Smrklja, avto in smuči
Najbolj zapeljiv avto po izboru žensk, smučka, lažja od ženske torbice, ustvarjanje ledenih legend v Kranjski Gori in najlepša smrklja, ki prihaja iz Zasavja.
V ljubljanskem Porsche Slovenija so pred kratkim podelili laskavi naziv jekleni zapeljivec, ki ga avtomobilom vsako leto podeljujejo izključno ženske. Tokrat ga je dobil Volkswagen Golf. Glavno nagrado, polletno uporabo zmagovalnega avtomobila, je prejela Tatjana Šušteršič iz Medvod.
Kakšen teden prej smo Slovenci dobili tudi naj smrkljo 2013. To je postala Anamaria Goltes iz Zagorja ob Savi. Za naziv naj smrklja se je letos potegovalo več kot 140 kandidatk. Med dvanajstimi finalistkami smo zasledili kar nekaj Gorenjk, ki pa jim žal preboj med prve tri ni uspel.
V Kranjski Gori pa smo si konec tedna ogledali, kako potekajo priprave na odprtje Ledenega parka v nedeljo, 1. decembra, ko bodo obiskovalci lahko občudovali ledene skulpture Kekca, Kralja Matjaža, Grdinice …
Skok stran so v hotelu Skipass imeli dan odprtih vrat, za kosilo so stregli 'dunajca' s kislim krompirjem, ki se je ob dežju in po obisku mrzlega šotora ustvarjalcev ledene pravljice več kot prilegel. Mimogrede so nas seznanili še s Si.mobilovimi smučarskimi dnevi, ko lahko smučate ceneje, če ste njihov naročnik; in nas spoznali z novo žensko Elanko, najlažjo smučko na svetu, ki so jo poimenovali Delight. Par naj bi tehtal kot povprečna ženska torbica. Da je res lahka, so dokazali tako, da so kar tam tehtali torbice prisotnih dam in jih primerjali s težo dveh smučk. Teža se je gibala okoli treh kilogramov.
Sicer je vse tehnične podrobnosti lahkega smučarskega čuda podrobno razložil Elanov Boštjan Gašperšič, a kaj, ko smo ženske že razmišljale, katera bo srečna dobitnica napovedane nagrade in bo smuči prejela v trajno last. Na koncu so te 'odšle' z nagrajenko na Jesenice.
Konec novembra pa je v Sarajevu potekal mednarodni Sarajevski gastronomski festival Bosanski dukat 2013. Tekmovanja sta se udeležila tudi dva kuharja iz podjetja Hit Alpinea in dosegla kar tri zlate medalje in eno srebrno v pripravi menijev ter finalni pokal za tretje mesto.
Kuharja Boštjan Kovačič in Zdravko Krnjajić sta se tako med 180 tekmovalci iz petnajstih držav odrezala odlično.