Ansambel Saša Avsenika / Foto: Matic Zorman

Uspešna vrnitev Zbiljske noči

Po petletnem premoru se je v petek ob Zbiljsko jezero vrnila ena večjih gorenjskih poletnih glasbenih prireditev Zbiljska noč, ki je letos praznovala tudi šestdesetletnico.

Obletnica jih je spomnila, da bi se ji bilo lepo pokloniti, saj ima redkokatera takšno tradicijo. »Poleg tega so Zbilje prelep kraj in škoda bi bilo, da se ne bi nič dogajalo,« je povedal Matej Richter, ki je s pomočjo podizvajalcev organiziral letošnjo Zbiljsko noč, česar mu brez podpore domačina Damjana Svoljška in Radia Aktual ne bi uspelo.

Ker se trendi spreminjajo in gre tovrstna glasba zaradi svoje ritmičnosti hitro v uho, so na odru ob Zbiljskem jezeru tokrat nastopili Saša Lendero, Mejaši, ansambel Saša Avsenika, Jelena Rozga in Mambo Kings, da dobro vzdušje med posameznimi nastopi ni zamrlo, pa je poskrbel DJ Dady.

Nastopajoči so s svojimi skladbami navdušili približno šest tisoč oboževalcev, naklonjenost pa je bila obojestranska. »Tisti, ki so danes tukaj, so razlog, da se vedno znova vračamo. Tako lepo nam je, da vedno igramo dlje, kot načrtujemo, in sploh nočemo domov,« nam je zaupal vodja Mejašev Nikola Bosilj. Kot se spodobi, so okoli polnoči v počastitev šest­­­­­d­­­­­­esetletnice na odru razrezali veliko torto, temu pa je sledil vrhunec večera, nastop Jelene Rozga. Pred svojo zadnjo pesmijo je oboževalcem dejala, naj nikoli ne dovolijo, da bi se kdo do njih vedel, kot da so bižuterija, sicer pa Jelena ljubezni do svojih poslušalcev ne skriva: »Bilo je prekrasno, če bi lahko, bi z vami prepevala vso noč. Hvaležna sem za vso ljubezen in podporo svojih oboževalcev, ki sta v življenju najpomembnejši, in obljubim, da vas ne bom razočarala.«

Ko se je hrvaška pevka poslovila, so na oder stopili Mambo Kings, ki so obiskovalce zabavali še dolgo v noč, zaradi odličnega odziva ljudi pa organizatorji upajo, da bo Zbiljska noč del poletnega glasbenega dogajanja tudi prihodnje leto.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Radovljica / četrtek, 24. september 2020 / 18:46

V Kropi obnovili rake ob Kroparici

Kropa – V Kropi so zaključili spomladi začeto obnovo vodnih rak v središču vasi. Rake, včasih lesena, danes pa kamnita vodna korita, so ob hudourniškem potoku Kroparica začeli postavljati sredi pre...

Objavljeno na isti dan


Razvedrilo / sreda, 14. oktober 2015 / 17:28

Še Dimež je prišel na kostan'

Kako tudi ne, saj so besniški Rokovnači na veliko oglaševali novost letošnjega kostanjevega piknika – tekmovanje v ličkanju koruze.

Jesenice / sreda, 14. oktober 2015 / 17:18

Občinski svetniki na tržnici

V soboto, 10. 10., ob 10. uri so se na Tržnici Jesenice na Stari Savi srečali jeseniški občinski svetniki, župan in člani občinske uprave, da bi se seznanili s poslovanjem tržnice in poiskali rešitve...

Šenčur / sreda, 14. oktober 2015 / 17:18

Kamniti ponos Šenčurja

Sredi krožišča Kranj–Brnik–Voklo–Šenčur so v soboto postavili skulpturo sv. Jurija, v nedeljo so ga slovesno odkrili in blagoslovili.

Škofja Loka / sreda, 14. oktober 2015 / 17:11

Prvi kip v parku škofov

V Stari Loki nastaja Park škofov, prvi je v njem kip škofa Andreja Karlina.

Mularija / sreda, 14. oktober 2015 / 17:07

Praznovali rojstni dan

Ob 124. rojstnem dnevu šole v Podljubelju so se spomnili dolgoletne učiteljice Milke, učenci so tudi zaigrali v njenih kostumih. Praznično je pri njih tudi zato, ker so dobili novo sodobno učilnico.