Tanja odgovarja

»Vijolica«

Hvala za vse odgovore do sedaj. Tokrat vas sprašujem za najmlajšega sina. Ali se bo vključil v novo okolje in ali bo uspešen še naprej? Hvala vam za odgovor.

Vaš sin je trenutno v obdobju, ko mu mnenje sovrstnikov veliko pomeni. Otroci pa seveda znajo reči marsikaj. Menjava šole bo zanj prelomnega pomena, v pozitivnem smislu. V novem okolju se bo odlično znašel in si kmalu našel nove prijatelje. Moram reči, da je družaben in ima veliko kvalitet, zato tudi v prihodnosti ne bo imel težav z ljudmi. Zna biti pravi prijatelj in dober poslušalec. Opazke ga v trenutku izrečenosti prizadenejo, a na dolgi rok zaradi tega ne bo imel posledic. V šoli, ki jo bo obiskoval v prihodnjem šolskem letu bo imel priložnost izkazati se pri učnem predmetu, kateri mu je do sedaj delal največ težav. Vidim pa, da bo potreboval tudi nekaj individualne učne pomoči s strani inštruktorja. Med poukom se včasih težko osredotoči na snov, o kateri se učijo. Koristil bi mu kakšen hobi zunaj šole. Ima dar za glasbo, zato priporočam kaj v tej smeri. Srečno.

»Služba«

Zanima me za zdravje sina in za hčerko, ali bo sprejeta na študij, kamor se je vpisala. Kako bo z njeno službo v prihodnosti?

Hči bo sprejeta na študij, na katerega se je vpisala, toda treba bo vložiti veliko truda, da bo študij tudi dokončala. Zaposlitve ji za zdaj še ne vidim. Med študijem bo opravljala razna priložnostna dela za manjše zneske in v tej smeri ji v prihodnosti tudi vidim zaposlitev. V tem letu se bo nekako našla in se odločila kaj hoče v življenju. Sinu se obetajo dobre spremembe. Zdravniška komisija se mu rešuje pozitivno in vidim status invalid­nosti. Začel bo živeti bolj kakovostno življenje, saj se reši določenih bremen. Lep po­zdrav.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / nedelja, 16. junij 2013 / 11:33

Usodni trk v železniški nadvoz

Vrba - Gorenjske ceste so zjutraj terjale že letošnjo deveto smrtno žrtev. Nekaj pred 6. uro zjutraj je 50-letni voznik iz okolice Radovljice pred železniškim nadvozom čez regionalno cesto...

Objavljeno na isti dan


Kultura / četrtek, 19. junij 2014 / 10:02

Filmski festival z ekološko noto

Ta teden je Bled filmsko obarvan: od 17. do 21. junija tam namreč poteka prvi mednarodni angažiran filmski festival v Sloveniji, Bled Film Festival.

Jesenice / četrtek, 19. junij 2014 / 09:35

Svetovni dan družabnega pletenja

Na Jesenicah so se pridružili svetovnemu dnevu družabnega pletenja. Skupaj so pletle Bošnjakinje, Srbkinje, Kosovarke in Slovenke.

Nasveti / četrtek, 19. junij 2014 / 09:35

Osvežitev za poletne dni

Prvi vročinski val je že za nami. V vročih dneh še kako prav pride osvežilna sladica. Priprava domačega sladoleda in sladice v kozarcu vam ne bo vzela veliko časa.

Nasveti / četrtek, 19. junij 2014 / 09:32

Tanja odgovarja

Hvala za vse odgovore do sedaj. Tokrat vas sprašujem za najmlajšega sina. Ali se bo vključil v novo okolje in ali bo uspešen še naprej? Hvala vam za odgovor.

Razvedrilo / četrtek, 19. junij 2014 / 09:30

Pri sto štirih brez zdravil

V Zavodu svetega Martina v Srednji vasi v Bohinju je stočetrti rojstni dan praznovala še čila Jeseničanka Frančiška Možina, ki se je sicer rodila v Bohinju.