Nasmejanih in razpoloženih družb v kranjskih rovih konec tedna ni manjkalo. / Foto: A. B.

Vinska pot v rovih

Kot se za ta čas v novembru spodobi, se tudi letos povsod po Sloveniji odvijajo dogodki, ki so povezani z vinom. V Kranju je bil ta konec tedna prvi od dveh, ko kranjski rovi gostijo vinsko pot v rovih pod starim Kranjem.

Letos so vinsko pot organizirali že osmič, a zato ni bila nič manj obiskana. Ponovitev bo konec tedna, na njej pa se obiskovalcem vsako leto predstavi lepo število vinarjev iz različnih domačih vinorodnih dežel in ljudje so nad ponudbo navdušeni.

Med postajami z vinom najdemo tudi stojnice, s katerih se obiskovalcem smehljajo različni siri in suhomesnati izdelki. Ali pa so nam te padle v oči toliko bolj, ker so bile razporejene smiselno – tudi na začetku vinske poti po rovih.

Vinsko pot smo obiskali v petek in ugotovili obojestransko zadovoljstvo: tako ponudnikov kot obiskovalcev. Nekje na pol poti je za želodčke obiskovalcev skrbela kar ekipa iz Term Banovci, precej pa se jih je ustavilo tudi pri že tradicionalni stojnici besniških Rokovnačev, kjer sta Franci in Milan imela 'na čez' kostanj.

Ob štajerski stojnici vinarstva Hafner so nekaj časa celo štirje postavni fantje skrbeli, da so obiskovalci oziroma obiskovalke izvedele o vinu kar največ, Robert Hafner pa je predstavil tudi novo, mlado vino Frkolin. Seveda je ponudba vin najbolj zanimala obiskovalke rovov. Pri postojanki Pustotnikovih iz Gorenje vasi je bila ravno tako gneča. Nekaj korakov naprej je Marjan Marinič iz Šmartnega predstavljal svoje penine. »Bela je narejena kar iz sedmih vrst grozdja, v roseju pa jih je ravno tako sedem – in še tri rdeče.« Mimogrede smo izvedeli tudi, da ima doma okoli šestdeset mandarinovcev, ki so dobro obrodili. Nasmejana Škofjeločana, štajnbirtovca Matjaž in Jan, sta energično razpoloženje in smeh prenašala na mimoidoče. Čisto na koncu vinske poti pa smo naleteli na simpatično skupino štirih, med njimi dva Američana, ki sta bila že tako navdušena nad Kranjem, vinski rovi so ju pa sploh fascinirali – tako kot tudi vinsko dogajanje v njih. Za glasbeno razpoloženje obiskovalcev so tokrat skrbeli energični Hozentregarji.

Smo pa prejšnji teden izvedeli tudi, kdo so Qrazymanijaki in kaj je qrazy Tuševa pustolovščina, ki bo trajala vse do sredine januarja. Medijem so qrazy like predstavili v Orehovem gaju pri Ljubljani, v družbi Klemena Bunderle in stand up komika Janeza Trontlja. Seveda pa je vsak dobil tudi svojo qrazy igračko. Planetu Qrazy manija so zaželeli srečo ter obljubili, da bodo poleg selfijev s qrazy junaki čim hitreje tudi zapolnili album.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Prosti čas / ponedeljek, 20. december 2010 / 07:00

Prav vse poročne obleke so ji bile všeč

Supanun in Andrej sta se spoznala prek skupnih prijateljic. Najprej sta se samo družila, nobeden ni razmišljal o čem več, potem pa sta čez čas ugotovila, da sta pravzaprav zaljubljena.

Objavljeno na isti dan


Gorenjska / petek, 20. junij 2008 / 07:00

Varno in zdravo na soncu

Zmerno sončenje ugodno vpliva na zdravje ljudi, nevarno pa je prekomerno izpostavljanje sončnim žarkom. Poleg senčne lege, ustrezne obleke, pokrival in očal so varovalni pripravki za sončenje najpomem...

Gorenjska / petek, 20. junij 2008 / 07:00

Hrustljavo, zdravo, tudi pikantno

Solate pri žaru ne smejo manjkati

Gorenjska / petek, 20. junij 2008 / 07:00

Francoza spet v napadu

Citroën Berlingo in Peugeot Partner bosta spet agresivno nastopila v razredu križancev med osebnimi avtomobili in lahkimi dostavniki.

Gorenjska / petek, 20. junij 2008 / 07:00

Premišljeno z zdravili

Zdravila sodijo med nevarne odpadke, zato jih po uporabi ali preteku roka uporabnosti nikar ne mečite v smeti ali v straniščno školjko. Komunalna podjetja imajo zbiralne akcije nevarnih odpadkov, na v...

Gorenjska / petek, 20. junij 2008 / 07:00

Hudičev sadež na prestolu svetovne prehrane

Kdaj smo se na Slovenskem prvič srečali s krompirjem, ni povsem jasno, domneva pa se, da v tridesetih letih 18. stoletja. Dobra tri desetletja kasneje, natančneje 16. maja 1767, je Marija Terezija pod...