Štiri leta južnoameriških ritmov: Las Cuerdas in Zlatko v kranjskem KluBaru / Foto: Primož Pičulin

Ritmi latinskih strun

V kranjskem KluBaru je četrto obletnico delovanja s koncertom – s posebnim gostom Zlatkom – obeležila latino-rok zasedba Las Cuerdas.

Vedno bolj prepoznavno zasedbo Las Cuerdas, kar bi lahko prevedli kot Strune, sestavlja osem članov iz treh držav. Pevec Lazaro Amed Hierrezuelo prihaja s Kube, kitarist Pablo Vitali iz Argentine, ostali člani – Anže Vrabec (klaviature), Uroš Zupan (bas), Tadej Šepec (saksofon), Domen Gantar (trombon), Leon Slabe (trobenta) in Pavel Čebašek (bobni) – pa so domačini. Skupina ne želi biti opredeljena kot zgolj latino-salsa band, saj ustvarjajo raznoliko glasbo, polno energije, v kateri se prepletajo ritmi južnoameriškega roka s pridihom salse, reggaea in cumbia. »Ko smo pred štirimi leti ustanavljali skupino, smo naleteli na problem, kje najti vokalista, ki bi znal peti v pravilni španščini, obenem pa bi izžareval pristen temperament. Lazaro se je izkazal za odlično izbiro, končal je tudi glasbeno akademijo, tako da nas večinoma vodi tudi v ustvarjalnem smislu,« pravi kitarist in soustanovitelj skupine Pablo Vitali. Pri ustvarjanju skladb ponavadi za osnovne gradnike, kot so ritem in besedila, poskrbita Pablo in Lazaro, tudi ostali pa dodajo svoj biser v glasbeni mozaik Las Cuerdas.

Člani skupine se med seboj odlično razumejo, njihovo medsebojno usklajenost pa je moč zaznati tudi na koncertih – tokratni nastop v polnem KluBaru ni bil izjema. V živem, poskočnem glasbenem cvetoberu so predstavili tudi dve novi avtorski skladbi, Loco De Amor in Acariciame, kot gost pa se jim je na odru pridružil tudi znani raper Zlatko, s katerim so Las Cuerdas združili moči v skladbi Son Los Bichos, za katero so posneli tudi videospot. »Ko smo razmišljali o skladbi s slovenskim besedilom, smo takoj pomislili na Zlatka, saj ga zelo spoštujemo. Razveselili smo se, ko je sprejel naše povabilo za sodelovanje in tudi nastopil na naši obletnici,« je dejal Pablo.

Las Cuerdas letos sicer načrtujejo izdajo svojega prvega albuma, želijo si čimveč nastopov, sodelovali pa bodo tudi v projetku Radia Si '30 Years For You', saj so bili izbrani med dvanajst najboljših skupin, ki ustvarjajo besedila skladb v tujem jeziku. Pred 'strunami' je torej še dolgo, vroče leto.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Preddvor / petek, 26. maj 2017 / 14:27

Planinski uvod v praznovanje

Planinsko društvo Preddvor je 1. marca dobilo v upravljanje planinsko kočo na Sv. Jakobu, jutri jo bo slovesno prevzelo na praznični prireditvi.

Objavljeno na isti dan


Šport / torek, 13. januar 2015 / 16:21

Triglavanke zlahka na finalni turnir Pokala članic

Kranj – Košarkarice Triglava bodo imele sredi februarja priložnost braniti lanski naslov pokalnih prvakinj. V petek so namreč tudi na drugi tekmi četrtfinala pokalnega tekmovanja visoko s 87:41 ugn...

Razvedrilo / torek, 13. januar 2015 / 16:52

Ritmi latinskih strun

V kranjskem KluBaru je četrto obletnico delovanja s koncertom – s posebnim gostom Zlatkom – obeležila latino-rok zasedba Las Cuerdas.

Šport / torek, 13. januar 2015 / 16:19

Prevc želi iti korak naprej

Najuspešnejši slovenski smučarski skakalec Peter Prevc je s trenutno formo zadovoljen, želi pa si narediti še korak naprej. Robert Kranjec bi rad čim prej prebrodil težko obdobje.

Kranjska Gora / torek, 13. januar 2015 / 16:17

Smuka tudi v Mojstrani, v Kamni Gorici...

Snega je dovolj, da so oživela tudi manjša gorenjska smučišča, med drugim v Mojstrani in v Kamni Gorici.

Gospodarstvo / torek, 13. januar 2015 / 16:14

Sloga prodala KŽK podjetju Agro Gorenjska

Kmetijsko gozdarska zadruga Sloga Kranj je prodala podjetje KŽK novoustanovljeni družbi Agro Gorenjska, ki želi postati največje kmetijsko podjetje na Gorenjskem in tudi v Sloveniji.