Petkova ekipa, ki je v Vili Podvin ponovno poskrbela za pravo kulinarično razvajanje zahtevnih brbončic gostov. / Foto: AB

Ognjena zabava

Tako so naslovili zabavni kulinarični večer v Gostilni pod Krvavcem in podnaslovili s Čarobna kuhinja. Zabaven jedilnik je bil delo gorenjskega tekmovalca iz zadnjega kuharskega šova Gostilna išče šefa Anžeta Oblaka. Vila Podvin pa je v kuhinji ponovno združila tri chefe. Tokrat četrto leto in že desetič.

Poseben petkov večer s tremi prepoznavnimi imeni gorenjske in slovenske kulinarike – Bine Volčič, Uroš Štefelin in Igor Jagodic – je tokrat gostil še eminentne goste: Alessandra Gavagne in Joška Sirka iz znamenite La Subide z italijanske strani Goriških brd, jedi na bogatih in za kuharske mojstre značilnih krožnikih pa so pospremila vina Mihe Batiča iz Šempasa. Za uvod v dogodek so poskrbeli lokalni dobavitelji z Dežele, ki so na terasi in vrtu Vile ponovno pripravili sejem. Za dodatno popestritev desetega kuhanja treh chefov so poskrbeli tudi s simbolno zasaditvijo trte, prijetno opravilo pa zaupali Šparonovcem (gorenjsko vinogradniško društvo) oziroma njihovem predsedniku Cirilu Globočniku.

Tokratni meni je imel sedem hodov, enega je pripravil tudi Gavagna, Sirkov sorbet z njegovim kisom pa so gostje lahko okušali že v uvodnem delu dobrodošlice na vrtu Vile.

Istočasno pa je Ognjeno zabavo in Čarobno kuhinjo, zabaven kulinaričen dogodek, gostila Gostilna pod Krvavcem. Po besedah Benjamina Rezarja so lani na tem področju malce počivali, letos pa najprej v goste povabili Anžeta Oblaka, znano kuharsko ime zadnjega priljubljenega šova Gostilna išče šefa. Žal jo je na petek Anžetu zagodlo zdravje, tako da je na pomoč ekipi glavnega kuharja domače gostilne Andraža Zupančiča priskočil Tomaž Pečnik in s skupnimi močmi je Andrejev meni našel pot na krožnike. Hišni hamburger, Pop-čemaževa juha, Špargljevi navihanci, Do nebes in nazaj, Čokoladna eksplozija so bila imena krožnikov, ki so jih poročili z vini iz kleti Goriških brd, in so se popolnoma podala izbranemu imenu večera. Izbor vina so sicer prepustili gostom, vendar je domače strežno osebje o povezovanju hrane in vina dobro poučeno.

Za pravi 'ognjeni' in glasbeni takt zabave pa so ves večer skrbeli navihani in razigrani Ognjeni muzikanti. S kratkimi kuharskimi vložki v živo, kjer je Pečnik gostom (pa tudi z njihovo pomočjo) pokazal, kako recimo naredimo in napolnimo raviol za Špargljeve navihance, so zabavo prav nadgradili. Vlogo povezovalke dogajanja pa so tokrat zaupali Urški z Radia Gorenc.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / ponedeljek, 16. maj 2016 / 13:55

Nov sistem jamstva za vloge

Vloge pri bankah in hranilnicah so še naprej zajamčene do zneska sto tisoč evrov, krajši pa je čas za izplačilo vlog.

Objavljeno na isti dan


Kranj / ponedeljek, 15. december 2014 / 15:21

Nagrada za učence OŠ Simona Jenka Kranj

Kranj – Učenci tretjega razreda Osnovne šole Simona Jenka Kranj so prejeli nagrado za najboljše besedilo na natečaju Tržaškega esperantskega društva. Za sodelovanje na natečaju so se odloč...

Slovenija / ponedeljek, 15. december 2014 / 15:20

Novosti pri članarini PZS za leto 2015

Ljubljana – Planinska zveza Slovenije je v torek, 9. decembra, na sedežu organizacije v Ljubljani podpisala pogodbo z zavarovalnico Adriatic Slovenica, kar prinaša bistveni novosti članarine PZS za...

Vodice / ponedeljek, 15. december 2014 / 15:20

Energetska sanacija šole zaključena

Vodice – V torek, 16. decembra, ob 18. uri bodo v Vodicah s slovesnostjo (ki bo združena z božično-novoletnim koncertom osnovnošolcev) obeležili uspešen zaključek energetske sanacije Osnovne šole V...

Gospodarstvo / ponedeljek, 15. december 2014 / 14:49

Čebelarski turizem se vse bolj uveljavlja

Brdo pri Lukovici – Čebelarska zveza Slovenije je v pe­tek v Čebelarskem centru na Brdu pri Lukovici pripravila Dan čebelarskega turizma, na katerem je predstavila dobre primere čebelarskega turizm...

Slovenija / ponedeljek, 15. december 2014 / 14:48

Z novim letom v veljavi tudi bela napotnica

Pri Zdravniški zbornici Slovenije (ZZS) so prepričani, da bo bela napotnica, ki stopa v veljavo s prvim januarjem 2015, razbremenila osebnega zdravnika in bo prispevala k prihranku časa in poti bol...