Imenovali direktorico Loškega muzeja

Škofjeloški občinski svet je potrdil imenovanje nove direktorice Loškega muzeja. Nekaj dvomov o pravilnosti in preglednosti postopka.

Škofja Loka – Občinski svet v Škofji Loki je med kadrovskimi zadevami obravnaval tudi imenovanje direktorice Loškega muzeja. Na razpis je prispelo petnajst vlog, komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja je med njimi izbrala Aleksandro Sašo Nabergoj, doslej zaposleno na zavodu za sodobno umetnost SCCA v Ljubljani.

Dvom v pravilnost in preglednost postopka sta izrazila svetnika Aleš Habjan (SDS) in Blaž Karlin (NSi), slednji tudi o politično nastavljenem kadriranju. Svetnikom kandidature niso bile predstavljene, o njih je odločala mandatna komisija, prav tako jim ni bila predstavljena izbrana kandidatka. Dvome je sprožilo tudi dejstvo, da svet zavoda o kandidatki ni dal pozitivnega mnenja. Pravzaprav sploh ni prispeval mnenja, ker je bilo glasovanje o kandidatki neodločeno (po trije člani so bili za, proti in vzdržani). Prav tako v svetu zavoda razmišljajo, da je odlok o ustanovitvi zavoda Loški muzej zastarel in bi bil potreben sprememb, kar je pozneje na seji občinskega sveta predlagala tudi svetnica Mirjam Jan Blažič. Odločitev mandatne komisije, kjer je bil izid glasovanja med dvema kandidatkama precej tesen, je vzelo v bran več svetnikov. Martin Trampuš je dejal, da so njeni člani podpisali zavezo, da o neizbranih kandidatih ne bodo javno razpravljali, sicer pa da je komisija temeljito razpravljala na več sejah in se odločila na osnovi strokovnih referenc. Prav pa bi bilo, da bi vsaj vloga izbrane kandidatke postala javna, je še menil Trampuš. Vseh petnajst kandidatov je izpolnjevalo razpisne pogoje, je predsednik komisije Tine Radinja odgovoril na dvome o tem, ali kandidatka sploh izpolnjuje zahtevane pogoje, spomnil pa je tudi, da je v mandatni komisiji enajst predstavnikov vseh strank in list, zastopanih v občinskem svetu, in da torej ničesar ne skrivajo. Da Saša Nabergoj postane direktorica Loškega muzeja, je na koncu potrdilo štirinajst svetnikov, šest jih je bilo proti.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / petek, 19. april 2013 / 07:00

Elanov kupec se je umaknil

Argus Capital, najresnejši potencialni kupec Elana, ki bi moral v kratkem prevzeti vajeti, je odstopil od namere za nakup.

Objavljeno na isti dan


Slovenija / četrtek, 25. oktober 2012 / 07:00

Na prvi tekmi Jeseničani poraženi

Maribor - S tekmo med Mariborom in HK mladi Jesenice se je konec tedna začelo novo državno prvenstvo v hokeju na ledu. Poteka zelo okrnjeno, saj Telemach Olimpija igra v EBEL, Tr...

Žiri / četrtek, 25. oktober 2012 / 07:00

Iz težav vedno kot zmagovalci

Žiri 23. oktobra proslavljajo Dan spomina, ko je bil leta 1943 pregnan okupator. V soboto so praznovali s predsednikom Danilom Türkom.

Zanimivosti / četrtek, 25. oktober 2012 / 07:00

Donacije za avtomatski defibrilator

Kranj - V Bolnišnici za ginekologijo in porodništvo Kranj načrtujejo nakup novega avtomatskega defibrilatorja, aparata, ki je v pomoč pri oživljanju pri srčnem zastoju. »Z akcijo zb...

Zanimivosti / četrtek, 25. oktober 2012 / 07:00

Najlepša je Ulica Andreja Vavkna

Cerklje - V Cerkljah so pred kratkim v okviru projekta Moja dežela - lepa in gostoljubna podelili občinska priznanja najlepše urejenim vasem, ulicam in objektom v letošnjem letu. Ko...

Zanimivosti / četrtek, 25. oktober 2012 / 07:00

Koželjeva domačija spet živa

Staro kmetijo so najeli in temeljito prenovili člani Turističnega društva Komenda, ki bodo prostore namenili obujanju starih običajev in ohranjanju kulturne dediščine.