Modrijani so v Šenčurju ponovno navdušili. / Foto: AB

Praznik vseh žena

Ker sta se valentinovo in pust letos datumsko pokrila, so nekateri koncerti, namenjeni zaljubljencem, dobili nov datum: osmi marec. In ker je letošnji praznik vseh žensk padel ravno na nedeljo, je bila večina dogodkov ob koncu tedna v gorenjski prestolnici in njeni okolici namenjena ženskam.

V petek zvečer je športna dvorana v Šenčurju pokala po šivih, saj so Modrijani s svojim povabilom na žur pred osmim marcem privabili veliko število ljudi. Pa ne le Gorenjcev, prišli so tudi iz drugih krajev Slovenije. Res je, da Modrijane najbolj obožuje ženska populacija, vendar vabijo njihovi napevi na plesišče tudi moški spol. In pol ure po začetku koncerta je bil plesni del pod odrom zapolnjen. In če Modrijani igrajo do jutra, potem tudi ljudje plešejo, dokler jim noge dovolijo.

Mesto Kranj pa je ženske za njihov praznik počastilo s simpatičnim sobotnim dopoldnevom, na roko pa jim je šlo celo vreme. Dogodek so naslovili Razvajaj se v mestu. S posebnimi popusti in ponudbo v starem Kranju so 'pocrkljali' žene in dekleta, v soboto pa ste se na Glavnem trgu dopoldne lahko prepustili spretnim rokam fotografinje in vizažistke Tanie Mendillo in njene asistentke Anje Tomlje. Kar precej je bilo žensk, ki so se jima z veseljem prepustile, potem pa stopile še pred Tanijin fotografski objektiv.

Pred nekaj dnevi pa so v kranjskem lokalu Pr' Sodiš odprli tudi njeno fotografsko razstavo, posvečeno ženskam, z naslovom Odtenki ženstvenosti. Tania prvič razstavlja v lokalu, razstava je prodajna in bo na ogled en mesec. S fotografij lahko razberemo zakrito-odkrito ženstvenost, žensko v različnih ženstvenih odtenkih.

KluBar je v soboto zvečer gostil koncert priljubljene skupine Muff, nedelja je bila namenjena ljubiteljem Zorana Predina, ki je nastopil v Layerjevi hiši, kranjski Cineplexx pa je z rožico razveselil tudi vse obiskovalke filmskih predstav. Veliko veselje pa sta v sobotnem jutru v starem delu Kranja mimoidočim nežnejšega spola naredila tudi mlada fanta, ki sta mednje razdelila kar lepo število gerber.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / torek, 28. maj 2019 / 11:04

Voščenka, št. 1

Voščenka, 28. maj 2019, št. 1

Objavljeno na isti dan


Razvedrilo / četrtek, 12. marec 2015 / 09:59

Praznik vseh žena

Ker sta se valentinovo in pust letos datumsko pokrila, so nekateri koncerti, namenjeni zaljubljencem, dobili nov datum: osmi marec. In ker je letošnji praznik vseh žensk padel ravno na nedeljo, je bil...

Zanimivosti / četrtek, 12. marec 2015 / 09:57

Kajtarski spot (4)

Slovenci za 'kitesurfing' uporabljamo besedo 'kajtanje' ali razširjeno obliko 'kajtanje na vodi'. Posameznik stoji na deski, ki spominja na manjšo surfarsko desko, z rokami pa krmari poseb...

Razvedrilo / četrtek, 12. marec 2015 / 09:56

Tržič ima res talent

Zmagovalka dobrodelne prireditve Tržič ima talent je Neža Čadež, ki je navdušila s pevskim nastopom. Tudi na drugo mesto se je zavihtela pevka – Neža Witwicky, na tretje pa plesna skupina The best.

Zanimivosti / četrtek, 12. marec 2015 / 09:50

Kruh

V tokratni anketi je sodelovalo 800 anketiranih. Sodelujoče smo vprašali, kateri kruh največkrat uživajo in kako pogosto ga sami pečejo.

Škofja Loka / četrtek, 12. marec 2015 / 09:46

Gimnazijci vabijo na Rusijado

Škofja Loka – V petek, 13. marca, bo v Škofji Loki že šestič potekal vseslovenski festival šol z ruščino Rusijada 2015. Prireja ga Gimnazija Škofja Loka, na njem pa se bodo srečali, družili in s sv...