Pokale najboljšim je podelila nekdanja olimpijka iz Medvod Alenka Bikar. Na petkilometrski progi je zmagal domačin Matic Plaznik (na sredini), drugi je bil Andrej Mikelj (na sliki levo), tretji pa Uroš Bertoncelj.

Pomagali so tudi navijači

Na Medvoškem teku se je minulo soboto zbralo blizu dvesto petdeset tekačev in tekačic, ki so se pomerili na atraktivni trasi v Medvodah in okolici, navdušeni nad prireditvijo pa so bili tudi številni navijači.

Medvode – Pred športno dvorano v Medvodah je bilo živahno že sredi popoldneva, ko so se najprej začele zbirati zlasti družine, saj je bil uvod v Medvoški tek v drugi ponovitvi Vzajemkov tek, na katerem so v družbi simpatičnega Vzajemka najprej tekmovali najmlajši. Pol ure za tem pa je šlo že zares, saj so se na startu zbrali tekači in tekačice, ki so si zadali preteči petkilometrski krog po Medvodah in okolici.

Med tistimi, ki so odločili preteči en krog, je bil najhitreje v cilju dvajsetletni domačin iz Pirnič Matic Plaznik, ki je progo premagal s časom 16:29. Tik za njim je v cilj pritekel zmagovalec v kategoriji 31–40 let Andrej Mikelj (16:36) iz Stražišča, čas pod 17 minutami (16:42) pa je imel še lanski zmagovalec na najkrajši progi Uroš Bertoncelj z Godešiča. »Proga mi je znana že od lani, ko sem tekel 10 kilometrov in jo pretekel dvakrat. Letos me že v soboto čaka tek na Šmarno goro, zato sem se odločil le za en krog,« je v cilju povedal 20-letni Matic Plaznik, ki je lani zmagal na desetkilometrski preizkušnji.

Med dekleti je bila absolutna zmagovalka najkrajše proge mlada gorska tekačica Tina Kozjek, ki je v cilj pritekla s časom 21:09, drugo mesto je osvojila Nataša Kosec, tretje pa Nika Galof. »Že lani sem zmagala, progo poznam, čeprav več treniram v okolici Valburge, od koder sem doma,« je povedala zmagovalka Tina Kozjek in dodala, da je v letošnjem letu imela kar nekaj zdravstvenih težav.

Kmalu za najboljšimi tekači na petkilometrski progi so gledalci zaploskali tudi tekmovalcem, ki so se pretekli 10 kilometrov. Najhitrejši med njimi je bil Blaž Grad s časom 31:17, drugo mesto v absolutni konkurenci je osvojil Franci Teraž (34:42), sicer zmagovalec v kategoriji od 41 do 50 let, tretji pa je bil Tomaž Kalan (35:13), ki je zmagal v kategoriji od 51 do 60 let. »Letos sem tukaj, v Medvodah, tekmoval prvič. Proga je kar težka, saj je precej vzponov, jaz pa imam raje bolj položne terene, saj več tekmujem na stezi,« je po tekmi povedal absolutni zmagovalec Blaž Grad, 24-letni član Massa iz Ljubljane, ki sicer najraje tekmuje v teku na tri tisoč metrov z zaprekami, sedaj pa se bo pripravljal na zagrebški polmaraton.

Med dekleti je bila na 10-kilometrski progi najhitrejša Patra Race, ki je progo pretekla v 38 minutah in 34 sekundah. Na drugo mesto v absolutni konkurenci se je uvrstila Loreta Kmet (42:32), tretja pa je bila Barbara Markun (43:33).

Organizatorji na čelu z Evfemijo Štorga so se letos odločili, da pripravijo tudi 20-kilometrski tek, na njem pa je bil najhitrejši domači tekač Jure Gaber, ki je prišel v cilj s časom 1:08:19. Drugo mesto je osvojil zmagovalec kategorije od 31 do 40 let Davor Kraševec (1:11:32), tretje pa zmagovalec kategorije 41 do 50 let Mirko Janjatovič (1:11:42).

»Ker je tekma na domačem terenu, sem se odločil za najdaljšo preizkušnjo, tako da so me gledalci lahko videli kar štirikrat. Že lani sem tekel na 10-kilometrski progi in bil drugi, letos pa sem si rekel, da poskusim tudi na 20 kilometrov,« je po zmagi na najdaljši progi povedal Jure Gaber s Svetja pri Medvodah, nekdanji kolesar, ki se zadnja tri leta med športi posveča predvsem teku, nov izziv zanj pa bo ljubljanski maraton, kjer bo nastopil na 10-kilometrski progi.

V ženski konkurenci je bila na najdaljši progi najhitrejša Nataša Aljančič (1:25:33), drugo mesto v absolutni kategoriji (in prvo v kategoriji od 31 do 40 let) je osvojila Anita Gregorc (1:35:07), tretja pa je bila Maja Kajzer (1:37:17).

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenjska / ponedeljek, 21. maj 2018 / 10:03

Decembrsko neurje največ škode prizadejalo Bohinju

V občinah širše Gorenjske je decembrsko neurje povzročilo za okoli 33 milijonov evrov škode.

Objavljeno na isti dan


Razvedrilo / petek, 8. november 2013 / 10:00

Kisle imajo več vitamina C

Konec oktobra se Glasovci odpravimo na obiranje mandarin v dolino Neretve. Letos se nas je nabralo za dva avtobusa, družbo pa so nam delali tudi sopotniki iz Primorske. Živahno, glasno in z ravno prav...

Bohinj / petek, 8. november 2013 / 13:00

Kuzmiču porušili hišo

Gradbena inšpekcija je v torek in sredo porušila brunarico Darka Kuzmiča v Ribčevem Lazu. Domačini in Kuzmičevi prijatelji rušenja niso mogli preprečiti niti z živim ščitom.

Zanimivosti / petek, 8. november 2013 / 09:58

Gorenjskemu glasu »spletni oskar«

Med letošnjimi dobitniki nagrade Netko, ki jo podeljuje Gospodarska zbornica Slovenije, je tudi naša spletna stran gorenjskiglas.si.

Šport / petek, 8. november 2013 / 10:49

Ločani obstali v osmini finala

Škofja Loka – Rokometašem Loke 2012 na sredini pokalni tekmi ni uspel podvig proti prvoligašu Trimu iz Trebnjega. V dvorani Poden so tekmo osmine finala izgubili z 22 : 29. Pri domačih je bil najbo...

Naklo / petek, 8. november 2013 / 10:59

Jubilej Turističnega društva Naklo

Naklo – Ob zlatem jubileju Turističnega društva Naklo bo danes ob 18. uri v Gostilnici Kresnik v Naklem predstavitev zbornika z naslovom Turizem v Naklem in podnaslovom Tujski promet in turizem ter...