Rento prejema dvanajst tisoč zavarovancev

Ljubljana – Modra zavarovalnica je tudi lani, v razmerah gospodarske krize, poslovala uspešno in ustvarila 4,1 milijona evrov čistega dobička. Ob koncu lanskega leta je upravljala 1,12 milijarde evrov, od tega 830 milijonov evrov denarja, zbranega v vzajemnih pokojninskih skladih, 115 milijonov evrov v dveh kritnih skladih in 177 milijonov evrov lastnih sredstev, ki predstavljajo varnos­tni kapital za zavarovance. Tržni delež dodatnega pokojninskega zavarovanja je še povečala, ta zdaj glede na zbrana sredstva znaša 45 odstotkov. Več kot dvanajst tisoč zavarovancev je lani že prejemalo dodatno pokojnino v obliki mesečne pokojninske rente, skupno jim je zavarovalnica lani izplačala 11,6 milijona evrov. Poslovanje vzajemnih pokojninskih skladov letos usklajuje z zadnjimi spremembami zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju, hkrati pa potekajo tudi aktivnosti za ustanovitev krovnega pokojninskega sklada, sestavljenega iz treh podskladov, ki se bodo s svojo naložbeno politiko bolj prilagajali starosti zavarovancev in se prizadevali za višjo donosnost vplačanih sredstev.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Žiri / petek, 17. junij 2022 / 11:24

Žirovske novice, št. 3

Žirovske novice, 17. junij 2022, št. 3

Objavljeno na isti dan


Splošno / sreda, 1. avgust 2007 / 07:00

Na štartu ve, kako daleč je cilj

Tudi zato je Škofjeločan Lojze Primožič v svojem prvem poskusu uspešno opravil eno najbolj garaških športnih preizkušenj, imenovano ironman.

Železniki / sreda, 1. avgust 2007 / 07:00

Zlata čipka Aliču in Žakljevi

Na kolesarski dirki od Železnikov do Soriške planine sta bila najhitrejša Simon Alič in Rada Žakelj.

Žiri / sreda, 1. avgust 2007 / 07:00

Zbirka o utrdbah v žirovskem muzeju

V Stari šoli oziroma Muzeju Žiri so pred mesecem za dva konca tednov odprli zbirko Pozdravljeni, ljubitelji utrdb.

Železniki / sreda, 1. avgust 2007 / 07:00

Železniki v znamenju čipk

Letošnji Čipkarski dnevi so v Železnike privabili okoli sedem tisoč obiskovalcev. Novost: razstava čipk na oknih v starem delu mesta.

Železniki / sreda, 1. avgust 2007 / 07:00

Letos šest občinskih nagrajencev

Na slavnostni akademiji ob občinskem prazniku v Železnikih, ki je letos potekala v znamenju Janeza Evangelista Kreka, so listino častnega občana podelili doktorju medicine Jožetu Možganu.