Jašek, v katerega sta padla 25-letna ženska in triletni otrok / Foto: PU Kranj

Ženska in triletni otrok padla v jašek

Pred vhodom v stanovanjski blok na Planini v Kranju se je v četrtek nekaj po 16. uri vdrl pokrov jaška in vanj sta padla ženska ter triletni otrok. Pri skoraj trimetrskem padcu se sicer nista huje poškodovala, iz jaška pa so ju potegnili svojci. Policisti ugotavljajo morebitno odgovornost upravljavca jaška.

Kranj – Kot so danes sporočili s Policijske uprave Kranj, so z ogledom kraja dogodka ugotovili, da se je pokrov varnostnega jaška za odvodnjavanje viška sanitarne vode obrnil oziroma odprl, ko je 25-letna ženska z otrokom v naročju stopila nanj. Ženska in otrok sta zato padla v 2,8 metra globok jašek.

Po poročilu regijskega centra za obveščanje se je jašek udrl pred vhodom v stanovanjski blok na ulici Lojzeta Hrovata v Kranju. Do prihoda kranjskih poklicnih gasilcev pa so mati in otroka iz jaška že rešili.

Gasilci so pomagali reševalcem Zdravstvenega doma Kranj, ki so žensko in otroka odpeljali v kranjsko ambulanto nujne medicinske pomoči. Po pregledu so oba napotili še na opazovanje v ljubljanski klinični center, od koder so ju odpustili v večernih urah. Kot so ugotovili, hujših poškodb pri padcu nista dobila.

Policisti z zbiranjem obvestil ugotavljajo, zakaj je pokrov jaška popustil in s tem tudi morebitno odgovornost upravljavca jaška. O zbranih ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Prosti čas / ponedeljek, 16. april 2012 / 07:00

Nekoč Liza, sedaj Maria

Legendarna mediteranska kranjska Mona Liza je po dvaindvajsetih letih zaprla svoja vrata, da bi Cantina Maria na novo osvojila ljubitelje mehiške kuhinje.

Objavljeno na isti dan


Gorenjska / sreda, 15. julij 2009 / 07:00

V Sloveniji že trideset primerov nove gripe

Ljubljana - V nacionalnem referenčnem laboratoriju za influenco Inštituta za varovanje zdravja so danes potrdili še dva primera okužbe z novim virusom gripe A (H1N1). Gre za mošk...

Gorenjska / sreda, 15. julij 2009 / 07:00

Še štirje primeri nove gripe

Ljubljana - V nacionalnem referenčnem laboratoriju za influenco Inštituta za varovanje zdravja so včeraj potrdili še štiri primere okužbe z novim virusom gripe A (H1N1). V Sloven...

Gospodarstvo / sreda, 15. julij 2009 / 07:00

Polovica steze prenovljena

SCT je v soboto končal drugo fazo obnove vzletno-pristajalne steze na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana. Najzahtevnejši, osrednji del obnove jih čaka prihodnje leto.

Gorje / sreda, 15. julij 2009 / 07:00

Upravno sodišče pritrdilo županu

Gorje - Upravno sodišče je zavrnilo tožbo svetnika Alojza Poklukarja in pritrdilo odločitvi župana Gorij Petra Torkarja, ki je zavrnil pobudo za razpis referenduma o delitveni bi...

Kranj / sreda, 15. julij 2009 / 07:00

Hiše naj bodo, bloki pa ne

Civilna iniciativa Kokrica Mlaka se ne strinja s predlaganim načrtom gradnje nove soseske na območju Mlake - zahod. Kranjski svetniki so osnutek dokumenta sicer sprejeli, a s številnimi pripombami.