Na trzinsko enoto Doma počitka Mengeš sta ponosna tudi aktualni in nekdanji župan Peter Ložar in Anton Peršak. / Foto: Aleš Senožetnik

Ponosni na Center aktivnosti

Trzinska enota Doma počitka Mengeš, ki jo je Občina Trzin pred petimi leti kot prva pri nas zgradila z zgolj lastnimi sredstvi, postaja vse bolj priljubljeno stičišče starejših iz Trzina in okolice.

Trzin – V trzinski enoti Doma počitka Mengeš so pred nedavnim pripravili praznovanje pete obletnice ustanovitve enote in Centra aktivnosti Trzin, ki deluje v domu.

Kot je zbranim povedala direktorica Doma počitka Mengeš Irena Gričar, je v trzinski enoti danes 57 stanovalcev, od tega jih je 25 takšnih, ki tu bivajo že vseh pet let. »Stanovalcem so dnevno na voljo fizioterapevtske storitve, delovna terapija in domska zdravnica, enkrat tedensko pa tudi specialista psihiatrije in fiziatrije. Dom zagotavlja vse oblike oskrbe starejših – celodnevno varstvo, začasno varstvo, bivanje v oskrbovanih stanovanjih, pomoč na domu in tudi center aktivnosti, v katerega se lahko vključijo tako občani kot stanovalci doma. Naš dom in trzinska enota sta postala širše prepoznavna po svoji kakovosti, zgovoren dokaz za to pa je tudi čakalna doba za enoto v Trzinu, ki je 8 do 12 mesecev,« je povzela Gričarjeva in dodala, da je povprečna starost stanovalcev 87 let. Še posebej so v Trzinu ponosni na Center aktivnosti, ki je pred petimi leti začel delovati kot drugi tovrstni v Sloveniji. Do danes se je razvil v priljubljeno stičišče starejših občanov Trzina in okolice, ki si kakovost življenja bogatijo z novimi znanji, številnimi aktivnostmi in tkanjem različnih vezi. Program že vsa leta sofinancira Občina Trzin, posameznih aktivnosti pa se udeležuje tudi po sto aktivnih članov. »Če smo v času mojega županovanja v Trzinu kaj naredili dobro, je to prav gotovo ta dom,« je na investicijo še danes ponosen nekdanji župan Anton Peršak.

Druženje so starejši obogatili s kulturnim programom, pogostitvijo ter razstavo del članov Centra aktivnosti Trzin.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Preddvor / sreda, 9. december 2020 / 11:41

Obisk partizanske bolnišnice

Preddvor – Ker ta čas niso mogoči pohodi večjih skupin, se je na letošnji tradicionalni zimski pohod k partizanski bolnišnici Košuta napotila le ožja delegacija Občinske organizacije Zveze borcev z...

Objavljeno na isti dan


Cerklje na Gorenjskem / sreda, 9. januar 2008 / 07:00

Center za zdravo zabavo

V Cerkljah že dobri dve leti deluje Mladinski center, ki mladostnikom ponuja učno pomoč, zdravo zabavo in še in še.

Prosti čas / sreda, 9. januar 2008 / 07:00

Zbogom, punčka

Znani igralec in oskarjevec Ben Affleck nam v režiserskem prvencu, predstavlja zgodbo o dveh zasebnih detektivih, ki ju najame družina pogrešane štiriletne deklice.

Kultura / sreda, 9. januar 2008 / 07:00

Finale Klavdija Tutte

V petek, 11. januarja, bo z razstavami v vseh galerijah Gorenjskega muzeja v Kranju osrednji dogodek, s katerim bo slikar Klavdij Tutta obeležil svojo petdesetletnico.

Prosti čas / sreda, 9. januar 2008 / 07:00

Mik Soss, nepozabni mojster ritma

Petkov četrti koncert Zlatega Avsenikovega abonmaja, za katerega je še nekaj prostih sedežev, bo posvečen basistu Miku Sossu.

Prosti čas / sreda, 9. januar 2008 / 07:00

Emo bo videla Brigita Šuler

Skladba EO EO v izvedbi skupine Zaka` pa ne, ki je bila izbrana za sodelovanje v izborih za Emo 08, je kršila pravila javnega razpisa Ema 08, in sicer v točki, ki prepoveduje javno...