Dijaki kranjske gimnazije so zasnovali interaktivno predstavitev šole. / Foto: Matic Zorman

Interaktivna predstavitev šole

Skupina dijakov vseh letnikov kranjske gimnazije je v sodelovanju z mentorji iz OpenLaba pripravila edinstveni multimedijski dogodek, ki so ga poimenovali Interaktivni dan Gimnazije Kranj.

Kranj – Interaktivni dan so minuli četrtek pripravili v okviru Tedna mladih. Ob sončnem zahodu so zabrneli projektorji in več kot štirideset metrov širok arhitekturni zaslon, to je pročelje kranjske gimnazije, je zaživel v devetminutni 3D-mapping animaciji. »Dijaki so zasnovali interaktivno predstavitev šole kot animirano popotovanje iz preteklosti preko sedanjosti v razburljivo prihodnost stavbe,« je razložil vodja dogodka Jakob Drmota. Pročelje so gradili in podirali ter se poigravali z arhitekturnimi členi, dogodek pa so prek senzorjev gibanja soustvarjali tudi obiskovalci. Dogodek je bil sicer plod šestmesečnega dela dvajsetih dijakov ob podpori tehnične ekipe.

Mladi so se po besedah Jakoba Drmote vedoželjno lotili obsežnega in večplastnega projekta, ki je od njih zahteval veliko mero inovativnosti in kreativnega timskega dela. Podrobneje so se spoznali z najrazličnejšimi multimedijskimi področji, kot so komunikacijske tehnologije, programiranje, 3D-animacija, video produkcija, grafično oblikovanje in ustvarjanje glasbe. »Uresničitev dogodka je tako le sladka češnja na vrhu sadne kupe novih izkušenj, znanj in poznanstev, ki so jih pridobili ob četrtkovih večerih v prostorih OpenLaba.« Na multimedijskem dogodku so na pročelju gimnazije prikazali tudi računalniške igrice, ki so jih sprogramirali sami ob podpori mentorjev in so jih upravljali s pomočjo senzorjev gibanja. Vrhunec njihovega dela pa je seveda predstavljal omenjeni 3D-filmček vzorčenja pročelja gimnazije.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / torek, 16. junij 2009 / 07:00

Recesija in zdravje: Posledice so različne

Napovedi, da bo gospodarska kriza pri nas letos udarila z vso silovitostjo, so se izkazale za točne. Samo v prvih šestih mesecih se je na Zavodu za zaposlovanje na novo prijavilo več kot 44 tisoč oseb...

Objavljeno na isti dan


Cerklje na Gorenjskem / sreda, 9. julij 2008 / 07:00

Tudi šola naj plača dvorano

Nova kulturna dvorana v Borštnikovem hramu v Cerkljah po novem ni več brezplačno na voljo osnovni šoli in vrtcu. "Ne želimo, da dvorana postane učilnica," pravi župan Franc Čebulj.

Medvode / sreda, 9. julij 2008 / 07:00

V Medvodah sedem nagrajencev

Ob praznovanju občinskega praznika so v Medvodah na slavnostni seji podelili občinska priznanja: dve medalji in pet plaket.

Gospodarstvo / sreda, 9. julij 2008 / 07:00

Stresno vreme za krompir

Letos na Gorenjskem težave že pri saditvi. Zgodnji krompir jo je odnesel sorazmerno dobro, pri poznih sortah opazna plesen. Pridelek bo po vsej verjetnosti podpovprečen.

Gospodarstvo / sreda, 9. julij 2008 / 07:00

V Aquasavi bodo odpuščali

Kranj - Iz Aquasave so sporočili, da so se v italijanskem lastniku Gruppo Bonazzi na podlagi skrbnega finančnega pregleda poslovanja za preteklo leto in analize poslovnih priložn...

Zanimivosti / sreda, 9. julij 2008 / 07:00

Največji kip v Sloveniji

Kamniški kipar Miha Kač je po letu dni končal izdelavo mamuta v naravni velikosti.