O Rupnikovi liniji

Občina Gorenja vas - Poljane dan po prazniku, v nedeljo, 24. novembra, vabi na okroglo mizo na temo Rupnikove linije, ki bo ob 10. uri v dvorani Doma občine. Po razpravi z vrhunskimi strokovnjaki in poznavalci Rupnikove linije Dušanom Nečakom, Damijanom Guštinom, Zvezdanom Markovičem, Milošem Habrnalom in Božom Repetom občinska uprava vabi na ogled utrdbe na Golem vrhu, kjer bo prvič na ogled tudi razstava dokumentov in ostalin iz časa gradnje Rupnikove linije (okoli 14. ure).

Prihodnjo soboto (30. novembra) gostilni Jager in Na Vidmu (v sodelovanju z Občino Gorenja vas - Poljane) vabita na atrakcijo Balinanje v Rupnikovi liniji oziroma na že tretji Pokal Rupnikove linije. Prihodnjo soboto bo prvi polfinalni turnir z začetkom ob 10. uri, od 11. do 15. ure pa bo možen tudi organiziran ogled utrdbe, med drugim tudi stalne razstave in ostalin iz časa gradnje Rupnikove linije. Na novo je urejena tudi osvetlitev utrdbe.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / ponedeljek, 23. april 2007 / 07:00

Žagamo vejo, na kateri sedimo

Ob dnevu Zemlje je predsednik države opozoril na slab odnos do narave. Drevje sadili in čistili okolje so tudi Gorenjci.

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / sreda, 1. februar 2012 / 07:00

Nostalgija iz Prešernovih časov

Z današnjim odprtjem razstave Kranjske gostilne v Prešernovem času se bodo v Kranju začele prireditve ob letošnjem kulturnem prazniku, katerih vrhunec bo Prešernov smenj.

Zanimivosti / sreda, 1. februar 2012 / 07:00

Priznanja za vztrajne pohodnike

Turistično društvo Šenčur je prvič podelilo priznanja pohodnikom, ki so lani vsaj petnajstkrat obiskali Apnišče, najvišji vrh v šenčurski občini.

GG Plus / sreda, 1. februar 2012 / 07:00

Prešeren na Koroškem

Prešeren se je rodil pod Karavankami. Močno pa je bil povezan tudi z deželo in ljudmi na oni strani teh gora, s Koroško in Korošci. V Celovcu je maja 1832 opravil sodni izpit, po koroških župnijah je...

GG Plus / sreda, 1. februar 2012 / 07:00

Kaj je pri Prešernu gorenjskega?

Ste se kdaj vprašali, kaj je pri Prešernu najbolj gorenjskega? Njegov rod in rojstvo, pa kraj rojstva in otroštva ... V njegovih pesmih lahko najdemo tudi številne nam in njemu domače gorenjske besede...

Kronika / sreda, 1. februar 2012 / 07:00

Namesto pomoči globa in točke

Pri prometnih nesrečah prve kategorije zaradi poškodovanega vozila ni treba na policijo.