Kranjčani so se maščevali Celjanom

Kranj – V soboto so hokejisti kranjskega Triglava odigrali zadnjo tekmo v letu 2014 v domači Ledeni dvorani Zlato polje. V 19. krogu INL so gostili hokejiste Celja, tekma pa je prinašala dvojne točke, saj je štela tudi za državno prvenstvo. Kljub zelo napadalni igri je bilo treba do prvega zadetka počakati kar 18 minut, ko je podajo razpoloženega Anžeta Terlikarja v zadetek spremenil Nejc Hočevar. Končni rezultat je bil 6:3. »Rezultatsko je to za nas izredno uspešna tekma, a smo si privoščili nekoliko preveč napak. Razpoloženi vratar Stojanovič je k sreči večino strelov zadržal. Z boljšo disciplino v igri pa odhajamo v Kitzbühl po zmago,« je po tekmi povedal trener Triglava Gorazd Drinovec.

Sij Acroni Jesenice je gostoval v Kapfenbergu pri HC Steelers in ga premagal z 1:9. Trikrat sta zadela Aleš Remar in Sašo Rajsar, po enkrat pa še Damir Ejup, Andrej Židan in Anže Zupančič. Bled je gostoval pri Eishockeyclubu Zell am See in izgubil s 6:1. Danes bo Triglav gostoval v Kitzbühlu pri EC 'Die Adler', Sij Acroni Jesenice pa odhajajo v Zell am See k Eishockeyclubu. Playboy Slavija bo na domačem ledu v Zalogu ob 19. uri gostila MK Bled.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenjska / torek, 16. julij 2013 / 12:01

Množično na Pokljuki

Tradicionalnega, že 28. spominskega pohoda na Triglav se je letos udeležilo več kot 600 pohodnikov. Slavnostna govornica na slovesnosti na Pokljuki, predsednica vlade Alenka Bratušek, poudarila pomen...

Objavljeno na isti dan


Šport / ponedeljek, 31. marec 2008 / 07:00

Matjaž Zupan znova na čelu skakalcev

Kranj - Nekdanji skakalec, nato pa tudi trener naše skalne reprezentance Matjaž Zupan, ki se je v zadnjih sezonah izkazal tudi kot trener mladih čeških skakalcev, je danes...

Prosti čas / ponedeljek, 31. marec 2008 / 07:00

Sproščeno z zvezdami

Pred kratkim smo bili na srečanju z ustvarjalci oddaje Zvezde pojejo ter pevci in zvezdami, uvrščenimi v drugi krog tekmovanja.

Gospodarstvo / ponedeljek, 31. marec 2008 / 07:00

Peko: vsako leto bolje

Tržiška tovarna obutve že četrto leto posluje z dobičkom in ga vlaga v razširitev trgovinske mreže. Postopki lastninjenja še niso začeti.

Gospodarstvo / ponedeljek, 31. marec 2008 / 07:00

Krokarji napadajo jagnjeta

Krokarji so lani na Zgornjem Gorenjskem pokončali 21 jagnjet. V zavodu za gozdove si ob zahtevah za izredni odstrel želijo hitrejši odziv ministrstva za okolje in prostor.

Zanimivosti / ponedeljek, 31. marec 2008 / 07:00

Stari motocikli za dušo

V Smledniku so člani kluba lastnikov in ljubiteljev klasičnih motociklov C. M. O. C pripravili tretjo razstavo. Najstarejši motor je bil izdelan leta 1931.