Jutri že drugi festival medu
Lesce - Čebelarsko društvo Radovljica in Čebelarski center Gorenjske jutri v Lescah prirejata II. Festival medu, ki so ga letos v sodelovanju s Čebelarsko zvezo Slovenije razširili še na Dan medu v kulinariki. Prireditev se bo začela ob desetih dopoldne, ko bodo v čebelarskem izobraževalnem centru pripravili predavanja in predstavitve: med drugim bo dr. Jasna Bertoncelj predstavila hranilno vrednost medu, Edin Halačevič v delavnici mešanja pijač napitke z medom, Rok Rutar pridelavo medenega piva, Sandi Marolt mešanje pijač z dodatkom medu, dr. Borut Gosar med z ameriškim slamnikom in drugimi dodatki ... Dogajanje bo zaključilo predavanje priznanega kuharja Uroša Štefelina, ki bo razkrival skrivnosti ustvarjanja jedi z medom in drugimi lokalnimi živili. Pred centrom bodo stojnice z lokalno pridelano hrano, pokazali bodo, kako nastajajo dražgoški kruhki, predstavili se bodo domači čebelarji, z ustvarjalnimi delavnicami pa bo poskrbljeno tudi za najmlajše.