Župan Borut Sajovic je skrbniku vozila Boštjanu Nemcu predal ključe.

Gasilci upravičeno zadovoljni

Prostovoljno gasilsko društvo (PGD) Podljubelj je na nedavni slovesnosti tudi uradno prevzelo gasilsko vozilo GVC 16/15 s cisterno za 1500 litrov vode in za šest članov posadke.

Podljubelj – Vozilo je staro petnajst let, vendar je dobro ohranjeno in ima prevoženih le okoli deset tisoč kilometrov. Prej je bilo v lasti PGD Bistrica pri Tržiču, ki pa je dobilo novo tunelsko vozilo za potrebe reševanja v predoru Ljubelj. Predaja vozila je bila sklenjena z dogovorom med obema prostovoljnima gasilskima društvoma, Gasilsko zvezo (GZ) občine Tržič in občino Tržič. »V voznem parku imamo samo gasilsko vozilo TAM iz leta 1987 za prevoz moštva, zato smo se zelo razveselili nove pridobitve. Vozilo bomo uporabljali za gašenje požarov in za usposabljanje,« je povedal poveljnik PGD Podljubelj Goran Dragičević. Skrbnik vozila je s predajo ključev postal Boštjan Nemec.

Za novo gasilsko vozilo so zgradili prizidek h gasilskemu domu, za pomoč pri nakupu materiala so se zahvalili Krajevni skupnosti Podljubelj in občini Tržič, kar okrog tri tisoč prostovoljnih ur pa je v delo vložilo štirideset prostovoljcev, večinoma članov PGD Podljubelj in tudi njim je šla posebna zahvala. Gasilsko vozilo, novo garažo in poslikavo sv. Florjana na gasilskem domu, zavetniku gasilcev, je blagoslovil župnik Roman Starc. Na gasilski paradi je sodelovalo vseh devet prostovoljnih gasilskih društev GZ Tržič, praznični dan pa so sklenili z veselico in srečelovom.

PGD Podljubelj pokriva območje tamkajšnje krajevne skupnosti in ima okoli šestdeset članov, od tega jih je skoraj pol operativnih. Dve leti imajo ponovno žensko desetino, tudi podmladek, nasploh je predsednik GZ Tržič Matjaž Potočnik pohvalil ponoven zagon PGD Podljubelj v zadnjih letih. Gasilstvo v kraju ima sicer dolgo brado, kmalu bodo praznovali devetdesetletnico obstoja, gasilski dom pa je bil zgrajen pred petdesetimi leti.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Nasveti / četrtek, 19. junij 2014 / 09:32

Tanja odgovarja

Hvala za vse odgovore do sedaj. Tokrat vas sprašujem za najmlajšega sina. Ali se bo vključil v novo okolje in ali bo uspešen še naprej? Hvala vam za odgovor.

Objavljeno na isti dan


Tržič / ponedeljek, 20. oktober 2014 / 00:24

Gasilci upravičeno zadovoljni

Prostovoljno gasilsko društvo (PGD) Podljubelj je na nedavni slovesnosti tudi uradno prevzelo gasilsko vozilo GVC 16/15 s cisterno za 1500 litrov vode in za šest članov posadke.

Zanimivosti / ponedeljek, 20. oktober 2014 / 00:22

»Nagnetli« sta se jabolki srčaste oblike

Podbrezje – »Narava je nepredvidljiva in vedno znova poskrbi za kakšno presenečenje,« nam je napisala Milena Vovko iz Podbrezij in dodala sliko z domačega vrta, ki prikazuje, kako sta se »skupaj na...

Gospodarstvo / ponedeljek, 20. oktober 2014 / 00:21

Kampanja Kakovost nam je blizu

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je začelo promocijsko kampanjo Kakovost nam je blizu.

Zanimivosti / ponedeljek, 20. oktober 2014 / 00:21

Lonček za žejne

Ob domačiji Filipa Benceta v Dolini v Dovžanovi soteski je studenček, oskrbnik domačije Zdravko Dovžan - Matevžov pa je pristavil lonček, da popotniki niso žejni, saj v kraju gostilne (žal) že dolg...

Zanimivosti / ponedeljek, 20. oktober 2014 / 00:16

Do Dubrovnika brez polnjenja

Inovator Andrej Pečjak s Češnjice pri Podnartu je pretekli konec tedna s svojim električnim avtomobilom brez vmesnega polnjenja baterij z Bleda pripeljal v 726 kilometrov oddaljeni Dubrovnik.