Zmagovalka tržiških talentov Neža Čadež / Foto: Luka Rener

Tržič ima res talent

Zmagovalka dobrodelne prireditve Tržič ima talent je Neža Čadež, ki je navdušila s pevskim nastopom. Tudi na drugo mesto se je zavihtela pevka – Neža Witwicky, na tretje pa plesna skupina The best.

V tržiški občini talentov res ne manjka. To se je pokazalo tudi na tretji prireditvi Tržič ima talent, ki jo je v soboto priredil Klub tržiških študentov (KTŠ). Pred polno dvorano tržiškega kulturnega centra se je zvrstilo kar štirinajst posameznikov in skupin, ki so se predstavili s petjem in plesom. Občinstvu so postregli z raznolikim programom: poleg modernejših pop skladb smo na primer slišali tudi narodnozabavno Otoček sredi jezera in Kekčevo pesem, gledalci so uživali v hip hop in orientalskem plesu ter spoznali zapeljiv twerk ples … Zmagovalca je izbralo občinstvo, ki je največ glasov namenilo petnajstletni Neži Čadež s Pristave pri Tržiču, ki je navdušila s pevskim na­stopom, predstavila pa se je s skladbo The Climb, ki jo sicer prepeva Miley Cyrus. Tudi drugo mesto je osvojila pevka, in sicer Neža Witwicky s pesmijo Hallelujah, za njo pa se je uvrstila hip hop skupina The best, ki deluje pod okriljem Plesnega studia Špela.

Poleg že omenjenih so na prireditvi, ki sta jo povezovala stand-up komika in mojstra improvizacije Sašo Stare in Rok Bohinc, nastopili še plesna skupina TWERKalicious, Ognjeni princesi, pevska skupina The V.O.I.C.E., pevsko-plesna skupina Osminka S ter pevski talenti Gaja Rozman, Saša Mežek, Sara Bajželj, Nina Dovžan Perović, Tea Kavčič, Janja Jesenko in Pia Kavčič. Velik odziv nastopajočih je organizatorje prijetno presenetil, je povedala vodja projekta Petra Kous: »Hvala tudi obiskovalcem, saj gre izkupiček od vstopnic v dobrodelne namene.« Podprli bodo projekt študentke Almedine Ramić, ki skupaj z Univerzo v Ljubljani gradi šolo v Gambiji.

Nastope talentov je komentirala žirija, ki so jo sestavljali predstavnik KTŠ Črt Božnik in trije tržiški finalisti zadnje sezone šova Slovenija ima talent: pevec Stiven Rahman ter hip hop plesalki Laura Višnar in Maša Štucin. »Občinstvo je kar prav glasovalo. Nisem presenečen nad prvim mestom, Neža si ga je zaslužila,« je po prireditvi dejal Stiven Rahman.

Neža Čadež, ki se je razveselila denarne nagrade v vrednosti 300 evrov, je priznala, da pred domačim občinstvom ni bilo enostavno nastopati, imela je kar nekaj treme, zato je bila zmage še toliko bolj vesela. Zadnja tri leta se uči solopetja v glasbenem Studiu Osminka v Radovljici, s katerim nastopa na različnih prireditvah, lani pa je bila tudi na blejskem Zlatem mikrofonu in festivalu Tra-la-la v Makedoniji. Poleg tega že devet let obiskuje glasbeno šolo, zadnjih pet let igra prečno flavto. Kot pravi, se bo čez nekaj let mogoče prijavila tudi na slovenske talente ...

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Splošno / sreda, 28. maj 2008 / 07:00

Inšpektor kmalu tudi v Žireh

Po več letih dogovarjanj in usklajevanj med občinami, bo čez mesec dni tudi v Žireh z delom začel inšpektorat - redarji.

Objavljeno na isti dan


Splošno / četrtek, 13. september 2007 / 07:00

Andreja žanje uspehe

Devetnajstletna Besničanka Andreja Starman na frajtonarco igra šele nekaj let, a je v tem času prejela že nekaj nagrad, tudi zunaj meja Slovenije.

Splošno / četrtek, 13. september 2007 / 07:00

Naj dan v Predosljah

"Želeli smo oživiti krajevni praznik in pokazati, kaj vse lahko na vasi počnemo," je povedal predsednik Krajevne skupnosti Predoslje Danilo Šenk.

Splošno / četrtek, 13. september 2007 / 07:00

Dolgčas nam pa res ni

Na obisku pri stanovalcih Doma upokojencev Kranj.

Splošno / četrtek, 13. september 2007 / 07:00

Nove markacije na Mojstrovko

Avgusta je bila dvodnevna zvezna akcija Komisije za pota pri Planinski zvezi Slovenije (PZS), v ekipi je bila tehnična skupina sedmih kranjskih markacistov. Popravili so pot na Mojstrovko, goro, ki...

Splošno / četrtek, 13. september 2007 / 07:00

Mamut na Kokrici tarča vandalizma

Skulptura mamuta v krožišču na Kokrici je bila v dobrem mesecu že tretjič tarča vandalizma.