Matej Slabe, Bine Volčič, Katarina Berglez Volčič, Miha Petek / Foto: AB

44 odtenkov čajev

Domači televizijski kuharski mojster Bine Volčič je predstavil izobraževalni spletni kulinarični projekt, mladi Mojmir Šiftar 44 odtenkov čajev, vinergisti pa so poleg dveh vinarjev gostili še prvo damo piranskega brancina Ireno Fonda. Z velikonočnim prigrizkom je ponovno navdušila Alenka Bole Vrabec.

Kuharski mojster Bine Volčič nas je povabil v Orehov gaj, ki leži le streljaj od najbolj znanega ljubljanskega nakupovalnega mesta. Skupaj s soprogo Katarino, Matejem Slabetom in Miho Petkom je povabljenim predstavil nov izobraževalni spletni kulinarični portal binevolcic.si, ki je zaživel že marca. Trenutno na njem najdete že precej videoreceptov in tehnik; vsebina portala se bo v nadaljevanju dopolnjevala, je pa plačljiva. Portal je namenjen tako začetnikom kot tudi takim, ki o kuhi oziroma peki že nekaj vedo.

Ravno na 23. rojstni dan mladega kuharja Mojmirja Šiftarja pa je luč sveta ugledala njegova knjiga z naslovom 44 odtenkov čajev. V njej je navedenih 44 edinstvenih receptov za pripravo jedi, pri čemer so osrednje sestavine čaji in čajne mešanice.

Mladenič trenutno dela v Portorožu, knjigo pa je ob miniaturni degustaciji za povabljene predstavil v nekdanjem Monsu oziroma sedaj Four Points by Sheraton Ljubljana. Večer smo začeli in končali s čajem, vse vmesne harmonije in okuse na krožnikih pa so dopolnjevali okusi zelenega čaja, japonske češnje, sadnih čajev, poprove mete.

Blejski vinergisti pa so tokrat v goste povabili mladega hrvaškega vinarja Damirja Mihelića, svet biodinamičnih vin je predstavil Matej Korenika iz Kort, Irena Fonda pa je poskrbela, da smo spoznali tudi školjke, ne samo brancina. Poučila nas je tudi o trikih prodajalcev, nam povedala, kaj je tisto, kar definira svežo ribo. Za okusen ribji 'finger food' je poskrbel kuhar Borut Salmič iz blejske Vile Prešeren, ki je dogodek tudi gostila.

Alenka Bole Vrabec pa je včeraj z velikonočnim prigrizkom – tremi zanimivimi solatami – razveselila brbončice zaposlenih na Gorenjskem glasu. Prva solata je bila testeninska z orehi in rukolo; navdušila je tudi krompirjeva s čemažem, ki so jo krasile trobentice, zraven pa so se dobro podala marinirana hladna piščančja bedrca. Zadnja je bila sadna solata, kjer so kiviju družbo delale še jagode in banane, okusil se je ingver. Posebno pozornost so pritegnili tudi Alenkini pirhi, posuti z majhnimi okrasnimi kamenčki, ki so tvorili prave svetleče potke.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / torek, 11. julij 2017 / 17:14

Nogometaši Triglava s turškimi podprvaki

Konec tedna se za prvoligaše začenja nova nogometa sezona, še prej pa se bodo v sredo na še enem nogometnem spektaklu na domači zelenici igralci Triglava pomerili s turškim državnim in pokalnim podprv...

Objavljeno na isti dan


Slovenija / sreda, 31. julij 2019 / 11:19

Višarje povezujejo Slovence

Višarje – Rafaelova družba in Zveza slovenskih izseljenskih duhovnikov v Evropi vabita v nedeljo, 4. avgusta, na tradicionalno, že 31. Romanje treh Slovenij na Svete Višarje: matične, zamejske in i...

Zanimivosti / sreda, 31. julij 2019 / 11:18

Luna kliče Zemljo

Veliko besed, slik in misli je bilo v preteklih dneh namenjenih petdeseti obletnici prvega človekovega koraka, narejenega po površini Lune. Znameniti stavek astronavta Neila Armstronga, ko...

Slovenija / sreda, 31. julij 2019 / 11:18

Upokojencem letni dodatek

Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje bo ta teden z julijskimi pokojninami izplačal tudi letni dodatek. Višina regresa za upokojence je odvisna od višine pokojnine.

Izleti GG / sreda, 31. julij 2019 / 11:14

Mesto v malem

Slovenski turistični novinarji smo se odzvali vabilu, ko je pred časom v koprski Luki pristala ena od ladij skupine ali ladjarja MSC, MSC Musica, da si tako imenovano mesto v malem ogledamo.

Kronika / sreda, 31. julij 2019 / 11:12

V gore le dobro pripravljeni

Na Planinski zvezi Slovenije znova opozarjajo, da so planinske poti v naših gorah glede na tehnično zahtevnost kategorizirane kot lahke, zahtevne in zelo zahtevne, vedno pa se je treba zavedati, da to...