Župan Toni Dragar je občinsko oblast za dva tedna predal predsedniku Pustne sekcije Striček Petru Koscu.

Oblast v rokah pustnih šem

Domžalski župan Toni Dragar je tudi letos oblast in ključ občinske blagajne za dva tedna simbolno predal članom Pustne sekcije Striček, ki so Vir že spremenili v pustno deželo s pravimi pustnimi zakoni.

Vir – »Kdor na Viru ni za pusta, naj izseli se do avgusta!« je le eden od šaljivih zakonov, ki od sobote veljajo na Viru. Oblast so v svoje roke namreč prevzele maškare oz. člani Pustne sekcije Striček, ki bodo letos pripravili že 24. pustni karneval, največji daleč naokoli.

A priprave na ta dogodek na Viru vsako leto začnejo že dva tedna prej, z okrasitvijo kraja in slavnostno postavitvijo maskote – velikega Strička na streho virske lekarne tik ob regionalni cesti. Striček je tik pred tem na traktorju ponosno prevozil pot od gostišča pri papirnici, kjer se je v družbi kurentov, virskih ministrov, virske policije in drugih maškar začela povorka po Bukovčevi cesti. Da bodo rdeča nit letošnjega pusta ponovno politiki, so dokazali v zaporniška oblačila oblečeni Alenka Bratušek, Gašpar Gašpar Mišič, Janez Janša, Borut Pahor in drugi – maske, ki jih je za Pustno sekcijo Striček tudi letos izdelal Jože Tönig, kipar, slikar in restavrator iz Domžal. Ko so pustne šeme svojo maskoto postavile ob vhodu v svoj kraj, je sledila še predaja oblasti. »Občinska blagajna je prazna, a pričakujem, da bo čez dva tedna v njej vsaj pet milijonov evrov. Zidajte vrtce in asfaltirajte ceste, predvsem pa spoštujte pustne zakone,« je ob predaji občinskega ključa predsedniku Pustne sekcije Striček Petru Koscu – Pipiju dejal sproščeni domžalski župan Toni Dragar, ta pa mu je odvrnil, da se bodo v prihodnjih dveh tednih predvsem dobro zabavali.

Pustni zakoni bodo na Viru trajali vse do pepelnice, vrhunec pustnih norčij pa bo tudi letos pustni karneval po Bukovčevi cesti od papirnice Količevo do Športnega parka Vir, ki se bo začel na pustno nedeljo, 2. marca, natanko ob 14. uri in 24 sekund.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / torek, 5. december 2006 / 06:00

Taksisti s tolarji do 10. januarja

Kranj - Nastavitev prikaza voznine na taksimetrih v evrih se zaradi tehničnih zahtev ne more zgoditi čez noč, zato bodo lahko taksisti svoje taksimetre na novo valuto pr...

Objavljeno na isti dan


GG Plus / petek, 21. februar 2014 / 17:26

Športniki povzročili veselico

Kljub pozni uri in slabemu vremenu se je včeraj ponoči na brniškem letališču zbrala množica navijačev naših športnikov, ki so bili vsi še kako ponosni na uspehe olimpijcev, nekateri pa so priznali, da...

Kronika / petek, 21. februar 2014 / 19:38

Zamikala ga je zlatnina

Dvorje – V ponedeljek popoldne je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo v Dvorjah. Po pregledu vseh prostorov je s seboj vzel zlatnino. Z vlomom je storilec lastniku povzročil za tisoč evrov škode.

Kronika / petek, 21. februar 2014 / 18:59

Smučarjem merili hitrosti

Policisti so ta teden z laserskimi merilniki merili hitrosti smučarjev, najhitrejše pa opozarjali pred nevarnostjo (pre)hitre smuke. Poostren nadzor na smučiščih med šolskimi počitnicami.

Kronika / petek, 21. februar 2014 / 17:44

Trčil v policiste in pobegnil

Pijan voznik brez veljavnega vozniškega dovoljenja se je na Lancovem zaletel v policijsko vozilo in pobegnil. Prav tako vinjen voznik, ki so ga ustavili v Podljubelju, je imel še precej majave noge.

Domžale / petek, 21. februar 2014 / 14:33

Oblast v rokah pustnih šem

Domžalski župan Toni Dragar je tudi letos oblast in ključ občinske blagajne za dva tedna simbolno predal članom Pustne sekcije Striček, ki so Vir že spremenili v pustno deželo s pravimi pustnimi zakon...