V Sava Turizmu letos zadovoljni

V Skupini Sava Turizem ocenjujejo, da so letošnji poslovni rezultati rekordni. Bruto dobiček iz poslovanja je zrasel za skoraj četrtino – na 10,7 milijona evrov.

Bled – Skupina Sava Turizem, ki jo je konec maja za kratek čas oz. do intervencije sodišča zasegla Družba za upravljanje bančnih terjatev, ki je zaradi tega še vedno v sporu z družbo Sava, je v prvih osmih mesecih ustvarila 44,7 milijonov evrov prihodkov iz prodaje, kar je skoraj šest odstotkov več kot lani. Še bolj, za skoraj 25 odstotkov, se je popravil bruto dobiček iz poslovanja (EBITDA), ki znaša 10,7 milijona evrov. Visoko rast EBITDA v Savi Turizmu, kjer si podobnih rezultatov obetajo tudi do konca leta, pripisujejo uspešni prodaji, optimizaciji poslovnih procesov, večji produktivnosti in boljši prepoznavnosti njenih blagovnih znamk. »Rezultate pripisujemo izjemno uspešnemu poslovanju tako izven sezone kot tudi v sezonskem obdobju. Posledično tudi za celotno letošnje poslovno leto pričakujemo dobre poslovne rezultate,« ocenjuje v družbi.

V osmih mesecih so gostje vseh šestih destinacij Sava Turizma ustvarili skupno več kot 570 tisoč prenočitev v hotelih in apartmajih (štiriodstotna rast). Uspešni so bili tudi izven sezone, saj je Skupina od januarja do maja ustvarila 23,3 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je za dobrih pet odstotkov več kot lani, ustvarjen EBITDA pa je bil celo za 56,8 odstotka višji od lani in je dosegel 3,2 milijona evrov.

V poletni sezoni (junij–avgust) so gostje ustvarili skupno več kot 264 tisoč nočitev v hotelih in apartmajih na nivoju skupine Sava Hotels & Resorts, skupina Sava Turizem pa je ustvarila 21,4 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je blizu sedem odstotkov več kot lani. Na Bledu je največ gostov iz Nemčije, Velike Britanije, Italije, Nizozemske, vzhodne Evrope in prekomorskih držav.

V prihodnjem obdobju se bodo primarno osredotočili na nova investicijska vlaganja v popestritev in izboljšanje turistične ponudbe, posebno pozornost bodo namenili kontinuiranemu internemu izobraževanju in usposabljanju zaposlenih, sporočajo iz Skupine. V zadnjih treh letih so za investicije že namenili 12,2 milijona evrov, letos pa je zanje namenjenih še dodatnih 4,5 milijona evrov. Med drugim so na Bledu v preteklih letih investirali v razširitev glamping naselja z ureditvijo petih gozdnih vil in wellnessa v naravi, v letošnjem letu pa so uredili nove družinske glamping hiške. Prenovili so tudi še nekatere hotelske kapacitete na Bledu – Grand Hotel Toplice in Hotel Park, potekala je tudi energetska sanacija hotelov.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / nedelja, 21. maj 2017 / 15:04

O Kreku, njegovi koči in planinskem društvu

Ob 110-letnici železnikarskega planinskega društva in stoti obletnici smrti dr. Janeza Evangelista Kreka so v Muzeju Železniki pripravili razstavo o Krekovi koči na Ratitovcu.

Objavljeno na isti dan


Škofja Loka / ponedeljek, 28. september 2015 / 15:52

V Stari Loki sklenili polmilijonsko naložbo

Stara Loka je dobila novo komunalno in cestno infrastrukturo in obnovljeno središče, ob tem pa tudi novo, prebivalcem in pešcem prijaznejšo prometno ureditev tudi v sosednjih naseljih: Binklju, Trnju,...

Kultura / ponedeljek, 28. september 2015 / 15:26

Bogato polje Nejčevih kultur

V Galeriji Mestne hiše in Stebriščni dvorani je na ogled retrospektivna razstava likovnih del Nejča Slaparja ob njegovi sedemdesetletnici.

Gospodarstvo / ponedeljek, 28. september 2015 / 15:25

V Sava Turizmu letos zadovoljni

V Skupini Sava Turizem ocenjujejo, da so letošnji poslovni rezultati rekordni. Bruto dobiček iz poslovanja je zrasel za skoraj četrtino – na 10,7 milijona evrov.

GG Plus / ponedeljek, 28. september 2015 / 15:23

Dobrodelnost na skiroju

Janez Anžič se je julija na skiroju odpravil z domače Senice na Pašman. V 402 kilometrih se je odrinil 98.000-krat. Vodila ga je dobrodelnost. Projekt je po dveh mesecih zaključil s prvim dobrodelnim...

Razvedrilo / ponedeljek, 28. september 2015 / 15:09

Gora, film in pesem

Toni Cahunek je ponovno posnel dokumentarec, Everest si od srede v kranjskem Cineplexxu lahko ogledate v novi filmski različici, Klemen Bunderla pa je predstavil pesem Od tebe stran.