Na jubilejnih desetih Plezalnih dnevih Kranja so se zbrale številne plezalne legende. V steno se je podala tudi Marija Štremfelj. / Foto: Tina Dokl

Plezalne legende znova v steni

Na desetih plezalnih dnevih Kranja so sezono zaključili športni plezalci, v steni in pod njo pa smo znova videli tudi številne legende slovenskega plezanja.

Kranj – Od petka do nedelje so potekali Plezalni dnevi Kranja. Billi so že deseti.

»Zaznamuje jih dogodek, ki smo ga poimenovali Legende znova v steni. Na enem mestu so se zbrale več ali manj vse legende slovenskega športnega plezanja na čelu z Iztokom Tomazinom, ki je prinesel športno plezanje k nam. Kot vedno je potekal tudi veliki finale državnega prvenstva v težavnosti in balvanih. Pripravili pa smo tudi spremljajoče aktivnosti in zanimivo časovnico desetih let. Zaznamovala jo je složnost vseh, ki prostovoljno delamo na tej prireditvi, na kateri sodeluje okrog sto prostovoljcev, več ali manj vsi člani PD Kranj, Alpinističnega odseka. Prireditev se je prijela, obisk se je zelo povečal, kar je bil tudi namen, da privabimo čim več ljudi in jim približamo ta šport,« je povedal Matevž Vučer, eden izmed organizatorjev iz AO Kranj. Za legende so v nedeljo pripravili dve smeri, lažjo in težjo. Po predstavitvi vsakega posebej se jih je večina vanjo tudi podala.

V Kranju je bil tudi finale državnega prvenstva v športnem plezanju. Tako na balvanih kot v težavnosti je med članicami zmagala Mina Markovič (ŠPK Plus) pred domačinko Tjašo Kalan (AO Kranj). Med člani je bil na balvanih najuspešnejši Jernej Kruder (ŠPO Celje), drugo in tretje mesto je pripadlo članoma PK Škofja Loka Urbanu Primožiču in Juretu Raztresnu. V težavnosti pa sta si prvo mesto razdelila Urban Primožič in Domen Škofic (ŠPO Radovljica).

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Zanimivosti / ponedeljek, 21. maj 2007 / 07:00

Mladi srbski folkloristi navdušili

Sora - V soboto je bilo v Domu krajanov v Sori tradicionalno mednarodno srečanje otroških folklornih skupin. Poleg domačih mladih fokloristov iz KUD Oton Župančič Sora sta pred š...

Objavljeno na isti dan


Razvedrilo / sreda, 2. december 2015 / 12:52

Vse, kar diši po svingu

Festivalna dvorana je v petek minila v znamenju glasbe izpred sedemdesetih in več let. Odlična In the Mood z radovljiškim Bid Bangom.

Kronika / sreda, 2. december 2015 / 12:43

Izsiljeval osamljene moške

Kranj – Ljubljanski policisti zaradi izsiljevanja obravnavajo 41-letnega moškega, ki je morda svoje žrtve našel tudi na Gorenjskem. V preiskanem primeru je osumljeni iskal moške, ki so preko oglasa...

Zanimivosti / sreda, 2. december 2015 / 12:19

Vsako jutro tisoč gibov

Jutranjo telovadbo na prostem po metodi dr. Nikolaya Grishina Tisoč gibov so začeli tudi v Žabnici. Razgibavajo se vsako jutro ob vsakem vremenu, le ob nedeljah si vzamejo prosto.

Razvedrilo / sreda, 2. december 2015 / 12:16

Praznujeta dvojni jubilej

Zakonca Petra in Jadran Tomšič iz Medvod sta v Klubu Jedro pripravila praznovanje z dvojnim razlogom: oba praznujeta okrogel osebni jubilej, letos pa minevajo tudi tri desetletja od njune poroke.

Šport / sreda, 2. december 2015 / 12:11

Plezalne legende znova v steni

Na desetih plezalnih dnevih Kranja so sezono zaključili športni plezalci, v steni in pod njo pa smo znova videli tudi številne legende slovenskega plezanja.