Mesni kaneloni s sirom

Prav tako kot z nadevi za pico se tudi pri kanelonih lahko igramo z nadevi; od klasičnih, polnjenih s sirom in šunko, do mesnih s tekočo sirovo sredico.

Za pripravo mesnih kanelonov s sirom potrebujemo:

za testo (palačinke): 2 jajci, 250 g moke, 1,5 dl mineralne vode, 3 dl mleka, ščep soli;

za nadev: 100 g sira, 300 g mletega mesa, 100 g pora, 1 čebulo, 1 strok česna, pol žličke mlete rdeče paprike, sol in poper, malo muškatnega oreščka;

za paniranje: 1 jajce, drobtine, moko.

Najprej pripravimo testo za palačinke: jajci stepemo, dodamo vso tekočino, osolimo ter med mešanjem dodajamo moko. Masa naj vsaj 10 minut počiva na hladnem, nato spečemo palačinke. Pripravimo mesni nadev: por narežemo na kolesa, čebulo olupimo in jo na drobno sesekljamo, česen stremo. V močno segreti ponvi segrejemo 2 žlici olja ter prepražimo pripravljeno zelenjavo. Dodamo mleto meso, ga prepražimo, da lepo zarumeni, osolimo in popopramo, potresemo z mleto papriko in muškatnim oreščkom. Meso dušimo 30 minut. Na koncu kuhanja ga odkrijemo, da odvečna tekočina izhlapi, meso pa se lepo zapeče. Sir narežemo na dolge palčke, široke približno 1 centimeter.

Na vsako palačinko razporedimo dve žlici mesnega nadeva in dodamo palčko sira. Ob robu jo prepognemo ter jo zvijemo v rolico. Pripravimo si tri posodice. V eni z vilicami stepemo jajce, v drugo stresemo moko, v tretjo drobtine. Zvite palačinke najprej povaljamo v moki, nato v jajcu in nazadnje v drobtinah. Pripravljene kanelone ocvremo v olju ter postržemo.

Nasvet: Sama priprava kanelonov nam vzame malce več časa, zato jih naredimo v večji količini in jih del zamrznemo. Zmrznjene pred cvrtjem odtajamo.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Nasveti / četrtek, 2. avgust 2018 / 15:29

Čelada

Kje vse uporabljate zaščitno čelado? Na kolesarjenju, smučanju, pri delu v gozdu, morda tudi pri drsanju, na gradbišču, v jami, pri plezanju … Namenjena je naši varnosti. Danes je, včasih pa je nis...

Objavljeno na isti dan


Tržič / sreda, 5. november 2014 / 14:06

Naložba v večjo varnost v prometu

Dela na enem od večjih gradbišč med krajevnima skupnostma Bistrica pri Tržiču in Kovor ob vstopu v naselje Loka so dokončana.

Kranj / sreda, 5. november 2014 / 14:05

Skupščina Maistrovega društva

Kranj – Društvo General Rudolf Maister iz Kranja vabi v četrtek, 6. novembra, na skupščino društva, ki se bo začela ob 15. uri v hotelu Brdo na Brdu pri Kranju. Društvo s 25 članicami in člani ohra...

Nasveti / sreda, 5. november 2014 / 14:04

Jabolčna torta z jogurtom

O koristnih in zdravilnih lastnosti jabolk sem pisala že v prejšnji številki. Ker trenutno v trgovinah jabolka niso draga, domača so pa za porabiti, vam priporočam še en recept, s katerim ne bo­ste...

Kronika / sreda, 5. november 2014 / 14:01

Poti ni mogel nadaljevati

Bohinj – Na poti na Komno si je v petek popoldne planinec poškodoval gleženj. Ponj je poletel helikopter Slovenske vojske z reševalcem letalcem postaje Gorske reševalne službe Bohinj in zdravnikom...

Kronika / sreda, 5. november 2014 / 14:01

Nesreča jadralnega padalca

Begunje – V četrtek popoldne se je na hribu Sv. Petra pri Begunjah poškodoval jadralni padalec. Posredovali so reševalci Postaje Gorske reševalne službe Radovljica, ki so poškodovanca takoj oskrbel...