Mesni kaneloni s sirom

Prav tako kot z nadevi za pico se tudi pri kanelonih lahko igramo z nadevi; od klasičnih, polnjenih s sirom in šunko, do mesnih s tekočo sirovo sredico.

Za pripravo mesnih kanelonov s sirom potrebujemo:

za testo (palačinke): 2 jajci, 250 g moke, 1,5 dl mineralne vode, 3 dl mleka, ščep soli;

za nadev: 100 g sira, 300 g mletega mesa, 100 g pora, 1 čebulo, 1 strok česna, pol žličke mlete rdeče paprike, sol in poper, malo muškatnega oreščka;

za paniranje: 1 jajce, drobtine, moko.

Najprej pripravimo testo za palačinke: jajci stepemo, dodamo vso tekočino, osolimo ter med mešanjem dodajamo moko. Masa naj vsaj 10 minut počiva na hladnem, nato spečemo palačinke. Pripravimo mesni nadev: por narežemo na kolesa, čebulo olupimo in jo na drobno sesekljamo, česen stremo. V močno segreti ponvi segrejemo 2 žlici olja ter prepražimo pripravljeno zelenjavo. Dodamo mleto meso, ga prepražimo, da lepo zarumeni, osolimo in popopramo, potresemo z mleto papriko in muškatnim oreščkom. Meso dušimo 30 minut. Na koncu kuhanja ga odkrijemo, da odvečna tekočina izhlapi, meso pa se lepo zapeče. Sir narežemo na dolge palčke, široke približno 1 centimeter.

Na vsako palačinko razporedimo dve žlici mesnega nadeva in dodamo palčko sira. Ob robu jo prepognemo ter jo zvijemo v rolico. Pripravimo si tri posodice. V eni z vilicami stepemo jajce, v drugo stresemo moko, v tretjo drobtine. Zvite palačinke najprej povaljamo v moki, nato v jajcu in nazadnje v drobtinah. Pripravljene kanelone ocvremo v olju ter postržemo.

Nasvet: Sama priprava kanelonov nam vzame malce več časa, zato jih naredimo v večji količini in jih del zamrznemo. Zmrznjene pred cvrtjem odtajamo.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / petek, 7. oktober 2016 / 11:32

Skakalci za naslove državnih prvakov

Kranj – Smučarski klub Triglav Kranj je organizator poletnega državnega prvenstva v smučarskih skokih na srednji skakalnici. Že danes od 16. ure naprej se bodo za naslove državnih prvakov pomerili...

Objavljeno na isti dan


Bled / ponedeljek, 8. januar 2018 / 21:41

Začasen obvoz po blejski obvoznici

Na Bledu kljub slabemu vremenu potekajo zadnja infrastrukturna dela. Pred snežno-deževno ujmo je izvajalcem uspelo grobo asfaltirati nekaj odsekov cest. Najpomembnejši je zahodni del severne razbre...

Gospodarstvo / ponedeljek, 8. januar 2018 / 21:37

Višje plače zaradi nižje koncesnine

Kranj – Nedavna odločitev vlade, da faktor izhodiščne vrednosti enote posebne rabe vode za zdravilišča (faktor D) znaša 0,6, in ne 1, kar posledično znižuje letošnjo koncesnino za uporabo termalne...

Gospodarstvo / ponedeljek, 8. januar 2018 / 21:37

Nagradili upravnike pošt

Kranj – Pošta Slovenije je na srečanju poslovodstva z upravniki pošt na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani nagradila in pohvalila 42 upravnic in upravnikov pošt. V poslovni enoti Ljubljana so den...

Gospodarstvo / ponedeljek, 8. januar 2018 / 21:37

Priznanja gorenjskim rejcem

Štiri gorenjske krave črno-bele pasme so v zadnjem letu presegle življenjsko mlečnost sto tisoč kilogramov. Rimahazijeva krava Janica 110 je bila po mlečnosti predlani najboljša v Sloveniji, Studenova...

GG Plus / ponedeljek, 8. januar 2018 / 21:20

Od aprila do aprila

»Bila sem v nekem drugem svetu. Peklu. Zdaj sem se vrnila. Po letu dni.« Naj vas od branja ne odvrne ta začetni pesimizem, kajti knjigo Od aprila do aprila avtorica Kranjčanka Tatjana Štular zaključi...