Otroška matineja v Žirovnici

Žirovnica – V Žirovnici s to jesenjo začenjajo otroško matinejo. Vsako drugo nedeljo si bodo otroci v dvorani na Breznici lahko ogledali zabavno lutkovno ali igrano predstavo. Matinejo pripravlja Gledališče Makarenko v sodelovanju z Občino Žirovnica in Zavodom za turizem in kulturo Žirovnica. Letošnja gledališka sezona za najmlajše se bo začela 19. oktobra, prva bo na sporedu predstava Čebelarjeve čebelice. Predstave se bodo nato vrstile vse do konca aprila, na sporedu jih bo kar štirinajst, je povedal Matjaž Koman iz Gledališča Makarenko.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / sobota, 20. maj 2017 / 18:46

Smučal bo z vrha osemtisočaka K2

Davo Karničar, štiriinpetdesetletni alpinist in alpinistični smučar z Jezerskega, je prejšnji teden predstavil svoj življenjski projekt, na katerega se na različne načine pripravlja že več kot dvajset...

Objavljeno na isti dan


Medvode / sobota, 13. oktober 2007 / 07:00

Smlednik je po urejenosti srebrn

Odločitev evropske ocenjevalne komisije Entente Florale je znana. Smlednik je v kategoriji vasi prejel srebrno medaljo, kar je več, kot so Smlejci pričakovali.

Medvode / sobota, 13. oktober 2007 / 07:00

Kmetija, ki podira stereotipe

Redijo 140 glav govedi, od tega 80 krav molznic črno-bele pasme. Obdelujejo 60 hektarjev zemlje in vendar si štiričlanska družina zna privoščiti tudi dopust.

Slovenija / sobota, 13. oktober 2007 / 07:00

Z zbranim denarjem na izlet

Na zadnjo septembrsko nedeljo je bila na Katarini tradicionalna jesenska tržnica, na kateri so šolarji zbrali čez tisoč evrov za končni izlet. Veliko zanimanje za pohod po Poti suhih hrušk in kraških...

Medvode / sobota, 13. oktober 2007 / 07:00

Po Medvodah vozi mini avtobus

Od 17. septembra do konca leta bo po Medvodah poskusno vozil avtobus z 21 sedeži. Največ potnikov na postaji pri Centru starejših.

Medvode / sobota, 13. oktober 2007 / 07:00

Smledniški grad ima nov južni zid

Nadaljevali so z obnovo smledniškega Starega gradu. Do konca leta naj bi bil narejen idejni projekt za stolp, ki bo visok okoli 33 metrov.