Zvezde Metropolitanske opere v kinematografih Cineplexx

V Cineplexx kinematografih je glavno vodilo ponuditi obiskovalcem le najboljše, zato z velikim veseljem vabijo, da si 5. oktobra 2013, ob 19. uri, podarite vrhunsko razvajanje.

Prvič si boste lahko, v Cineplexxu in v slovenskih kinematografih nasploh, ogledali prenos v živo opere JEVGENIJ ONJEGIN neposredno iz slovite METROPOLITANSKE OPERE v New Yorku.

Glavni zvezdi slovite operne predstave sta ANNA NETREBKO in MARIUSZ KWIECIEN, ki vas bosta popeljala skozi zgodbo ruskega plemiča Onjegina. Čeprav je zgodba nastala pred dvema stoletjema, je še vedno aktualna, ko opazujemo mladega plemiča iz Petrograda, ki zaradi naveličanosti sproži potek dogodkov, zaradi katerih navsezadnje ostane razočaran, brez prijateljstva in ljubezni, saj prepozno spozna svoje napake.

Doživetje opere je posebno, zato si tudi Cineplexx ob tovrstnih priložnostih nadene posebej elegantno podobo in poskrbi za catering. Ob premorih si bodo gledalci lahko kupili sveže prigrizke, ki bodo pred dvoranami, tudi osebje bo, namesto klasičnih oblačil podjetja, nosilo bolj svečano opravo.

Cena vstopnice za ogled opere JEVGENIJ ONJEGIN je 20 €, če pa bi želeli spremljati v živo in neposredno iz New Yorka vse predstave Metropolitanske opere, lahko v Cineplexxu izberete abonma, s katerim za le 160 € pridobite vstopnice za 10 predstav, načrtovanih v naslednjih mesecih in letu 2014.

Predstave bodo:

• 5. oktober, 2013 – JEVGENIJ ONJEGIN (Čajkovski) – nova produkcija, v živo

• 26. oktober, 2013 – NOS (Šostakovič) – v živo

• 9. november, 2013 – TOSCA (Puccini) - Live

• 14. december, 2013 – FALSTAFF (Verdi) – nova produkcija, v živo

• 8. februar, 2014 – RUSALKA (Dvořák) – v živo

• 15. marec, 2014 – WERTHER (Massenet) – nova produkcija, v živo

• 5. april, 2014 – LA BOHEME (Puccini) – v živo

• 26. april, 2014 – COSI FAN TUTTE (Mozart) – v živo

• 10. maj, 2014 – PEPELKA (Rossini) – v živo

Vsekakor bo leto presežkov, saj si boste neposredno iz metropolitanskega odra in v najboljši možni kakovosti ogledali kopico vrhunskih predstav v izvedbi največjih svetovnih opernih zvezd.

Pridite v Cineplexx in se prepustite vrhunskim doživetjem opere!

Podjetje za distribucijo filmov Constantin Film Holding GmbH je bilo ustanovljeno leta 1951 v Avstriji. Druga temeljna veja podjetja na področju kinematografskih dejavnosti je bila ustanovljena proti koncu 60. let prejšnjega stoletja. V tem segmentu je delovalo 25 tradiconalnih kinematografov in kinematografskih centrov, vse do začetka 90-ih, ko je podjetje doživelo strukturno spremembo. Leta 1993 je bila ustanovljena hčerinska družba Constantin Film Holdinga z imenom Cineplexx Cine Operations Gmbh (d.o.o.). Podjetje se je razvijalo v obdobju, ko so mnogi tradicionalni kinematografi v Avstriji postopoma izginjali, kinematografski multipleksi pa so osvajali tržišče.

Podjetje Constantin Film je kot odgovor na ta trend izginjanja tradicionalnih kinematografov reagiralo tako, da je ustanovilo skupino 20 kinematografov in 157 kinematografskih platen v Avstriji. Poleg tega je obstalo še nekaj tradicionalnih kinematografov, ki so skupaj imeli do 16 dvoran. Leta 2009 se je podjetje Cineplexx International GmbH začelo širiti v Avstriji sosednje države, prvo kinodvorano izven Avstrije pa je odprlo v Bolzanu na severnem Tirolskem. Cineplexx je prevzel tudi kinodvorano v centru Zagreba, s čimer je položil temeljni kamen za širitev na Hrvaškem. V letih 2011 in 2012 so sledila odprtja Cineplexx kinematografov na Hrvaškem, v Srbiji, Črni gori in Makedoniji. Zadnja širitev podjetja je potekala oktobra 2012, ko je prevzelo 5 multipleksov v Sloveniji. Trenutno je tako kar 94 filmskih platen, aktivnih izven Avstrije.

S kar 35 multipleksi in 6 tradicionalnimi lokacijami v Avstriji, na Hrvaškem, v Srbiji, Sloveniji, Črni gori, Makedoniji in Italiji, je Cineplexx močno zastopan na tržišču in nudi kar okoli 60 000 sedežnih mest v 267 dvoranah. Leta 2012 je delovna sila podjetja štela kar 1100 zaposlenih, skupni prihodki od prodaje so znašali 115 milijonov evrov, število Cineplexxovih obiskovalcev pa je doseglo 10,5 milijonov.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenjska / torek, 30. november 2021 / 07:00

Gorenjski glas, št. 95

Gorenjski glas, 30. november 2021, št. 95

Objavljeno na isti dan


GG Plus / nedelja, 29. januar 2012 / 07:00

Vaš razgled

GG Plus / nedelja, 29. januar 2012 / 07:00

Kako lep je Trst

Tisti, ki ste rojeni pred Titovo smrtjo, se gotovo še spominjate, kako smo včasih hodili v Trst po nakupih. Gotovo je med starejšimi od 40 let le malo takih, ki tega niso sami poskusil...

GG Plus / nedelja, 29. januar 2012 / 07:00

"Sliva pa za parbuolšk mej"

Monodrama Šarucova sliva, ki sta jo po noveli Ivana Tavčarja Šarevčeva sliva v pristnem poljanskem narečju dramatizirala Andrej Šubic in Boris Pintar, je bila prvič uprizorjena leta 1981. Po trideseti...

Kranjska Gora / nedelja, 29. januar 2012 / 07:00

Pravo zimo najdemo le v visokogorju

Vršič - Letošnja zima je pri nas tako skopa s snegom, da si v dolini komajda lahko predstavljamo, da je v visokogorju, le slabo uro stran od mestnega vrveža, vendarle mrzlo in za...

Zanimivosti / nedelja, 29. januar 2012 / 07:00

Rekordni sklad še narasel

Kranj - Igralci lota so minulo sredo težko čakali žrebanje, vendar pa tudi v letošnjem 8. krogu dobitne kombinacije ni vplačal nihče. Zato so se vplačana sredstva prenesla v nasl...