Gimnazijci vabijo na Rusijado

Škofja Loka – Danes, v petek, bo v Škofji Loki že šestič potekal vseslovenski festival šol z ruščino Rusijada 2015. Prireja ga Gimnazija Škofja Loka, na njem pa se bodo srečali, družili in s svojimi točkami v ruščini predstavili vsi tisti slovenski učenci in dijaki, ki se v šolah učijo ruščino in spoznavajo rusko kulturo. Gre za največji šolski dogodek s področja ruskega jezika v Sloveniji, pa tudi za enega največjih jezikovnih dogodkov v Sloveniji nasploh. Častni pokrovitelj festivala je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, slavnostni govornik pa bo akademik Boštjan Žekš. Organizatorji pričakujejo prek 160 aktivnih udeležencev iz desetih slovenskih gimnazij, štirih osnovnih šol, zavoda Vesela druščina in KGD Reciklaža. Festival Rusijada je leta 2011 prejel Evropsko jezikovno priznanje za inovativne pristope pri učenju tujega jezika.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Zanimivosti / petek, 22. april 2022 / 07:24

Zlati olimpijci na znamki

Maribor – Pošta Slovenije je danes izdala priložnostne znamke, posvečene zlatim slovenskim olimpijcem. Z rezultati na letošnjih olimpijskih igrah so si mesto na znamkah zagotovili Nika Križnar, Tim...

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / torek, 29. julij 2008 / 07:00

Džuly, adijo in hvala

Daniel še vedno aktiven na glasbenem področju. Posnel je novi videospot za pesem Adijo in hvala.

Šport / torek, 29. julij 2008 / 07:00

Ekipa za sredino lestvice

Pred pripravami na prvoligaško sezono je ekipo igralk Namiznoteniškega kluba Šenčur prevzel Darko Pangrič, ki se bo z dekleti boril za sredino lestvice.

Žiri / torek, 29. julij 2008 / 07:00

V soboto poplavljalo v Žirovskem vrhu

V soboto popoldne se je na območju Žirovskega vrha razbesnelo neurje z močnimi padavinami.

Kranj / torek, 29. julij 2008 / 07:00

Za pravične odškodnine

Pri Združenju žrtev okupatorjev so pripravili pripombe na osnutek Zakona za poplačilo materialne vojne škode, zlasti pa so proti predlogu, da bi jih poplačali kot solastnike podjetij.

Kronika / torek, 29. julij 2008 / 07:00

V Tamarju smrt šestnajstletnega kolesarja

Med kolesarjenjem iz Tamarja proti Planici se je v nedeljo popoldne smrtno ponesrečil šestnajstletni Ljubljančan.