do 25 kilogramov. Kruha ne pečejo sami, pač pa sodelujejo z bližnjo pekarno. Ponudbo v svoji trgovini, imenovani po zavetniku pekov, bodo že v kratkem dopolnili tudi s tehničnim delom – s prodajo mlinčkov in drugih pripomočkov za domačo peko.