Mesni kaneloni s sirom

Prav tako kot z nadevi za pico se tudi pri kanelonih lahko igramo z nadevi; od klasičnih, polnjenih s sirom in šunko, do mesnih s tekočo sirovo sredico.

Za pripravo mesnih kanelonov s sirom potrebujemo:

za testo (palačinke): 2 jajci, 250 g moke, 1,5 dl mineralne vode, 3 dl mleka, ščep soli;

za nadev: 100 g sira, 300 g mletega mesa, 100 g pora, 1 čebulo, 1 strok česna, pol žličke mlete rdeče paprike, sol in poper, malo muškatnega oreščka;

za paniranje: 1 jajce, drobtine, moko.

Najprej pripravimo testo za palačinke: jajci stepemo, dodamo vso tekočino, osolimo ter med mešanjem dodajamo moko. Masa naj vsaj 10 minut počiva na hladnem, nato spečemo palačinke. Pripravimo mesni nadev: por narežemo na kolesa, čebulo olupimo in jo na drobno sesekljamo, česen stremo. V močno segreti ponvi segrejemo 2 žlici olja ter prepražimo pripravljeno zelenjavo. Dodamo mleto meso, ga prepražimo, da lepo zarumeni, osolimo in popopramo, potresemo z mleto papriko in muškatnim oreščkom. Meso dušimo 30 minut. Na koncu kuhanja ga odkrijemo, da odvečna tekočina izhlapi, meso pa se lepo zapeče. Sir narežemo na dolge palčke, široke približno 1 centimeter.

Na vsako palačinko razporedimo dve žlici mesnega nadeva in dodamo palčko sira. Ob robu jo prepognemo ter jo zvijemo v rolico. Pripravimo si tri posodice. V eni z vilicami stepemo jajce, v drugo stresemo moko, v tretjo drobtine. Zvite palačinke najprej povaljamo v moki, nato v jajcu in nazadnje v drobtinah. Pripravljene kanelone ocvremo v olju ter postržemo.

Nasvet: Sama priprava kanelonov nam vzame malce več časa, zato jih naredimo v večji količini in jih del zamrznemo. Zmrznjene pred cvrtjem odtajamo.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / ponedeljek, 7. oktober 2019 / 14:26

Dobre volje ob vsaki uri

Marta Cerar Leskošek je najstarejša kamniška obrtnica, ena redkih izučenih ženskih urark pri nas in tudi urarska mojstrica, od nedavnega pa še častna članica Kluba mojstrov Slovenije. Družinska obrt U...

Objavljeno na isti dan


Kamnik / sreda, 7. oktober 2015 / 15:18

Verena Perko o kulturni dediščini Sirije

Kamnik – V Knjižnici Franceta Balantiča Kamnik bodo v sredo, 7. oktobra, ob 19. uri gostili Vereno Perko, ki bo na predavanju z naslovom Palmira, ljubezen moja predstavila usodo Unescove svetovne k...

Kronika / sreda, 7. oktober 2015 / 15:11

Za jesensko žetev poskrbeli kriminalisti

Prejšnji teden razkrita kriminalna združba je pridelovala, predelovala in preprodajala konopljo, svoje odjemalce pa je imela tudi v Avstriji in Italiji.

Škofja Loka / sreda, 7. oktober 2015 / 15:09

Meje ne ustavijo gibanja ljudi

Zavod O in Festival In memoriam prof. Peter Hafner sta na okrogli mizi v Škofji Loki gostila aktiviste s terena, ki so v minulih dneh delovali na mejah, se srečevali z begunci in so tudi sicer že dlje...

Rekreacija / sreda, 7. oktober 2015 / 14:53

Povezani s srcem za Gorenjsko

Prejšnjo sredo je 160 tekačev povezalo tri gorenjske bolnišnice.

Razvedrilo / sreda, 7. oktober 2015 / 14:52

Opojna barva destrukcije

Kranj – V Stolpu Škrlovec je s koncertom v domala intimnem vzdušju navdušila Rykarda Parasol, pevka iz San Francisca, katere glasbeni izraz prepletajo temni rokovski ritmi, gotski folk in alternati...