Župan Toni Dragar

V Domžalah gradijo vrtce

V Krtini se je začela gradnja že tretjega vrtca v letošnjem letu, še pred rokom pa so dokončali tudi Vrtec Palček na Viru. Čakalnih vrst za predšolsko vzgojo naj prihodnje leto tako ne bi bilo več.

Domžale – V občini Domžale so se zaradi številnega priseljevanja v zadnjih letih dolgo borili s pomanjkanjem mest v vrtcih, a čakalni seznami (po letošnjem vpisu je na njem 34 otrok) naj bi bili že kmalu preteklost. Občina se je reševanja težav lotila s polno vnemo, ki že kaže pomembne rezultate.

Nov desetoddelčni vrtec bo z novim šolskim letom (slovesno ga bodo odprli 24. septembra) svoja vrata odprl na Viru. Kot je na novinarski konferenci povedal župan Toni Dragar, so gradbena dela v Vrtcu Palček že zaključena. Za projekt, ki zajema tudi ureditev nove kuhinje, večnamenskega prostora, ki v pritličju povezuje novi in stari vrtec, ter upravnih prostorov in ureditev igralnih in parkirnih površin, je občina namenila 2,1 milijona evrov. Še večjega projekta, gradnje težko pričakovanega vrtca na skrajnem vzhodnem delu občine, pa so se v teh dneh lotili v Krtini, kjer bodo zgradili skoraj tri milijone evrov vreden vrtec. Ta bo urejen kot prizidek k tamkajšnji podružnični osnovni šoli, ki jo bodo ob tem tudi razširili. »Gre za gradnjo dveh objektov, ki bosta med seboj povezana s podzemnim hodnikom, med objektoma pa bo asfaltirano igrišče. V prvem objektu, ki bo s hodnikom povezan z obstoječo šolo, bodo v prvem nadstropju dve učilnici, kabineta, zbornica in sanitarije, v pritličju pa razdelilna kuhinja, jedilnica in večnamenski prostor. Drugi objekt bo namenjen predšolski vzgoji. V pritličju bodo trije oddelki, namenjeni otrokom prve starostne skupine s pripadajočimi prostori (večnamenski prostor, kabineti, sanitarije), v prvem nadstropju pa trije oddelki za kombinirano ali drugo starostno skupino s spremljevalnimi prostori,« je projekt predstavil župan in dodal, da bo vrtec, ki kot prvi od domžalskih vrtcev ne bo deloval pod okriljem javnih vrtcev, pač pa Osnovne šole Dob, prinesel tudi kar nekaj novih delovnih mest. Temeljni kamen za to pomembno naložbo bodo položili v sredo, 11. septembra, gradnja pa bo predvidoma končana avgusta prihodnje leto.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / ponedeljek, 19. maj 2008 / 07:00

Ponosen sem, da me je nagradila stroka

Slovensko konservatorsko društvo je Steletovo priznanje za dolgoletna izjemna prizadevanja na področju promocije kulturne dediščine na Radiu Slovenija podelilo novinarju Matjažu Brojanu iz Domžal.

Objavljeno na isti dan


Nasveti / nedelja, 1. september 2013 / 12:30

Juhu, šola je tu

Saj vem, da juhu običajno napišemo za počitnice. Nalašč sem ga napisala tudi za šolo. Kajti prepričana sem, da marsikateri starši mislijo tako. Tudi otroke, ki se veselijo šole, bi našli. In če ver...

GG Plus / nedelja, 1. september 2013 / 12:06

Ker imajo radi Jesenice

Ahmed Pašić, dr. znanosti. Niko Kešina, nekdanji železar. Robert Sušanj, direktor na policiji. Trije Jeseničani, trije člani civilne iniciative Ejga za lepše Jesenice, iniciative, ki jo na Facebooku p...

Šport / nedelja, 1. september 2013 / 12:02

Željan je novih dokazovanj

V začetku tedna se Anže Kopitar vrača v Ameriko, kot pravi, pa si z ekipo Los Angeles Kings znova želi finala in boja za Stanleyjev pokal.

Domžale / nedelja, 1. september 2013 / 12:00

V Domžalah gradijo vrtce

V Krtini se je začela gradnja že tretjega vrtca v letošnjem letu, še pred rokom pa so dokončali tudi Vrtec Palček na Viru. Čakalnih vrst za predšolsko vzgojo naj prihodnje leto tako ne bi bilo več.

Gorenja vas-Poljane / nedelja, 1. september 2013 / 11:57

Kmalu gradnja obvoznice

V prihodnjih dneh bo gradbeno dovoljenje za gorenjevaško obvoznico postalo pravnomočno.