Naprodaj stavba Pilastra-I v stečaju

Predlog za prvi del poplačila terjatev bivših zaposlenih je že pripravljen.

Jesenice – V stečajnem postopku jeseniškega podjetja Pilaster-I je objavljena prodaja premičnega in nepremičnega premoženja. Naprodaj so nepremičnine – proizvodne hale, skladišča in pisarne na Jesenicah – ter nekaj premičnega premoženja – mostna dvigala. Izhodiščna cena za omenjeno premoženje je nekaj več kot dva milijona evrov. Stečajna upraviteljica Melita Butara je povedala, da priznane terjatve v stečajnem postopku znašajo skupaj 3,1 milijona evrov, nihče od upnikov pa še ni bil poplačan. »Prejšnji mesec se je zaključila druga prodaja opreme in s plačilom te kupnine se bo v stečajno maso nateklo dovolj sredstev, da bo zadoščalo za poplačilo prve polovice prednostnih terjatev, to je terjatev bivših zaposlenih, predlog je že v pripravi,« je povedala stečajna upraviteljica.

Pilaster-I je šel v stečaj aprila 2013, vzrok naj bi bila gospodarska kriza, težave s plačili kupcev in likvidnostne težave, brez dela je takrat ostalo 65 ljudi. Proizvodnja se ni nadaljevala, dokončali so le nujne posle, je dejala stečajna upraviteljica ter dodala, da je nekaj prostorov oddanih v najem. In kdaj bi bil stečajni postopek lahko končan? »Težko je napovedati zaključek stečajnega postopka, saj je to odvisno od uspešnosti unovčevanja prodaje premoženja,« je še povedala Melita Butara.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Splošno / nedelja, 2. december 2007 / 07:00

Ugledni kulturniki o Čufarjevih dnevih

Čufarjevi dnevi so že nekaj let vse bolj opaženi v slovenskem prostoru. Ob 20-letnem jubileju so organizatorjem vse priznanje na odprtju izrazili kar trije ugledni možje, ki so stalni sopotniki n...

Objavljeno na isti dan


Bohinj / sreda, 14. januar 2015 / 14:35

Dobrodelna razstava v »Hotelu Louvre«

V družinskem hotelu Kristal v Ribčevem Lazu v Bohinju so v soboto odprli razstavo šeste mednarodne likovne kolonije Kristal, ki so jo letos razširili še z dobrodelnimi čokoladnimi slikami.

Kronika / sreda, 14. januar 2015 / 14:21

Letos že osem nesreč na smučiščih

Policisti so na novinarski konferenci v Kranjski Gori smučarje pozvali k previdnosti, predvsem pa k upoštevanju desetih pravil FIS-a.

Gorenjska / sreda, 14. januar 2015 / 14:06

Brez šolnin le ne bo šlo

Odločitev ustavnega sodišča ne pomeni, da staršem v zasebnih šolah ne bo več treba kriti nobenih stroškov. Del šolnine bodo še vedno morali plačevati, bo pa ta nižja kot doslej.

Gospodarstvo / sreda, 14. januar 2015 / 14:04

Naprodaj stavba Pilastra-I v stečaju

Predlog za prvi del poplačila terjatev bivših zaposlenih je že pripravljen.

Domžale / sreda, 14. januar 2015 / 14:02

Spominska slovesnost ob spomeniku na Rudniku

Rudnik pri Radomljah – V soboto je v Rudniku pri Radomljah potekala tradicionalna spominska slovesnost ob spomeniku NOB, s katero so se udeleženci spomnili dogodkov izpred sedemdesetih let, 6. janu...