Igor Drakulič / Foto: Tina Dokl

Škofja Loka bo kolesarsko mesto

Škofja Loka – Ta konec tedna bodo Škofjo Loko in okolico napolnili kolesarji, saj se že v petek pozno popoldne in zvečer obeta tako imenovani Loka Bike Eliminator oziroma kolesarska dirka na izpadanje, ki bo štela za slovenski pokal, v soboto pa bo še odprto državno prvenstvo v maratonu za gorske kolesarje.

»Po letos že drugi uspešni izvedbi Teka štirih mostov smo se v okviru Športne zveze Škofja Loka odločili za nov izziv. Tokrat je kolesarski in bo trajal dva dneva. V petek se bo na Mes­tnem trgu prireditev začela že popoldne, ko bomo med 16.30 in 18. uro sprejemali še zadnje prijave za dirko v kolesarskem sprintu na izločanje (eliminator), sledil bo trening in ogled proge, ob 19. uri pa se bodo začele kvalifikacije. Uradno odprtje tekmovanja bo ob 19.45, ob 20. uri pa bo začetek finalnih voženj na izločanje. Proga, ki bo dolga približno 500 metrov, bo potekala v starem mestnem jedru Škofje Loke, udeleženci pa bodo morali premagovati različne ovire in skakati prek stopnic in skakalnic,« o atraktivni petkovi tekmi pravi vodja organizacijskega odbora Igor Drakulič in dodaja, da bo proga zaščitena, ob njej pa bo dovolj redarjev, ki bodo skrbeli za varnost.

Po petkovem večernem spektaklu, ki se bo okoli 21.30 končal s podelitvijo nagrad, bo še bolj pester sobotni dan, ki bo namenjen kolesarjem, ki se bodo pomerili na odprtem državnem prvenstvu v maratonu za gorske kolesarje. Prevzem startnih številk bo med 7. in 8.30 na Mestnem trgu, start maratona pa bo ob 9. uri. Tekmovali bodo tako moški kot ženske vseh kategorij, seveda pa bodo proge različne.

»Najdaljša proga za naslove državnih prvakov in prvakinj bo dolga 82 kilometrov, skupnega vzpona pa bo za 2600 metrov. Ker gre za odprto državno prvenstvo, se bodo maratona lahko udeležili tudi rekreativni kolesarji, ki bodo lahko tekmovali na 33- in 58-kilometrskem maratonu,« pravi Drakulič in dodaja, da bo Škofja Loka res živela s kolesarji, saj na Mestnem in Cankarjevem trgu v soboto pripravljajo tudi kolesarski festival s športno tržnico in parado starodobnih kolesarjev. Po Mestnem trgu se bodo s poganjavčki in tricikli podili najmlajši, svoje vragolije pa bodo pokazali tudi vozniki koles BMX. Še več informacij o obeh tekmah lahko dobite na www.mtbmaraton.si.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Mularija / torek, 23. februar 2010 / 07:00

Obiskala jih je lončarka

V vrtcu Janina v Kranju so pred kratkim gostili priznano lončarko Barbo Štembergar Zupan.

Objavljeno na isti dan


Kronika / sobota, 4. april 2009 / 07:00

Tržičana odnesel plaz

V petek popoldne so pod Storžičem našli truplo 58-letnega Tržičana, ki ga je odnesel snežni plaz, so danes sporočili s Policijske uprave Kranj.

Gospodarstvo / sobota, 4. april 2009 / 07:00

Doslej največji sejem v Komendi

Komenda – Na konjeniškem hipodromu so v četrtek odprli tradicionalni spomladanski sejem kmetijske, gozdarske in gradbene mehanizacije, kar je skupaj z jesenskim že sedemindvajseti sejem v...

Kronika / sobota, 4. april 2009 / 07:00

Kradljivi par v priporu

Jeseničan in njegova prijateljica iz okolice Kranjske Gore naj bi izpraznila trgovino v centru Kranja, ukradla avto in motor ...

Kranj / sobota, 4. april 2009 / 07:00

Podeljene nagrade Tedna slovenske drame

Grumovi nagradi v roke Simoni Semenič in Žanini Mirčevski, Grün Filipičevo priznanje dramaturginji Mojci Kranjc, najboljši predstavi pa Osvajalec in Solistika.

Gospodarstvo / sobota, 4. april 2009 / 07:00

Petinšestdeset primerov samovoljne sečnje

Bled - Po podatkih zavoda za gozdove je bilo lani v gozdovih Zgornje Gorenjske 65 primerov poseka brez odobritve, kar je dvajset več kot predlani in največ po letu 2000. Večina p...