Janez Benedičič

Priznanje za Demšarjeve

Martinj Vrh – Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije in ČZD Kmečki glas sta pred nedavnim razglasili rezultate devetnajste akcije S kmetije za Vas, s katero spodbujata domiselnost pri trženju kmetijskih pridelkov, izdelkov in storitev. Komisija je obiskala vseh osem prijavljenih kmetij, pri tem pa je ocenjevala označenost in urejenost do­stopa do kme­ti­je ter njeno celostno podobo, urejenost prodaj­nega in degustacijskega pro­stora, način neposredne prodaje, pestrost in izvirnost ponudbe, prepoznavnost izdelkov, embalažo, komuniciranje s potrošniki in jav­nost­jo, način pos­pe­še­va­nja proda­je ... Najvišje, zlato priznanje je prejela turistična kmetija Malovščevo iz Vitovelj pri Šempasu, bronasto priznanje pa je dobila tudi kmetija Pr' Demšarju iz Martinj Vrha, na kateri gospodari dr. Janez Benedičič, javnosti znan predvsem kot inovativni mladi kmet. Janez je iz krmnega obroka izločil silažo, t. i. seneno mleko pa trži preko lastne avtomatske tržnice, v kateri pa ponuja tudi visoko kakovostne izdelke okoliških kmetij.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Zanimivosti / četrtek, 9. december 2021 / 10:32

Jubilejna dražba slaščic

Na jubilejni, deseti dobrodelni dražbi prazničnih slaščic v Tržiškem muzeju, ki je zaradi trenutnih koronskih razmer potekala virtualno, so zbrali 4500 evrov.

Objavljeno na isti dan


Humor / petek, 12. september 2014 / 15:14

Od zadaj

Čeprav nova slovenska vlada še ni opravilna, so že znane nekatere številke: Estonija – Slovenija 1 : 0, ZDA – Slovenija 119 : 76.

Radovljica / petek, 12. september 2014 / 14:05

Povezali kulturo, šport in veselje

V Kamni Gorici so pretekli konec tedna pripravili glavnino prireditev v sklopu letošnjih Langusovih dni. Prihodnji konec tedna bo zaključek s podelitvijo krajevnih priznanj.

Šport / petek, 12. september 2014 / 14:04

Prvaki sezono začenjajo doma

Škofja Loka – Potem ko je konec avgusta Olimpija v Ljubljani pripravila mednarodni floorball turnir, ki se ga je letos udeležilo kar 16 moških in štiri ženske ekipe, zmagalo pa je finsko moštvo VKT...

Volitve 2019 / petek, 12. september 2014 / 13:58

Blizu mu je ideja o skupnosti

V Škofji Loki za župana kandidira tudi Davor Tavčar, znan kot borec za ureditev prostorske problematike v vrtcih in sedaj tudi eden od pobudnikov za pravičen komunalni prispevek.

Kronika / petek, 12. september 2014 / 13:56

Plin vohali, a ga niso odkrili

Zgoša – V ponedeljek popoldne so v Zgoši krajani zaznali močan vonj po plinu. Posredovali so jeseniški poklicni gasilci, ki so tudi sami v kraju občasno zaznali vonj, vendar prisotnosti plina niso...