Jutri kongres Nove Slovenije

Na jutrišnjem volilnem kongresu stranke Nova Slovenija (NSi) se bosta za mesto predsednice (predsednika) potegovala Ljudmila Novak in Aleš Hojs.

Vrhnika – Na Vrhniki bo jutri kongres stranke NSi. Osmi kongres te stranke je volilni, izbirali bodo predsednico (ali predsednika) stranke, izvršni in nadzorni odbor ter razsodišče NSi. Kandidata za predsedniško me­sto sta dva, dosedanja predsednica Ljudmila Novak in podpredsednik Aleš Hojs. Za izvršni odbor kandidira 23 kandidatov, gorenjski občinski odbori so za članstvo v njem predlagali Jožefa Cvetka iz Bohinja, Romana Lenassija iz Domžal in Mateja Tonina iz Kamnika. Med ducatom kandidatov za nadzorni odbor je tudi Irena Dolenc iz Kranja, za razsodišče pa Franc Avbelj iz Domžal.

Dosedanja predsednica stranke Ljudmila Novak je vodenje stranke prevzela pred šestimi leti, potem ko je NSi doživela neuspeh na volitvah in se znašla pred vrati državnega zbora, na nasled­njih volitvah pa se je spet prebila v parlament. Po letošnjih volitvah je še nekaj časa kolebala, ali naj vnovič kandidira, takrat se je tudi govorilo, naj bi se za vodenje stranke potegoval vodja poslanske skupine NSi Matej Tonin. Ko se je Novakova odločila in objavila, da se bo spet potegovala za vodenje stranke, jo je Tonin pri kandidaturi podprl. Njen protikandidat Aleš Hojs pa je ob svoji kandidaturi dejal, da se je zanjo odločil, da se v stranki pokaže, kdo so tisti, ki njeno prihodnost vidijo drugače.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Naklo / petek, 30. maj 2008 / 07:00

Pobuda za novo lokacijo centra

Župan Občine Naklo Janez Štular predlaga, da bi regijski center za odpadke stal ob meji s tržiško občino. Ogled nove lokacije v ponedeljek opoldne.

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / ponedeljek, 10. november 2008 / 07:00

Lahko sem strog urednik

Urednikovanje oddaje ŠKL, ki jo v nedeljo dopoldne predvajajo na POP TV, je v novi sezoni prevzel Kranjčan Adi Omerovič.

Prosti čas / ponedeljek, 10. november 2008 / 07:00

Prva glaska Gorenjske

Osemletni Ana Skumvač iz Zgornjih Gorij in Aleksandra Vovk iz Mojstrane sta zmagali na prireditvi Prvi glasek Gorenjske 2008.

GG Plus / ponedeljek, 10. november 2008 / 07:00

Stvarnost fantastike

Za t. i. zdravo pamet je fantastika nasprotje stvarnosti. Med slovenskimi umetniki pa smo imeli enega, ki je fantastiko doživljal kot stvarnost in jo zmogel kot tako tudi naslikati: Franceta Miheliča...

GG Plus / ponedeljek, 10. november 2008 / 07:00

Črno-belo v barvah

Nejč Slapar je eden tistih kranjskih umetnikov, ki ga poznajo vsi. Ljubitelji likovne umetnosti ne le po sivobradi pojavi, ampak tudi po njegovih delih, na primer črno-belih geometrijah, ki se v optič...

GG Plus / ponedeljek, 10. november 2008 / 07:00

Sedmica: Podalpski cinizem

Končno. Cirkusa je konec. Američani so izvolili štiriinštiridesetega predsednika po vrsti.