Tanja Žakelj je pred novo sezono še bolj samozavestna. / Foto:Tina Dokl

Tanja bo branila dva naslova

Sestavljena je ekipa v gorskem kolesarstvu Unior Tools team za novo sezono, v njej pa ostaja tudi evropska prvakinja in zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala v olimpijskem krosu Tanja Žakelj.

Kranj – Minula sezona je ekipi Unior Tools Team prinesla izredno izide in hkrati nove izzive, zato je ekipa v svoje vrste sprejela nove tekmovalce. Poleg ekipe za spust in olimpijski kros je okrepila še ekipo za disciplino enduro, prav tako pa si je zagotovila članstvo med elitnimi gravitacijskimi ekipami in uradnimi ekipami svetovne serije enduro.

Jedro ekipe sicer ostaja nespremenjeno. Tanja Žakelj (olimpijski kros), Žiga Pandur, Ruaridh Cunningham, Jure Žabjek (vsi spust) ter Nejc Rutar (enduro) so se proslavili na mednarodnih in domačih dirkah, skupaj pa osvojili dve zmagi v svetovnem pokalu, zmago v seštevku svetovnega pokala, zlato in bron z evropskega prvenstva, več naslovov državnih prvakov, zmago na dirki evropske serije v spustu ter še drugo mesto v seštevku te serije.

»Novo sezono želim dojemati neodvisno od pretekle, ki mi je vsekakor dvignila samozavest. Gremo z dirke na dirko in se prilagajamo trenutni situaciji. Osredotočena sem nase, zaupam trenerju in ekipi, na tekmice se ne oziram. V treningu je nekaj novosti, hodim tudi na akrobatiko, po pripravah pa se bom že veselila prvih letošnjih dirk,« pravi Tanja Žakelj, ki je zase in za Slovenijo osvojila prvo zmago v seštevku svetovnega pokala ter naslov evropske prvakinje.

Novi člani ekipe so Nal Otoničar (mladinski državni prvak v spustu), Kevin Berginc (eliminator) ter Anže Žabjek (enduro), z Uniorjevo licenco pa bo dirkala tudi Japonka Mio Suemasa.

Ekipa Unior Tools Team se je pridružila uradnim ekipam svetovne serije, kar jasno nakazuje na ambicije v tej disciplini. Prvo ime ekipe je Nejc Rutar, do predlani naš najboljši spustaš, lani pa zmagovalec serije SloEnduro. Poleg Nejca je stalni član ekipe za enduro še Anže Žabjek, posameznih dirk pa se bodo udeležili tudi drugi člani ekipe.

Ekipi Unior Tools Team je uspel veliki met za sezono 2014. Na podlagi uspehov in zbranih točk si je ekipa prislužila članstvo med 15 najboljšimi gravitacijskimi ekipami na svetu ter status UCI MTB Elite Team.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Prosti čas / ponedeljek, 30. november 2009 / 07:00

Jutra ob televiziji še daljša

Oddajo Dobro jutro bodo od 30. novembra naprej podaljšali za eno uro, tako da bo na sporedu vsak dan med 7.00 in 10.10.

Objavljeno na isti dan


Šport / ponedeljek, 25. oktober 2021 / 22:43

Žan Kranjec sezono začel na stopničkah

Za slovenskimi alpskimi smučarji je uspešen uvod v sezono: Žan Kranjec tretji, Meta Hrovat šesta.

Rekreacija / ponedeljek, 25. oktober 2021 / 22:41

Bohinjska gora s primorske strani 

Rodica (1966 m n. m.) – Priostrena piramida Spodnje Bohinjskih gora, ki navduši v vseh letnih časih. Tokrat jo bomo obiskali s primorske strani.

Izleti GG / ponedeljek, 25. oktober 2021 / 22:33

V Rimske terme in Bohinj

Če večino časa dopustuješ v tujini, nato pa se zgodi kovidsituacija, ko pride čas dopusta, najprej sploh ne veš, kako in kaj. Vsaj zame to velja. Na Hrvaško me nikoli ni vleklo, še vedno p...

GG Plus / ponedeljek, 25. oktober 2021 / 22:25

Bodi moja sestra!

»Še dobro, da je oče že spal, sestra pa tudi. Krvava oblačila sem namočila v loncu, ki smo ga uporabljali za pranje. Potem sem se zavlekla na žimnico in poskušala zaspati. Nisem mogla. Toliko sem ž...

Nasveti / ponedeljek, 25. oktober 2021 / 22:24

Tanja odgovarja

Že ste mi pomagali in vaši nasveti ter uvid mi veliko pomenijo. Ne znajdem se več in ne znam se pravilno odločiti, strah me je, da nikoli ne bo drugače in da sem za vse skupaj kriva samo j...