Anže Habjan, Domen Pavlič, Gregor Stanonik, Matic Zupan ter Sebastjan in Špela Vovko / Foto: Tina Dokl

Gorenjski prostovoljni gasilci so spet navdušili

Minuli konec tedna je letališče v Lescah gostilo šesti Firefighter Combat Challenge, najtežji dve minuti v športu. Tekmovanja se je udeležilo skoraj tristo gasilcev, spremljalo pa ga je več kot dva tisoč gledalcev.

Lesce – Prostovoljne in profesionalne gasilske ekipe iz Slovenije, Avstrije, Hrvaške, Italije, Nemčije, Francije, Švice, Češke, Poljske, Velike Britanije, Gibraltarja, Kanade in ZDA so se na tekmovanju, ki ga organizira PGD Radovljica, pomerile posamično, v dvojicah in ekipno. Domači, večinoma prostovoljni gasilci in gasilke, so skoraj povsod pometli s konkurenco – v kategoriji absolutno posamično so namreč prva tri mesta zasedli Domen Pavlič (PGD Begunje), Anže Habjan (PGD Podnart) in Matic Zupan (PGD Moste), ki se bodo skupaj s kolegoma Gregorjem Stanonikom (PGD Gorenja vas) in Sebastjanom Vovkom (PGD Stara Cerkev) oktobra udeležili svetovnega prvenstva v ameriški zvezni državi Alabama. »Ker smo prostovoljni gasilci, je še toliko večja čast, da lahko zmagujemo med profesionalci. Na svetovnih prvenstvih v Ameriki se namreč borimo za prva tri mesta, kar je fenomenalno, saj imajo na primer Američani in Kanadčani plačane treninge in nastope na tekmovanjih, mi pa treniramo po službi in vse stroške s pomočjo sponzorjev krijemo sami,« povedo prostovoljni gasilci, ki verjamejo vase in se na prihajajoče svetovno prvenstvo odpravljajo z visokimi cilji.

Da so sposobni doseči najboljše rezultate, je prepričana tudi Špela Vovko iz PGD Stara Cerkev, ki je na tekmovanju želela preizkusiti svoje zmožnosti: »Ker so pogoji za vse enaki, je to za ženske še posebno težka preizkušnja, vendar jo je s trdimi treningi, vztrajnostjo in zaupanjem vase mogoče preseči.« Tekmovanje je podprlo tudi dobrodelno akcijo Srce Sloveniji, v okviru katere Matej Markovič zbira sredstva za nakup šolskih potrebščin.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / sobota, 23. julij 2022 / 12:49

Prepoved kurjenja

Kranj – Do preklica je za večji del države, tudi Gorenjsko, razglašena velika požarna ogroženost v naravi, za jugozahodni del pa zelo velika požarna ogroženost. Prepovedano je kurjenje v naravi in...

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / četrtek, 27. avgust 2015 / 15:51

Hindujska poroka

Mauritius je versko zelo barvit. Tu se mešajo krščanska, muslimanska in hindujska vera. Povabljeni smo bili na pravo hindujsko poroko, na katero nas je povabila nevesta, ki je prav tako vk...

Kranj / četrtek, 27. avgust 2015 / 13:13

Na klancu obnavljajo oporni zid

Zaradi nevarnosti padanja kamenja poteka obnova Gaštejskega klanca v Kranju, sanacija pa naj bi stala nekaj manj kot oseminštirideset tisoč evrov.

Radovljica / četrtek, 27. avgust 2015 / 13:06

Gorenjski prostovoljni gasilci so spet navdušili

Minuli konec tedna je letališče v Lescah gostilo šesti Firefighter Combat Challenge, najtežji dve minuti v športu. Tekmovanja se je udeležilo skoraj tristo gasilcev, spremljalo pa ga je več kot dva ti...

Tržič / četrtek, 27. avgust 2015 / 13:04

Še en brezmejni ples

Slovenski in avstrijski državljani so se minulo soboto v okviru tradicionalnega EU plesa brez meja, ki je letos potekal že trinajstič, družili na starem ljubeljskem prelazu.

Gorenja vas-Poljane / četrtek, 27. avgust 2015 / 12:57

Dvorana skoraj nared

V Sokolskem domu, ki so ga v preteklih mesecih energetsko sanirali, so končali tudi obnovo velike dvorane, v kateri naj bi že v kratkem gostili prve dogodke.