Poskušali bodo s poravnavo

Sodnica je ocenila, da je v tožbi podjetja Aquaplus proti Občini Tržič vredno razmisliti o poravnalnem naroku. Temu so pritrdili tudi občinski svetniki.

Tržič – Občinski svetniki so na nedavni seji župana Boruta Sajovica pooblastili, naj v sodni poravnavi poskuša izpogajati nižjo ceno od 120 tisoč evrov, kot zahteva avstrijsko podjetje Aquaplus, ki toži Občino Tržič. Tožba se nanaša na dogajanje, ki sega v leto 2002, ko je Občina Tržič, ki jo je takrat vodil župan Pavel Rupar, začela s projektom sovlaganja v kanalizacijski sistem in čistilno napravo, za posel pa se je dogovarjala s podjetjem Aquaplus. »Potem so prevladali argumenti, da bi bila ta ureditev draga za občane, zato moj predhodnik s sklepom občinskega sveta ni nadaljeval postopka z Avstrijci, ki pa so dotlej že imeli stroške zaradi nerealiziranega posla,« je pojasnil sedanji župan Borut Sajovic.

Tožba, na podlagi katere teče postopek pred Okrožnim sodiščem v Kranju, je bila vložena v letu 2008. »Pogodba z mojim predhodnikom je bila podpisana za 120 tisoč evrov; šlo je za materialne stroške, stroške prevajanja, prevozov, pravnega svetovanja … Moj predhodnik je prejel štirideset tisoč evrov in tudi podpisal izjavo, da so Avstrijci svoje obveznosti opravili. Ker posel ni stekel, so Občino tožili za 330 tisoč evrov s pripadajočimi obrestmi. Trdimo, da je zadeva že zastarana, da je podjetje stalno spreminjalo sprejete razpisne pogoje z višanjem zahtev … Postopki so tudi stali, saj je sodišče čakalo na odločitev, ali je moj prehodnik vzel štirideset tisoč evrov provizije (podkupnine). Zdaj je že dokazano, da jih je, in Občina lahko od Pavla Ruparja zahteva teh štirideset tisoč evrov s pripadajočimi obrestmi. Ta znesek je treba še izterjati, kar pa ne bo lahko delo, saj je Rupar večino svojega premoženja prepisal na svojce,« je svetnikom pojasnil Sajovic.

Seje občinskega sveta se je udeležil odvetnik Jože Kristan, ki v postopku zastopa Občino Tržič, in je svetnikom podal celovito informacijo o poteku postopka. Na sejo je bil vabljen tudi odvetnik tožeče stranke Borut Bernik, ki pa se je opravičil. Poravnalni narok je predviden 7. marca.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Nasveti / četrtek, 18. april 2019 / 11:12

Veselje do življenja

Ste kdaj razmišljali, da misli privlačijo dejanja? Tako kot mi je slučajno prišel pod roke članek o politikih, ki želijo, da bi imela Evropa več veselja do življenja, sem slučajno lahko prisluhnila...

Objavljeno na isti dan


GG Plus / ponedeljek, 6. september 2010 / 07:00

Vaš razgled

 

Kamnik / ponedeljek, 6. september 2010 / 07:00

V dolini povezali stare peš poti

Osemdeset kilometrov starih peš poti, ki so jih domačini včasih uporabljali za vsakodnevne opravke, je zdaj urejenih v mrežo poti, namenjenih rekreaciji.

Železniki / ponedeljek, 6. september 2010 / 07:00

Pol milijona naj bi šlo v nič

Nekateri člani odbora za gospodarstvo v Železnikih županu Mihaelu Prevcu očitajo neracionalno porabo občinskega denarja. "Gre za začetek umazane volilne kampanje," odgovarja župan.

Zanimivosti / ponedeljek, 6. september 2010 / 07:00

Gorenjska banka podarila prvošolcem knjigo

Kranj - Kranjske prvošolce je v sredo, na prvi šolski dan, pričakala v šolskih klopeh tudi Krančkova knjiga zakladov, zanimiv otroški vodnik po Kranju, ki jim ga je podarila Gore...

Tržič / ponedeljek, 6. september 2010 / 07:00

Veliko dela v štirih letih

Tržiški župan Borut Sajovic je predstavil razvoj občine v letih 2006-2010. Mesto in podeželje imata novo podobo.