Dela na Gaštejskem klancu v Kranju naj bi bila končana do konca tega meseca.

Na klancu obnavljajo oporni zid

Zaradi nevarnosti padanja kamenja poteka obnova Gaštejskega klanca v Kranju, sanacija pa naj bi stala nekaj manj kot oseminštirideset tisoč evrov.

Kranj – V začetku tega meseca so predstavniki kranjske občine in Komunale Kranj opravili ogled podpornega zidu na Gaštejskem klancu ter takoj nato upravljavcu državne ceste, Direkciji RS za infrastrukturo pri Ministrstvu za infrastrukturo, posredovali poziv, da je potrebna potrebna urgentna sanacija. Kot so povedali na kranjski občini, so jih na nujnost ureditve zidu opozorili že večkrat, tokrat pa je bilo opozorilo uspešno, saj so se dela začela.

»Na višini približno osmih metrov se je pojavil večji izriv kamnitih blokov. Zaradi preprečitve nevarnosti padanja kamenja so bili kritični bloki odstranjeni, površina očiščena in bloki ponovno vgrajeni. Prav tako je bilo odstranjeno rastline in humus z ostalih delov opornega zidu. Sanirane bodo tudi poškodbe zidu ter stiki med gradbenimi elementi,« pojasnjujejo pri Direkciji Republike Slovenije za infrastrukturo ter dodajajo, da je vrednost del ocenjena na nekaj manj kot 48 tisoč evrov.

Semafor bodo odstranili, ko bodo dela zaključena. To bo predvidoma konec tega meseca.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranjska Gora / petek, 17. avgust 2018 / 19:17

V dolino Vrata jutri peš, s kolesom, z avtobusom

Jutri, v soboto, bo potekal promocijski dan umirjanja prometa v dolini Vrata. Obiskovalcem bodo ponudili, da avtomobile pustijo v Mojstrani, zatem pa eno najlepših alpskih dolin obiščejo peš, s koleso...

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / četrtek, 27. avgust 2015 / 15:51

Hindujska poroka

Mauritius je versko zelo barvit. Tu se mešajo krščanska, muslimanska in hindujska vera. Povabljeni smo bili na pravo hindujsko poroko, na katero nas je povabila nevesta, ki je prav tako vk...

Kranj / četrtek, 27. avgust 2015 / 13:13

Na klancu obnavljajo oporni zid

Zaradi nevarnosti padanja kamenja poteka obnova Gaštejskega klanca v Kranju, sanacija pa naj bi stala nekaj manj kot oseminštirideset tisoč evrov.

Radovljica / četrtek, 27. avgust 2015 / 13:06

Gorenjski prostovoljni gasilci so spet navdušili

Minuli konec tedna je letališče v Lescah gostilo šesti Firefighter Combat Challenge, najtežji dve minuti v športu. Tekmovanja se je udeležilo skoraj tristo gasilcev, spremljalo pa ga je več kot dva ti...

Tržič / četrtek, 27. avgust 2015 / 13:04

Še en brezmejni ples

Slovenski in avstrijski državljani so se minulo soboto v okviru tradicionalnega EU plesa brez meja, ki je letos potekal že trinajstič, družili na starem ljubeljskem prelazu.

Gorenja vas-Poljane / četrtek, 27. avgust 2015 / 12:57

Dvorana skoraj nared

V Sokolskem domu, ki so ga v preteklih mesecih energetsko sanirali, so končali tudi obnovo velike dvorane, v kateri naj bi že v kratkem gostili prve dogodke.