Župan Borut Sajovic je skrbniku vozila Boštjanu Nemcu predal ključe.

Gasilci upravičeno zadovoljni

Prostovoljno gasilsko društvo (PGD) Podljubelj je na nedavni slovesnosti tudi uradno prevzelo gasilsko vozilo GVC 16/15 s cisterno za 1500 litrov vode in za šest članov posadke.

Podljubelj – Vozilo je staro petnajst let, vendar je dobro ohranjeno in ima prevoženih le okoli deset tisoč kilometrov. Prej je bilo v lasti PGD Bistrica pri Tržiču, ki pa je dobilo novo tunelsko vozilo za potrebe reševanja v predoru Ljubelj. Predaja vozila je bila sklenjena z dogovorom med obema prostovoljnima gasilskima društvoma, Gasilsko zvezo (GZ) občine Tržič in občino Tržič. »V voznem parku imamo samo gasilsko vozilo TAM iz leta 1987 za prevoz moštva, zato smo se zelo razveselili nove pridobitve. Vozilo bomo uporabljali za gašenje požarov in za usposabljanje,« je povedal poveljnik PGD Podljubelj Goran Dragičević. Skrbnik vozila je s predajo ključev postal Boštjan Nemec.

Za novo gasilsko vozilo so zgradili prizidek h gasilskemu domu, za pomoč pri nakupu materiala so se zahvalili Krajevni skupnosti Podljubelj in občini Tržič, kar okrog tri tisoč prostovoljnih ur pa je v delo vložilo štirideset prostovoljcev, večinoma članov PGD Podljubelj in tudi njim je šla posebna zahvala. Gasilsko vozilo, novo garažo in poslikavo sv. Florjana na gasilskem domu, zavetniku gasilcev, je blagoslovil župnik Roman Starc. Na gasilski paradi je sodelovalo vseh devet prostovoljnih gasilskih društev GZ Tržič, praznični dan pa so sklenili z veselico in srečelovom.

PGD Podljubelj pokriva območje tamkajšnje krajevne skupnosti in ima okoli šestdeset članov, od tega jih je skoraj pol operativnih. Dve leti imajo ponovno žensko desetino, tudi podmladek, nasploh je predsednik GZ Tržič Matjaž Potočnik pohvalil ponoven zagon PGD Podljubelj v zadnjih letih. Gasilstvo v kraju ima sicer dolgo brado, kmalu bodo praznovali devetdesetletnico obstoja, gasilski dom pa je bil zgrajen pred petdesetimi leti.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Zanimivosti / ponedeljek, 24. september 2012 / 07:00

Domžalčani kolesarili z županom

Domžale - Akcijam v okviru evropskega tedna mobilnosti se je v minulem tednu pridružila tudi občina Domžale. Ker zaradi pomembnih prometnic skozi središče Domžal mesta ne morejo zapreti za...

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / sobota, 2. januar 2016 / 14:45

Za praznike speče sto potic

Nežka Demšar s kmetije Pr' Dimšarji v Krnici pri Novakih se v okviru dopolnilne dejavnosti že šestnajst let ukvarja s peko kruha in peciva. Za božično-novoletne praznike speče okrog sto potic.

Gospodarstvo / sobota, 2. januar 2016 / 14:39

Davčne blagajne tudi na kmetijah

Uporaba davčnih blagajn bo od sobote, 2. januarja, obvezna tudi za kmetije, ki vodijo poslovne knjige in morajo za dobavo blaga ali storitev izdajati račune.

Gospodarstvo / sobota, 2. januar 2016 / 14:38

Dobre napovedi za 2016

Kranj – Zavod za zaposlovanje je lani že drugič na reprezentativnem vzorcu delodajalcev izvedel raziskavo Napovednik zaposlovanja v prvi polovici prihodnjega leta. Na vprašalnik je odgovorilo 3137...

Kamnik / sobota, 2. januar 2016 / 14:33

Defibrilator tudi gasilcem na Selah

Donacijo je poklonilo podjetje Euromed s sedežem v Trzinu.

Jezersko / sobota, 2. januar 2016 / 14:32

Proračun v javni razpravi

Jezersko – Občinski svet na Jezerskem je decembra v prvi obravnavi sprejel odlok o proračunu za leto 2016 in ga dal v javno razpravo do vključno 11. januarja 2016. Občani si lahko dokument ogledajo...