Zaradi številnih voznikovih prekrškov so policisti odredili zaseg tovornjaka. / Foto: PU Kranj

Zasežejo tudi tovornjak

S prekrški je tovornjakar nabral za štiri tisoč evrov globe, zasegli pa so mu še vozilo.

Jesenice – Gre za precejšnjo izjemo, a se še vedno zgodi. Gorenjski prometni policisti so namreč prejšnji teden večkratnemu prekrškarju zasegli tovornjak.

Tovornjakarja so ustavili na Jesenicah v zgodnjem jutru in ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, kar pa še zdaleč ni bil njegov edini prekršek. To je bil tudi razlog, da so ga sploh ustavili. Med vožnjo je namreč tovornjakar prevozil rdečo luč na semaforju, ni uporabljal varnostnega pasu in ni upošteval znakov policistov. V postopku so še ugotovili, da je vozil brez voznikove kartice, kamion pa je bil tudi precej preobremenjen, in to kljub dejstvu, da je Jeseničan v nasprotju s prepovedjo del tovora pred tehtanjem s kamiona že stresel.

Dovolj razlogov torej, da so tovornjak zasegli, voznika pa kaznovali s skoraj štiri tisoč evri globe. Ker je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, se bo moral zagovarjati še pred okrajnim sodnikom.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / ponedeljek, 22. april 2013 / 07:00

Gradili bodo tudi Bogatajevi

Občina Gorenja vas - Poljane se vse bolj spreminja v zeleno turistično območje z bogato dodatno ponudbo. Na kmetiji Pr´ Leskuc bodo gradili nov senik.

Objavljeno na isti dan


Kranj / sreda, 22. april 2015 / 17:15

Mormoni tudi v Kranju

Cerkev Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni ali mormoni imajo odslej v Kranju svojo vejo in nove prostore na Primskovem.

Domžale / sreda, 22. april 2015 / 17:07

Gladiatorska vročica

V Domžalah so v nedeljo prvič gostili Urbanega gladiatorja – rekreativni adrenalinski spektakel, ki pri nas postaja vse bolj priljubljen.

Kronika / sreda, 22. april 2015 / 17:02

Zasežejo tudi tovornjak

S prekrški je tovornjakar nabral za štiri tisoč evrov globe, zasegli pa so mu še vozilo.

Kamnik / sreda, 22. april 2015 / 11:14

Proslava ob dnevu upora proti okupatorju

Kamnik – Občina Kamnik vabi na proslavo ob dnevu upora proti okupatorju, ki bo v petek, 24. aprila, ob 18. uri v centru Kamnika – Parku Evropa pri Plečnikovi železniški postaji. Slavnostni govornik...

Škofja Loka / sreda, 22. april 2015 / 11:13

Čistili bodo Škofjo Loko

Škofja Loka – V občini Škofja Loka bo letošnja spomladanska akcija čiščenja in urejanja okolja potekala v petek, 24. aprila, od 15. do 19. ure. Tudi v letošnji čistilni akciji bodo na zbirnih mesti...