Na kranjskem ledu so jeseniški hokejisti zmagali z minimalno razliko 0 : 1. / Foto: Gorazd Kavčič

V finalu jeseniški hokejisti

Po petkovi zmagi doma in torkovi v Kranju so si nastop v velikem hokejskem finalu priigrali hokejisti moštva Sij Acroni Jesenice, ki jih jutri čaka tudi polfinale lige INL.

Kranj – V torek je bila Ledena dvorana Zlato polje polna do zadnjega kotička, saj je bila na sporedu druga tekma polfinala državnega prvenstva med Triglavom in ekipo Sij Acroni Jesenice. Prva tekma na Jesenicah se je končala z visoko zmago domačinov, ki so slavili kar z 10 : 2.

Triglav je na domači tekmi igral precej bolje, tako da so številni gledalci gledali zanimivo in borbeno tekmo z veliko priložnostmi in odličnimi obrambami tako Aleša Trobca kot Jureta Pavliča. Srečanje se je končalo z le enim zadetkom, ko je podajo Davida Sefiča in Mihe Brusa v gol spremenil Gašper Glavič. »Po tekmi na Jesenicah sem se moral kar malo razjeziti. Motilo me je, ker fantje niso verjeli v svoje znanje in v zadnji tretjini popolnoma popustili. Na današnji tekmi pa so igrali disciplinirano in si ustvarili veliko priložnosti. Igra je bila enakovredna in s kančkom sreče bi lahko tudi mi dosegli kakšen zadetek,« je po tekmi povedal trener domačega moštva Gorazd Drinovec. »Za nas je igranje tukaj v Kranju malce posebno, kajti drsališče je nekoliko manjše, kot ga imamo mi. Kranjčanom se je poznalo, da znajo igrati na takem igrišču, in tekma je bila kar na nivoju. Upam, da smo privarčevali nekaj moči za sobotni polfinale v ligi INL,« je dodal Nik Zupančič, trener hokejistov v ekipi Sij Acroni Jesenice.

Jeseničani bodo namreč prvo tekmo polfinala v Internacionalni hokejski ligi INL odigrali jutri. V športni dvorani Podmežakla bodo ob 18. uri gostili VEU Feldkirch, igrajo pa na štiri zmage. Drugi polfinalni par je Alge Elastic Lustenau – Eishockeyclub Zell am See. Finale državnega prvenstva, v katerem bodo igrali na tri zmage, se bo začel 9. aprila.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Splošno / petek, 23. februar 2007 / 06:00

Kreditiranje okoljskih naložb

Eko sklad razpisuje kredite za financiranje okoljskih naložb občanov, pravnih oseb in samostojnih podjetnikov.

Objavljeno na isti dan


Radovljica / sobota, 7. junij 2008 / 07:00

Vprašanja in pobude

Člani občinskega sveta postavljajo na seji pod točko "pobude in vprašanja" različna vprašanja, na katera jim potem župan oz. občinska uprava zagotovijo odgovor. Povzemamo nekaj vprašanj in odgovorov.

Radovljica / sobota, 7. junij 2008 / 07:00

Več denarja za naložbe

Občina bo letos 56 odstotkov proračunskega denarja namenila za naložbe.

Radovljica / sobota, 7. junij 2008 / 07:00

Nove možnosti za gradnjo

Občinski svet je na majski seji sprejel prostorske dokumente, ki omogočajo zasuk letališke steze v Lescah, stanovanjsko gradnjo na Brezjah in nove prostorske posege v središču Lesc.

Splošno / sobota, 7. junij 2008 / 07:00

Koridor buri krajane

Trinajst metrov širok cestni koridor, ki ponekod poteka tudi preko hiš in hlevov, buri krajane Mišač in Zgornje Dobrave.

Splošno / sobota, 7. junij 2008 / 07:00

Mladost je letni čas veselja

LAS oziroma občinska Lokalna akcijska skupina za preventivo odvisnosti združuje strokovnjake, ki delajo z mladimi, saj se ti vedno pogosteje poslužujejo tako alkohola kot drog. Problem odvisnosti...