Najbolj vzdržljivi – med njimi je bil tudi maratonec Roman Kejžar – v Kamniku ob glasni podpori navijačev niso izgubljali časa. Na sliki levo Peter Lamovec.

Vztrajal sedemdeset kilometrov

Dobrodelnega mednarodnega teka na krilih življenja ali Wings for Life World Run, ki je v nedeljo potekal na 35 lokacijah po vsem svetu, se je udeležilo tudi 2500 tekačev pri nas.

Kamnik – Eden največjih športno-dobrodelnih dogodkov na svetu, ki je namenjen zbiranju sredstev za raziskave poškodb hrbtenjače, je letos potekal že drugič. Start slovenskega teka je bil v Ljubljani ob 13. uri, od tu pa so tekači krenili proti Domžalam, Kamniku, Komendi in Cerkljam, od tu je trasa vodila mimo Zgornjega in Spodnjega Brnika vse do Vodic, Zapog, Smlednika in nazaj do Ljubljane. Značilnost tekmovanja je v tem, da si tekači sami izberejo razdaljo, ki jo nameravajo preteči. Namesto da bi tekli do vnaprej določenega cilja, so pravzaprav »bežali« pred zasledovalnim vozilom, ki je startal trideset minut za tekači in nato počasi stopnjeval svojo hitrost.

Najhitrejši so v Kamnik, kjer jih je pričakal 26. kilometer in veliko glasnih navijačev, pritekli v slabi uri in 40 minutah. In medtem ko jih je veliko svoj tek sklenilo že mnogo pred tem, so številni tek z nezmanjšano hitrostjo nadaljevali naprej, vse dokler jih avto ni ujel. In kdo je letos »bežal« najhitreje? Med ženskami je največ, kar 45 kilometrov, pretekla maratonka Žana Jereb, absolutni zmagovalec pa je bil hrvaški tekač Robert Radojković, ki je pretekel kar sedemdeset kilometrov. Med tekači smo sicer opazili še predsednika republike Boruta Pahorja, svetovnega prvaka v smučarskem krosu Filipa Flisarja, smučarsko tekačico Vesno Fabjan, nekdanjega smučarja Jureta Koširja in njegovo ženo Alenko, ultramaratonca Mira Kregarja in mnoge druge.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Tržič / ponedeljek, 5. oktober 2020 / 15:30

Tržič najbolj varen

Nagrado za najbolj varno mesto v letu 2019 v kategoriji majhnih in srednje velikih občin je drugič zapored prejela občina Tržič.

Objavljeno na isti dan


Razvedrilo / četrtek, 7. maj 2015 / 19:18

Elvis je vstopil v hišo

V dvorani kulturnega doma Joža Ažmana v Bohinjski Bistrici so v soboto obudili nora šestdeseta, saj je oživel kralj rokenrola Elvis Presley s skupino Sam’s fever.

Rekreacija / četrtek, 7. maj 2015 / 19:02

Vztrajal sedemdeset kilometrov

Dobrodelnega mednarodnega teka na krilih življenja ali Wings for Life World Run, ki je v nedeljo potekal na 35 lokacijah po vsem svetu, se je udeležilo tudi 2500 tekačev pri nas.

Kronika / četrtek, 7. maj 2015 / 19:01

Kranjčani urili turške reševalce

Sedem kranjskih poklicnih gasilcev se je pred kratkim vrnilo iz turške Antalije, kjer je potekalo zaključno usposabljanje tamkajšnjih reševalcev v okviru evropskega programa Leonardo da Vinci.

Šport / četrtek, 7. maj 2015 / 18:58

Gorenjca na italijanski pentlji

Na letošnjem Giru d'Italia bosta nastopila dva slovenska kolesarja, Gorenjca Luka Mezgec (Giant-Alpecin) in Grega Bole (CCC Sprandi Polkowice). Oba bosta kapetana v svojih ekipah.

Gorenja vas-Poljane / četrtek, 7. maj 2015 / 18:52

Pohodnike je pričakala tudi medvedka Štefka

Letošnjemu pohodu skozi Zalo, ki ga je peto leto pripravilo Turistično društvo (TD) Žirovski Vrh, se je kljub kislemu vremenu pridružilo več kot tristo pohodnikov.