Kranjski biljard z dobrodelno noto
V prenovljeni biljardnici Break v Kranju je gostoval znani Avstralec Paul Rodney Turner, ki se je pomeril z najboljšimi domačimi igralci, dogodek pa je imel poleg športnega tudi dobrodelni in kulinarični pridih.
Pred kratkim je biljardnico in lokal Break na Savski cesti v Kranju v upravljanje prevzel mlad, ambiciozen par, Katja Kern in Žiga Mrak, in že kmalu so bili vidni prvi sadovi njunega dela. V soboto sta namreč v biljardnici pripravila poseben dogodek, zanimiv tako s športne, kakor tudi družabne, glasbene, kulinarične in humanitarne plati.
V Breaku je namreč gostoval legendarni avstralski igralec biljarda Paul Rodney Turner, ki velja za enega najboljših igralcev na svetu. Njegova prisotnost je pritegnila pozornost mnogih obiskovalcev, oboževalcev igre biljarda, ki so imeli kaj videti. Turner se je namreč pomeril z nekaterimi najboljšimi domačimi igralci – Matejem Šulekom, Mitjem Gradišnikom in Mihom Zajcem – in dvoboji so ponudili vrsto vrhunskih potez, kakršne sicer ljubitelji lahko vidijo le ob televizijskih prenosih svetovnih tekmovanj. Pred tem so se, lahko rečemo za ogrevanje, v biljardu prijateljsko pomerili tudi predstavniki štirih gorenjskih občin, in sicer iz Kranja, Cerkelj, Šenčurja in Nakla. V veselem druženju je bila tekmovalna plat v ozadju, kljub temu pa lahko izdamo zmagovalca, krajskega podžupana Borisa Vehovca. Na kasnejšem nočnem turnirju so blesteli Tomaž Benedičič, Klemen Plemelj in Aleš Polak, vse skupaj pa je vodil in povezoval Uroš Colja, sicer predstavnik humanitarnega društva Hrana za življenje.
Paul Rodney Turner namreč ni zgolj igralec biljarda, temveč tudi filantrop in humanist, ki se prav preko društva Hrana za življenje zavzema za premagovanje ekonomskih razlik med ljudmi ter pravično porazdelitev hrane in ostalih dobrin med vse. Tako je tudi prireditev v Breaku izzvenela v dobrodelnem tonu, zbrali so hrano in ostala sredstva za družine v stiski ter za odprtje t. i. 'Srečne kuhne', ki bo nudila pomoč tudi vnaprej. Da pa ni bil tokrat nihče lačen, je s kulinaričnimi specialitetami poskrbel uveljavljeni chef Matjaž Sedej. Torej pika na i dogodku, kakršnih si želimo še več.