Piščanec v beli omaki
Piščančje meso lahko pripravimo na tisoče načinov. Odlično tekne v kombinaciji z belo omako.
Za dve osebi potrebujete: 2 piščančja zrezka, 2 žlici moke, sol, 0,5 dl smetane, 1 dl tekočega jogurta, limono, žlico olivnega olja, 1,5 dl vode.
Zrezka na obeh straneh osolite in povaljajte v moki. Na ponvi segrejte olje in dodajte zrezka. Popecite jih na obeh straneh, da dobita hrustljavo skorjico. Zalijte z vodo in previdno vmešajte moko, da ne nastanejo grudice. Osolite po okusu, dodajte čajno žličko limoninega soka. Na zmerni temperaturi kuhajte približno deset minut. Nazadnje prilijte še smetano in jogurt ter kuhajte še pet minut, da se sestavine v omaki dobro povežejo.
Priloga: Jed lahko servirate z različnimi prilogami. Lahko je to riž, ali pa testenine, kruhovi cmoki. Meni najljubša priloga je pire krompir. Priprava le-tega je zelo enostavna. V osoljeni vodi skuhajte olupljen in narezan krompir. Nato ga odcedite in pretlačite. Prilijte vroče mleko in dobro premešajte.
Nasvet: S tem ko dodamo v omako tekoči jogurt, se izogibamo preveliki porabi smetane. Tako dobite veliko bolj zdravo jed z manj maščobe. Omaki lahko za dober priokus prilijete pol decilitra belega vina. Ta bo naredil omako še bolj bogato.
Tudi pri pire krompirju se maščobi izognete tako, da prilijete vroče mleko. Vroče mleko naredi pire sočen in mehak ter odlično zamenja smetano ali maslo.



Zgornja Gorenjska
Kranjska Gora
Jesenice
Žirovnica
Radovljica
Bled
Gorje
Bohinj
Osrednja Gorenjska
Tržič
Naklo
Kranj
Preddvor
Jezersko
Šenčur
Cerklje na Gorenjskem
Južna Gorenjska
Železniki
Žiri
Gorenja vas-Poljane
Škofja Loka
Medvode
Vodice
Vzhodna Gorenjska
Komenda
Kamnik
Mengeš
Trzin
Domžale
Moravče
Lukovica
Karavanke

