Za gorenjski pokal Triglav in Zarica

Ljubitelji nogometa so v torek z zanimanjem spremljali tudi tekmo četrtfinala lige prvakov, ko sta se v madridskem obračunu pomerila Real in Atletico. Dvoboj se je končal brez zadetka, veliko zaslug za to pa ima Škofjeločan Jan Oblak, ki je v dresu Atletica zbral kar nekaj odličnih obramb.

Kranj – Med tednom so nogometaši odigrali prvi tekmi polfinala pokala Slovenije. V Kopru so nogometaši Domžal morali priznati premoč domačinov, ki so slavili z 1 : 0. Povratno srečanje bo v Domžalah 22. aprila. Maribor je gostil Celje, rezultat pa je bil 2 : 3 za goste. Povratno srečanje v Celju bo 21. aprila.

Konec tedna bodo nogometaši v prvi slovenski nogometni ligi odigrali 28. krog. Začelo se bo danes ob 16. uri, ko bodo Domžalčani gostili Gorico. Ob 20. uri bo tekma Luka Koper – Kalcer Radomlje.

V 2. SNL bo danes ob 16.30 tekma na Dobu med ekipama Roltek Dob in Ankaran Hrvatini, ob 19. uri pa bo Krško gostilo Šenčur. Kranjski Triglav bo v nedeljo ob 16.30 gostil TKK Tolmin.

Šest tekem 18. kroga bodo danes odigrali v 3. SNL. Nogometaši Save Kranj bodo gostovali v Zagorju. Komenda bo ob 17. uri gostila Rudar, vodilna Zarica Kranj pa Kalcer Radomlje B. Zanimivo srečanje se obeta v Britofu, saj Britof z novim trenerjem Vitomirjem Radosavljevičem igra bolje, tokrat pa bo gostil Šobec Lesce. Na Bledu bo Bled Hirter gostil Kolpo. V nedeljo bo Ilirija Extra Lux gostila Jezero Medvode.

Zanimivi obračuni se danes ob 17. uri obetajo v 14. krogu gorenjske nogometne lige. Pari so: Jesenice – Bitnje JuRentA, Visoko – Žiri, Ločan – Niko Železniki, Bohonje – Jacom sport DLN, Kondor Godešič – Polet, Naklo – FC Podbrezje in Velesovo – Preddvor.

V sredo so gorenjski nogometaši odigrali tekme polfinala pokala MNZG. Triglav je gostil Naklo in zmagal kar z 9 : 0 (6 : 0). V športnem parku Šenčurja sta se pomerila Šenčur in Zarica Kranj. Srečanje je bilo zelo izenačeno, zmage pa so se na koncu z rezultatom 0 : 1 veselili nogometaši Zarice.

Enega največjih uspehov kluba so se veselili mladinci Žirov, ki so v finalu gorenjskega pokala z rezultatom 2 : 1 premagali ekipo Jesenice – Bled. Tako so se uvrstili v četrtfinale pokala Slovenije, kjer se bodo najprej 29. aprila v Žireh pomerili z ekipo NK Domžale.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Bled / torek, 24. maj 2011 / 07:00

Blaž Kavčič z gorenjskimi kolegi

Bled - Kandidat za predsednika LDS na bližnjem kongresu Blaž Kavčič se je pred kratkim na Bledu srečal s člani in članicami gorenjskega pokrajinskega odbora. V svoji preds...

Objavljeno na isti dan


Kultura / sobota, 18. april 2015 / 17:00

Petdesetica še tretjič

Moški pevski zbor Alpina Žiri bo zaradi velikega zanimanja še tretjič ponovil zaključni koncert sicer celoletnega praznovanja petdesetletnice delovanja.

Radovljica / sobota, 18. april 2015 / 22:34

Čokoladni konec tedna v Radovljici

Kljub slabemu vremenu so organizatorji četrtega festivala čokolade v Radovljici v prvih dveh dneh prireditve našteli okoli 25 tisoč obiskovalcev. V soboto opoldne razlomili Gorenjkino velikanko, najve...

Jezersko / sobota, 18. april 2015 / 16:44

Še za male čistilne naprave

V občini Jezersko bodo občanom, ki se ne morejo priklopiti na kanalizacijo, subvencionirali nakup in vgradnjo malih komunalnih čistilnih naprav. O tem so na zadnji seji občinskega sveta sprejeli pravi...

Naklo / sobota, 18. april 2015 / 16:43

Niso vedeli, da imajo podžupane

Naklo – Na aprilski seji občinskega sveta v Naklem je svetnika Marjana Babiča zanimalo, kdaj bo župan uradno predstavil tri podžupane – Staneta Omana, Jureta Renka in Albina Golbo. Da podžupane že...

Cerklje na Gorenjskem / sobota, 18. april 2015 / 16:42

Prihodki za tretjino nižji

Cerklje – Cerkljanski občinski svetniki so na zadnji seji sprejeli zaključni račun proračuna za leto 2014. Prihodki so znašali šest milijonov evrov, kar je 35 odstotkov manj od načrtovanega, odhodk...