Sodobna poezija
Andrej Kokot in Boštjan Soklič sta prejšnjo soboto v Kavarni Vidic predstavila svojo sodobno glasbeno interpretacijo Prešernove poezije. Festival gledališča – Festum theatri se dogaja na različnih prizoriščih v Kropi, Planet TV je imel zabavo, koktajl z desertnim refoškom z vaniljo in penino pa je izjemno osvežilen.
Potem ko sta se začetek junija lotila sodobne interpretacije Kettejeve in Murnove poezije, sta preteklo soboto Boštjan Soklič (Tantadruj) in kantavtor Andrej Kokot na sodoben način predstavila še pesmi Franceta Prešerna. »Projekt Zaigrajmo pesnike je literarno-glasbeni podvig, ki je nastal na pobudo Boštjana Sokliča, ki se že od sredine osemdesetih ukvarja z uglasbitvijo ne le slovenskih klasičnih pesnikov. Pred nekaj leti je povedal, da bi rad to glasbo predstavil v tematsko zaključenih učnih uricah, in tako so nastali trije tematski sklopi,« je povedal Andrej Kokot. Ketteju, Murnu in Prešernu bo konec avgusta sledil še Simon Jenko, prav tako v slikovitem ambientu Kavarne Vidic v Radovljici.
Kropa pa je med 19. junijem in 3. julijem 2015 prizorišče gledališke umetnosti. Festival gledališča – Festum theatri se tako odvija na različnih prizoriščih v Kropi in se v svoji drugi izdaji intenzivno posveča ljubiteljski ustvarjalnosti, ki jo dopolnjuje izkušnja profesionalcev. Program je konceptualno zastavljen dovolj široko, da bo vsakdo našel dogodek zase. V štirinajstih dneh lahko spremljate osem gledaliških dogodkov in dva glasbena večera, vstopnine pa ni. Več o programu lahko preberete na www.radovljica.si.
V poletje je Planet TV v ljubljanskem Sputniku vstopil z manjšo zabavo, kjer so se planetovci družili med seboj, pa tudi s povabljenimi, s katerimi televizija na kakršen koli način sodeluje. Za besedno zabavo je skrbel Jure Godler, za glasbo pa urbana pop skupina Xequtifz. Na isti dan pa je v MiniCafe golf v Tivoliju kamniški Palmieri pripravil Avanturo okusov, kjer so se povabljeni družili in degustirali serijo prestižnih desertnih vin oziroma refoškove deserte z medom, vaniljo in belim tartufom. Sicer Palmieri poznamo po oljarstvu, s posebnim refoškom pa začenjajo novo ero. Pri okusih jim je na pomoč priskočil tudi znani kuharski obraz Gorazd Potočnik. Tokrat so bile postrežene sladice primerne Avanturi okusov, pokušali pa smo tudi koktajl s penečim vinom in refoškom z vaniljo, kjer je imel prste zraven barman Tomaž Fartek. Sveže in še kako primerno za poletno vročino.