Tedenski horoskop

Oven (21. 3.–21. 4.)

Otresli se boste velikega bremena, ki vas je dušil in oviral na različnih področjih. Poslovno boste v tem tednu precej uspešni in tudi telesno aktivnost boste povečali do take mere, da se boste počutili več kot zadovoljno.

Bik (22. 4.–20. 5.)

Prejeli boste novice o možni zamenjavi službe. Te novice naj vas ne preplašijo. Vsekakor je vredno razmisleka. Za same spremembe imate zelo ugodno obdobje. Kar se tiče zdravja, ne bi bilo nič narobe, če sami sebe malo razvajate.

Dvojčka (21. 5.–21. 6.)

Dogodek iz preteklosti vam je pustil grenko sled in tega se ne morete znebiti. Morali boste ukrepati in se pogovoriti z določenimi ljudmi. Vaši bližnji vas bodo prijetno presenetili z darilom, saj česa takega niti slučajno ne boste pričakovali.

Rak (22. 6.–22. 7.)

Na različnih področjih boste imeli odprta vsa vrata. Izkoristili boste lahko vse možnosti, ne da bi za to morali komurkoli polagati račune. Veselili se boste družinskega praznovanja in družbe s prijatelji, ki vam veliko pomenijo.

Lev (23. 7.–23. 8.)

Zamera, ki jo držite v sebi, vam samo vedno bolj načenja živce. Vprašali se boste, ali je to pametno, in končno uredili stare račune. Želja po uspehu vas bo gnala naprej in v prihodnjih dneh boste precej ambiciozni kot že dolgo ne.

Devica (24. 8.–23. 9.)

Odnos z ljubljeno osebo se vam bo zapletel, zato ne boste povsem verjeli v svoje odločitve. Prišel je čas, ko se boste morali ljubljeni osebi bolj posvetiti, če boste hoteli vse obdržati. Čaka vas poležavanje na plaži in božanje sončnih žarkov.

Tehtnica (24. 9.–23. 10.)

Občasno boste na račun določenih ljudi in situacij občutili jezo, kar pa ni rešitev vaših težav. Iskren pogovor v pravem trenutku lahko naredi čudeže, pa čeprav vanje ne verjamete. Lepa beseda lepo mesto najde.

Škorpijon (24. 10.–22. 11.)

Preveč očitno boste pokazali, da hočete, da obvelja vaš prav. Nekomu to ne bo preveč všeč in na vsak način bo hotel izbiti vašo trmo. K sreči se bo vpletla tretja oseba in rešila spor. Pred vami je daljša pot. Imeli se boste čudovito.

Strelec (23. 11.–21. 12.)

Zaslužka boste zelo veseli in s tem boste dobili tudi zagon za nove ambicije. Zna pa se zgoditi, da vam čisto vsi ne bodo privoščili dobre volje. Zato bodite pripravljeni na obrambo, no pa nič hudega, saj znate biti z jezikom zelo ostri.

Kozorog (22. 12.–20. 1.)

Na vse moči se boste trudili, a nič ne bo pregnalo vaše lenobe. Najbolje, da si vzamete čas samo zase in vsaj nekaj dni uživate v vsakdanjih stvareh. Nekdo, ki si vas že nekaj časa ogleduje, se vam bo približal. Veseli boste denarja.

Vodnar (21. 1.–19. 2.)

Vedno znova sami sebi otežujete stvari. Cesta, po kateri hodite, ima tudi ovinke oziroma bližnjice, ki jih ne izkoristite ali pa vsaj ne dovolj. Konec tedna vam prinese nekaj lepega. In končno se zgodi nekaj, kar že dolgo čakate.

Ribi (20. 2.–20. 3.)

Smisel za šalo vam je prirojen in v tem tednu bodo ljudje zelo uživali v vaši družbi. Ker boste na splošno nabiti z energijo, boste veliko naredili za nazaj in za naprej in bili povsod zelo uspešni. Vikend bo pester in zanimiv, izkoristite ga.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / torek, 17. avgust 2010 / 07:00

Kmetje zahtevajo poračun

Nekatere pekarne so za jesen že napovedale podražitev kruha.

Objavljeno na isti dan


GG Plus / sobota, 4. julij 2015 / 09:39

Duhovniki smo poslani ljudem

Boris Rozman s Svetja pri Medvodah bo daroval novo mašo v nedeljo ob 10. uri v župnijski cerkvi v Sori, od avgusta naprej pa bo kaplan v Železnikih.

Kranj / sobota, 4. julij 2015 / 09:35

Srečanje »prešernovcev«

Kranj – V Osnovni šoli Franceta Prešerna Kranj so letos gostili vsakoletno srečanje šol, ki nosijo ime po pesniku Francetu Prešernu. Tokratno srečanje je bilo po besedah ravnatelja kranjske šole Al...

Medvode / sobota, 4. julij 2015 / 09:34

Presežek v obnovo kuhinje

Medvode – Medvoški občinski svetniki so se seznanili z računovodskim in poslovnim poročilom Vrtca Medvode za leto 2014. Vrtec ima nekaj več kot 260.300 evrov presežka prihodkov nad odhodki, zato so...

Škofja Loka / sobota, 4. julij 2015 / 09:33

Električni skiro za občino

Škofja Loka – Mladi inovatorji Medpodjetniškega izobraževalnega centra v Škofji Loki (MIC) so lani izdelali električni skiro, zdaj pa je izdelan prvi primerek za prodajo. V ponedeljek so ga predsta...

Bled / sobota, 4. julij 2015 / 09:32

Ob obletnici povsem prenovljen

Bled – Letos mineva 160 let od začetka delovanja švicarskega zdravilca Arnolda Riklija na Bledu. Tej obletnici so posvetili tudi arboristično prenovo Zdraviliškega parka, ki predstavlja osrednjo ik...